Neler Yeni

Çözüldü✓ Evde bilgisayar masası yapmak için öneri ve yardım

Aterzhy

80+
Selamlar başlıkta da görüldüğü gibi masamı değiştirmeye karar verdim bunun için de hazır masa almak istemedim ikea ve koçtaştan alınmış masaları kullandım ve sevmedim bu yüzden evde kendim yapmaya karar verdim fakat aklımda bazı sorular var bunlar sırasıyla

1.Masanın boyutları 70cm derinlik 140cm genişlik 72/73cm de yükseklik düşünüyorum sorum şu northbayaou f160 stand ile birlikte 1 adet 24 bir adet 27" monitör kullanıyorum şuan ki masamda 2 monitörün köşeleri tam karşımda kalıyor ve 2 monitöre de yan dönerek bakmak zorunda kalıyorum. yapacağım masada 27" olanı tam karşıma almak ve 2 monitörü de görebilmek ve sıcaklıklardan dolayı kasamı masa üstüne koyabilmek bunu yapmak için 70cm derinlik ve 140cm genişlik yeterli olur mu

2.Masa malzemeleri masanın ayaklarını bauhaus da tekli olarak satılan metal ayakları kullanmayı düşünüyorum fakat masanın ortaya doğru çökme/C şeklinde yamulma gibi bir sıkıntısı olma ihtimali aklıma geldi masayı mdf ahşap ile yaparsam bu sorun ortadan kalkar mı bir de beyaz mdf ahşap var mı veya nerede kaplatabilirim

3.Masa ayakları Masanın ayakları 4 bağımsız ayak olarak sabitlendiğinde metal ayakları birbirine bağlamadan montajlandığında sallanma vb bir problem olur mu

Aterzhy

80+
O şekilde 4 ayak üstüne mdf lam ileride bel berir. O yüzden masanın altından en az 4 cm genişlik çerçeve gibi alt taraf dedteklenmeli , ayrıca o ayaklar masa sabitlenmezse duvara yaslanmazsa sallanma yapar ki sen arkadan masaya sıkıştırmalı monitör ayağı kullanacaksın sallanma olayı kaçınılmaz olur. Seçenek olarak arkadaşın attığı demir kasnaklı iskeleti olan masanın beyaz olanını alman bence çok mantıklı ve ucuza mal etmiş olacaksın. Ben mobilyacıyım dikkate almanı tavsiye ederim.
hocam öncelikle teşekkür ederim mesleğin içinden detaylı şekilde yanıt verdiğiniz için 2. olarak monitör askı aparatını sıkıştırarak değil de içerisinden çıkan masanın ortasını delip sabitleme tarzıyla kullanmayı düşünüyorum ekstra olarak 4 köşe yerine arka tarafta ortaya da ekstra bir ayak koyarsam eğilme sorunu çözülür mü bir de şu mesajımda bahsettiğim şekilde duvara sabitleme olayı bir çözüm olabilir mi
anladım hocam peki alternatif bir çözümü yok mu bu durumun ayaklara bir ek yapmak yerine masayı duvara sabitlesem depreme karşı aparatlar vb hem deprem durumu için de etkili olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam abartı boyutlarda çizerek şöyle izah edeyim mavi kısımlar aparat oluyor arkadaki duvara vidalı şekilde L şeklinde olduları için de masanın üst yüzeyine alttan montajlasam 3-4 adet hem görüntüyü bozmaz hemde masayı sabitlemez mi zaten masayı hiç oynatmıyorum yerinden

çizimler 3 yaş gibi ama malesef çizim becerim hiç yok çok kötü çiziyorum fakat bu kadar oluyor umarım derdimi anlatabiliyorumdur

O şekilde 4 ayak üstüne mdf lam ileride bel berir. O yüzden masanın altından en az 4 cm genişlik çerçeve gibi alt taraf dedteklenmeli , ayrıca o ayaklar masa sabitlenmezse duvara yaslanmazsa sallanma yapar ki sen arkadan masaya sıkıştırmalı monitör ayağı kullanacaksın sallanma olayı kaçınılmaz olur. Seçenek olarak arkadaşın attığı demir kasnaklı iskeleti olan masanın beyaz olanını alman bence çok mantıklı ve ucuza mal etmiş olacaksın. Ben mobilyacıyım dikkate almanı tavsiye ederim.

