Neler Yeni

Ev içi Tesisatı yenilemek?

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Engine
Ekran Görüntüsü (13).png

Altyapım 73 MBPS destekliyor 2 haftaya sağlayıcı değiştirip 75MBPS pakete geçecceğim.Şuan 12mbps kullanıyorum.Modemde maximum 44 Mbps alacağım gözüküyor.Ankastreden Eve Cat6 Kablo çeksem hızda artmalar yaşanır mı?
*Ankastre Kutumuz Baya eski ve düzensiz*

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
Alıntıyı görüntüle
Altyapım 73 MBPS destekliyor 2 haftaya sağlayıcı değiştirip 75MBPS pakete geçecceğim.Şuan 12mbps kullanıyorum.Modemde maximum 44 Mbps alacağım gözüküyor.Ankastreden Eve Cat6 Kablo çeksem hızda artmalar yaşanır mı?
Cat 6 kablo birşeyi değiştirmez diye düşünüyorum fiber yoksa.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Altyapı sorgulamada 73 Mbps gözüküyorsa bunun bir kaç sebebi olabilir.
Öncelikle iyimser ihtimali söyleyeyim, şuan kullandığın saha dolabı yerine daha yakın bir dolaba internetin taşınabileceği için altyapı sorgulamada daha yüksek hız görebilirsin.

Diğer ihtimaller ise bina içi tesisat kaynaklı.
Tabii bu sorun direk kablodan kaynaklanmayabilir. Bina girişindeki dolapta (saha dolabı değil) soketlerde oksitlenme varsa hızda düşüşler yaşanabilir. TTneti arayıp bunu talep edin.
Bir diğer sebep 1 adet ethernet kablosundan 2 3 daireye internet dağıtımı yapılıyorsa olur. Örneğin 2. kata kadar tek kabloyla internet iletilip 3. katta bu kablolar ek yapılarak dağıtıldıysa sinyaller birbirini etkiliyor demektir. O tek kabloyu değiştirip tek tek kablo çekilmeli.
Eklemelerde hızı etkiler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Engine
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Türktelekomu Arayıp ne tür bir talepte bulunmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Engine
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ankastre kutusu yenileme gibi bir seçeneğimiz yok mudur?

Alıntıyı görüntüle
*Ankastre Kutumuz Baya eski ve düzensiz*
modemin 300 e kadar destekler, ankastreden eve cat kablosunu çekemessin evine ya fiber yada vdsl gelir. dsl ev telefonu kablosu kullanıyor fiberide biliyorsun zaten :D gelen hat dsl ise ev telefonu kablosu alıp çekmen gerekecek

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Engine
modemin dediğine güvenme bence, benim modemde 10mbps yazıyordu evime gelen 75mbps zaten türknete girip sorgulama yaptığında ne hız alacağım çıkıyor
Hocam bende dd 73 mbps hız alacagım gozukuyor ama alamiyorum modeme 44 mbps geliyor.Tahminen Ankastre kutusundan cok eski ve duzensiz

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Modeminiz yeni ise ve SNR değerlerini değiştirmeyi izin veriyorsa modeminiz bağlantınızı hızlandırabilirsiniz...
Youtube girin modeminizi adını yazın SNR ayarları yazın. 50'lik bağlantı 75 olabiliyor SNR değerlerini test ederek bulabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Engine
Modeminiz yeni ise ve SNR değerlerini değiştirmeyi izin veriyorsa modeminiz bağlantınızı hızlandırabilirsiniz...
Youtube girin modeminizi adını yazın SNR ayarları yazın. 50'lik bağlantı 75 olabiliyor SNR değerlerini test ederek bulabilirsiniz
Modem turktelekomun verdiği 5 yıllık modem yeni modem alacağim fakat karar veremedim.

Top Bottom