Neler Yeni

Ev elektriğin gidip gelmesi PC bozar mı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Olabilir.

Drakonn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Onay can alkuş
elektrik gitmesinden kaynaklanacak sorunların önüne geçmek ve akım korumalı priz aldığınızda da oluşabilecek hasarı minimuma indirir

bıraktım

80+ Bronze
zararı olur ama illa hemen olcak diye bişey yok elektrik gitme sorunu çözülmüyorsa akım korumalı priz al mutlaka kuzenimin leptopu elektrik yüklü gelince sigortası yanmıştı

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Kangal Kangaoğlu
Akım korumalı priz almanı öneririm

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
:D Adı üstünde akım korumalı priz akım. Kaldı ki akım korumalı priz diye satılan ürünlerin çoğu voltaj koruması.
Elektrik kesintisinden korunmak istiyorsan UPS alacaksın. Kesintiyi pcye yansıtmayacaksın.
Ya da üst seviye bir PSU alacaksın bir şey olacaksa PSU'ya olacak diğer parçalara sıçramayacak.
ama en iyi çözüm UPS almak yani kesintisiz güç kaynağı.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
9-10 yıllık 250 watt everest psu kullanırken, bulaşık makinesi de çalışıyordu. Odadaki Floresan lamba tamamen söndü tamamen yandı. (Voltaj nasıl düştüyse) Pc reset hattı. Power detect bilmem ne hatası verdi bios girip çıktıktan sonra yeniden başladı sorunsuz olarak fakat ertesi gün bulaşık makinesinin reziztansının patladığını fark ettik.
Kısaca sadece pc yi değil tüm aletleri bozabilir. Akım korumalı priz ve voltaj regülatörü şart o zaman yada elektrik şirketi ile görüşün.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,360
İsim
Ahmet Sevinç
:D Adı üstünde akım korumalı priz akım. Kaldı ki akım korumalı priz diye satılan ürünlerin çoğu voltaj koruması.
Elektrik kesintisinden korunmak istiyorsan UPS alacaksın. Kesintiyi pcye yansıtmayacaksın.
Ya da üst seviye bir PSU alacaksın bir şey olacaksa PSU'ya olacak diğer parçalara sıçramayacak.
ama en iyi çözüm UPS almak yani kesintisiz güç kaynağı.
ssd drom suz olunca onuda etkiliyordu galiba

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Sık sık elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmaları olan bir yerdeyim. Online UPS aldım kullanıyorum. Ekranında anlık voltaj dalgalanmalarını gösteriyor, sonuç şok edici. Pillerini şarj edip, sonrasında PC ye elektriği aktarıyor ve son derece düzenli değerler ile besliyor. Diğer UPS ler elektrik kesilene kadar doğrudan elektrik veriyor.
Ektra akü bağlamayınca çoğu UPS kesinti olunca 10-15 dk kadar açık tutabiliyor (elektrik tüketimi düşükse süre daha fazla). Ekstra akü bağlanması halinde bu süre uzatılabiliyor.

Elektrik kesintisinden psu etkilenmez, hdd/ssd ani kapanmalarda etkilenebiliyor. Psu dalgalı akım veya düşük/yüksek akımda etkilenebilir. Ben kaliteli markalarda şahsen pek etkilendiğini görmedim (ama olabilir de).

Akım korumalı priz kaliteli ise sadece belirli aralıkta akım geliyorsa elektrik vermeye devam eder, aksi durumda akımı keser ve ani kapanma yine olur. Diskler yine etkilenebilir (kesin etkilenir demiyorum).

Regülatör tıpkı Online UPS gibi düzgün akımı sunar, sunamadığı taktirde elektriği keser, çünkü pili yok. Ani kapanma yine olur.

Tercih konusunda senin bütçene ve ne kadar garanti olsun dediğine göre sana kalsın.

Not: PC'nin fişini çekmeden kapat komutuyla kapatmanı öneririm.

Son düzenleme:
Top Bottom