Yani zaten ayaklar yukarıdan masayı bağlıyor ama aşağıda bağlantı olmadığı için bir

tuğla duvara çelik dubel atma sakın 😂 tuğla duvara ahşap kama çak
hocam duvar tuğla değil çok eski bir bina dedem zamanında almanyadayken yaptırmış ve türkiyedeki tuğla olarak bildiğimizden çok beton amerikan tip bir tuğla kullanmış darbeli matkapla bile zor deliyoruz o yüzden çelik olması daha iyidir diye düşünmüştüm eğer yinede olmaz derseniz sizin dediğiniz gibi yaparım

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
hocam öncelikle teşekkür ederim mesleğin içinden detaylı şekilde yanıt verdiğiniz için 2. olarak monitör askı aparatını sıkıştırarak değil de içerisinden çıkan masanın ortasını delip sabitleme tarzıyla kullanmayı düşünüyorum ekstra olarak 4 köşe yerine arka tarafta ortaya da ekstra bir ayak koyarsam eğilme sorunu çözülür mü bir de şu mesajımda bahsettiğim şekilde duvara sabitleme olayı bir çözüm olabilir mi

hocam duvar tuğla değil çok eski bir bina dedem zamanında almanyadayken yaptırmış ve türkiyedeki tuğla olarak bildiğimizden çok beton amerikan tip bir tuğla kullanmış darbeli matkapla bile zor deliyoruz o yüzden çelik olması daha iyidir diye düşünmüştüm eğer yinede olmaz derseniz sizin dediğiniz gibi yaparım
Masa derin olduğu için arkaya ayak koyman arka tarafı düz tutar ama ön tarafta bombeliği engeleyemezsin 18 mm mdf lam çok kuvvetli kalmaz o mesafede,
Sizin duvar yığma tuğla anladığım kadarıyla, ona çelik dubel yaparsın ama içi dolu duvar , bir şeyi sabitlemek için çelik dubele gerek yok, eğer yük taşıyacak bir şey monye edeceksen çelik dubeli tercih et , yükü yerde olanı plastik dubelle sabitleyebilirsin.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
769
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
17263967462254990103640145736921.jpg
Ben bu şekil bi masa kullanıyorum tavsiye ederim altaki çekmece ikea üst kısımda ikea ama farklı yerdende alabilirsiniz ortasının sarkmaması için ortaya bir ayak eklerseniz daha sağlam olur normalde iki yana da çekmece koyuluyor ama o zamanlar bütçem yetmemişti https://www.ikea.com.tr/urun/karlby-mese-kaplama-246x63-5x3-8-cm-tezgah-60335199 üst kısımda bundan ama tavsiye etmem bakımı zor başka bir mutfak tezgahı yada masa için kestirebilirsiniz birde çekmeceyi sola koyup masa kısmını çekmecenin üzerinden biraz çekip üzerine pc konulabilir gibi

Son düzenleme:

Aterzhy

80+
Masa derin olduğu için arkaya ayak koyman arka tarafı düz tutar ama ön tarafta bombeliği engeleyemezsin 18 mm mdf lam çok kuvvetli kalmaz o mesafede,
Sizin duvar yığma tuğla anladığım kadarıyla, ona çelik dubel yaparsın ama içi dolu duvar , bir şeyi sabitlemek için çelik dubele gerek yok, eğer yük taşıyacak bir şey monye edeceksen çelik dubeli tercih et , yükü yerde olanı plastik dubelle sabitleyebilirsin.
hocam ön tarafta neredeyse hiç yük olmayacak zaten dediğim gibi stand kullandığımdan dolayı masanın ön bölümünde klavye ve mouse tan başka bir şey olmayacak çökme yapmaz diye düşünmüştüm ön tarafın çökmemesi için ne yapabilirim

