Evde ingilizce öğrenebilen ?

rimpalace

80+
Reaksiyon skoru
56
Arkadaşlar selam. Evde kendi çabalarıyla ingilizce öğrenebilen var mı ?

Varsa serüven hikayesini paylaşabilir mi ?

Evde tek başına öğrenemezsin ancak kelime öğrenirsin. Kursa gitmek büyük fayda sağlıyor.

Amerikan bir arkadaş edindim onunla konuşup CS:GO'da mevlana açıyoruz aksan olarak hiç gelişemedim ama yine de yani you are my baka :devilish:

Aklınızda kursa gitmek varsa önermiyorum. Çünkü İngilizce - ben de bilmiyorum bu arada üstüne düşmüyorum, gramerim baya yeterli kelime bilgim yok günde 10 kelime öğrensem şakırdım - para vermeye değen bir dil değil. Kolayca öğrenilebilir.
Önce kalıpları öğren.
Daha sonra basit cümle yapıları öğren.
Daha sonra yeni kelimeler öğrenip bu basit cümleleri zenginleştir.
Sonra yavaş yavaş gramer ekleye ekleye ilerle.

7. 8. sınıftan beri dizi izliyorum ve kelime dağarcığım bayağı bir gelişti.
Bunun üstüne 10.sınıfta İngilizce kursuna gittim ve İngilizce seviyemi B2'ye kadar çıkardım. Araya pandemi girince saldım çalışmayı ve seviyem düştü.
Yani kendi başına sadece belli bir yere kadar gelebiliyorsun.

Arkadaşlar selam. Evde kendi çabalarıyla ingilizce öğrenebilen var mı ?

Varsa serüven hikayesini paylaşabilir mi ?
Zaten okuldan az çok ingilizcem vardı geçen yıl manga çeviri ekibine katıldım oradan bolca ingilizce kelime öğrendim aynı zamanda sürekli ingilizce videolar izliyordum oradan da konuşmayı, aksanı kaptım. Sonra 4 ay çeviri işine okuldan dolayı ara verdim bu yüzden çoğu kelimeyi unuttum ama geçen hafta çeviri işine tekrardan başladım ve çoğu şeyi tekrardan hatırladım. Birde olabildiğince çoğu şeyi ingilizce düşünmeyi çalışıyorum.

Netflix, ingilizce konuşabileceğin arkadaşlar (benim oyundan, gerek telefondaki busuu uygulamasından konuşuyordum), bol bol test çözmek, anlamını bilmediğin gözüne çarpan kelimeleri üşenmeyip translateye yazıp anlamına bakmak. (Bu arada önceden ben Netflix'i bana pahalı geldiği için almıyordum. Daha bu ay yeni aldım. İngilizceni geliştirmek için gayet güzel bir programmış, hemde hobi gibi ya film dizi izliyorsun ingilizcen gelişiyor.)

Genel olarak altyazılı filmler ve diziler izleyerek, oyun oynayarak geliştirmen mümkün. Tabii şahsen ben oyunlarla ve derslerle ingilizcemi yeterli seviyeye getirdiğimden yeni kelimeleri öğrenmek daha kolay oluyor sende nasıl olur bilemem.

Geri