Neler Yeni

Evde ingilizce öğrenebilen ?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Arkadaşlar selam. Evde kendi çabalarıyla ingilizce öğrenebilen var mı ?

Varsa serüven hikayesini paylaşabilir mi ?
7 yaşında merak sarmıştım ingilizceye sonra kelime kelime birşeyler öğrenmeye başladım. Önce sayılar sonra hayvan ve meslek isimleri ile başladım daha sonra eşyalar ve cümle kalıplarına geçtim. 8 yaşına kadar kendi kendime a2 seviyesi diyebileceğim bir İngilizce öğrendim. Daha sonra oyunlar ve yabancı kitaplar aracılığıyla kelime dağarcığımı ve cümle kalıplarımı genişlettim. Okuldaki eğitimler ve kendi çabalarımla ileri seviye ingilizceye 13 yaşında kavuştum. Ek olarak kursa da gittim ama sırf belge alabilmek için. Upper-indermediate (C1) ingilizcem var

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

Youtubeda takip ettiğim tüm satranç kanalları ingilizceydi ben öyle öyle geliştirmeye başladım ama evde öğrendiğinde bir yere kadar

Atkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Eren duyar

Ben bu sene ytü de hazırlık okudum ve sunu diyebilirim ki akademik açıdan kullanmaktan bahsediyorsan evden üst seviyeye ulaşmak oldukça zor ama ingilizceden beklentin iletişim kurabilmek standart bir konuşmayı rahatlıkla anlamaksa bunu rahatlıkla yapabilirsin. Ben kendi açımdan konuşmam gerekirse youtube üzerinden geliştirdiğimi söyleyebilirim. Hazırlık eğitimi almadan önce çok çesitli konularla ilgili ingilizce videolar izliyordum. Anlamadığım noktalarda altyazıları açıyordum, yine anlamazsam çevirilerden çeviriyordum. Bu sayede konuşmalarda kullanılan birçok kalıbı öğrendim. Ben lise bitirene kadar vasat seviyede ingilizce biliyordum nerdeyse sıfırdan inşa ettim diyebilirim bu yüzden seviyen ne olursa olsun ben anlamam zaten deyip vazgeçme gerekirse altyazıyla izle videoyu(ingilizce altyazı ama) altyazıyı dahi çeviremediğin noktalarda takılma devam et bir kalıbı 3-4 kere duyduktan sonra nerelerde kullanıldığını ve ne anlama geldiğini anlayabiliyorsun zaten sana şahsi önerim bu. Ayrıca özellikle ana dili ingilizce olan kişilerden izlersen aksanın da daha doğru olur. Bir de direkt olarak ingilizce öğreten videoları değil de ilgini çeken videoları izle direkt ingilizce öğreten videoların okuldan aldığın eğitimden farkı yok ilgini fazla cekmiyeceği için sıkılabilir ve unutabilirsin.

Top Bottom