Alıntıyı görüntüleBen bu şekil bi masa kullanıyorum tavsiye ederim altaki çekmece ikea üst kısımda ikea ama farklı yerdende alabilirsiniz ortasının sarkmaması için ortaya bir ayak eklerseniz daha sağlam olur normalde iki yana da çekmece koyuluyor ama o zamanlar bütçem yetmemişti https://www.ikea.com.tr/urun/karlby-mese-kaplama-246x63-5x3-8-cm-tezgah-60335199 üst kısımda bundan ama tavsiye etmem bakımı zor başka bir mutfak tezgahı yada masa için kestirebilirsiniz birde çekmeceyi sola koyup masa kısmını çekmecenin üzerinden biraz çekip üzerine pc konulabilir gibi
hocam benim de aklıma gelmişti fakat ikea da alex çekmecenin tanesine 3600tl fiyat çekince vazgeçtim

Alıntıyı görüntüleBen bu şekil bi masa kullanıyorum tavsiye ederim altaki çekmece ikea üst kısımda ikea ama farklı yerdende alabilirsiniz ortasının sarkmaması için ortaya bir ayak eklerseniz daha sağlam olur normalde iki yana da çekmece koyuluyor ama o zamanlar bütçem yetmemişti https://www.ikea.com.tr/urun/karlby-mese-kaplama-246x63-5x3-8-cm-tezgah-60335199 üst kısımda bundan ama tavsiye etmem bakımı zor başka bir mutfak tezgahı yada masa için kestirebilirsiniz birde çekmeceyi sola koyup masa kısmını çekmecenin üzerinden biraz çekip üzerine pc konulabilir gibi
hocam bu arkadaşın masasında da orta kısımlar boş ,çökme var mı yok mu belirtmemiş ama fotoğrafta gördüğüm kadarıyla bir çökme yamulma yok

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
769
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
hocam ön tarafta neredeyse hiç yük olmayacak zaten dediğim gibi stand kullandığımdan dolayı masanın ön bölümünde klavye ve mouse tan başka bir şey olmayacak çökme yapmaz diye düşünmüştüm ön tarafın çökmemesi için ne yapabilirim

hocam benim de aklıma gelmişti fakat ikea da alex çekmecenin tanesine 3600tl fiyat çekince vazgeçtim

hocam bu arkadaşın masasında da orta kısımlar boş ,çökme var mı yok mu belirtmemiş ama fotoğrafta gördüğüm kadarıyla bir çökme yamulma yok
Benimkinde çökme olmadı pek fazla eskiden üstünde 2 adet monitör vardı monitör koluyla kullanıyordum masaya sıkıştırarak

Wapentia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Murathan Çoban
monitör askı aparatını sıkıştırarak değil de içerisinden çıkan masanın ortasını delip sabitleme tarzıyla kullanmayı düşünüyorum
İlk atılan linkteki masayı almayı düşünürseniz eğer masanın demirleri yüzünden sıkıştırarak kullanamazsınız. Aynı masaya ve North Bayou H180'e sahibim. Sıkıştırarak kullanmaya masanın altındaki destek demirleri engel oluyor. Yaptıracağınız masanın sallanma konusuna da gelirsek linteki gibi ve sizin paintten çizdiğiniz gibi masanın altında hem X şeklinde hem de dikdörtgen şeklinde demir koyarsanız sallanmayı belli bir miktarda engeller. Aşağı kısma gelirsek sol taraftaki ve sağ taraftaki ayakların arasına da demir eklerseniz o da sallanmayı azaltacaktır. Hem de görüntü kirliliği olmayacaktır.

Aterzhy

80+
İlk atılan linkteki masayı almayı düşünürseniz eğer masanın demirleri yüzünden sıkıştırarak kullanamazsınız. Aynı masaya ve North Bayou H180'e sahibim. Sıkıştırarak kullanmaya masanın altındaki destek demirleri engel oluyor. Yaptıracağınız masanın sallanma konusuna da gelirsek linteki gibi ve sizin paintten çizdiğiniz gibi masanın altında hem X şeklinde hem de dikdörtgen şeklinde demir koyarsanız sallanmayı belli bir miktarda engeller. Aşağı kısma gelirsek sol taraftaki ve sağ taraftaki ayakların arasına da demir eklerseniz o da sallanmayı azaltacaktır. Hem de görüntü kirliliği olmayacaktır.
hocam aslında sallanma kısmını dediğim gibi duvara sabitleyip çözmeyi düşünüyorum şuan aklımdaki problem bel vermesi onu nasıl çözeceğim bilmiyorum

Top Bottom