Omnissiah
80+ Bronze
- Katılım
- 1 Eylül 2021
- Mesajlar
- 976
Bunun için dikkat edilmesi gereken şeyler var. Öncelikle alacağınız meyve suyu kesinlikle yüzde yüz meyve konstantresi ile yapılmalı yani yüzde 30 veya yüzde 80 vb olanları asla almıyoruz zira içine katkı maddeleri vb katıyorlar o yüzden şarabımız iyi olmaz zaten biz bunu yaparken anlatacağız.
Şimdi burada üzüm,elma,karadut,vişne veya nar suyu kullanabilirsiniz fakat yüzde yüz meyve konstantresi olması kaydıyla.
bunu aldıktan sonra ilk yapacağımız şey öncelikle bir hava kilidi olacaktır bunu en basit şekilde 1.5 litrelik bir kola şişesi yada su şişesinin kapağını ufak bir şekilde delin ve içine çok girmeyecek şekilde serum hortumu takın ama hortum ince olmalı
şu şekilde
zaten bunu internet veya eczanelerde rahatça bulabilirsiniz fiyatı ucuzdur. Sonra yapacağınız şey hortumu içine soktuktan sonra onu silikon tabancasıyla iyice mühürlemeniz olacaktır hem yukarıdan hem aşağıdan ama dikkat edin hava kaçırıyorsa silikonun delik yerlerini mühürleyin burada tek hava çıkışı borudan olmak zorunda.
Sonra Nar suyunu deniş bir kaseye dökün zaten 1 litre oluyor onların hacmi. İçine bi su bardağı toz şeker atıp iyicene karıştırın, ardından huni yardımıyla karışımı şişeye koyun sonra bakın miktarı çok önemli fazla olmayacak 1 çay kaşığının yarısı civarında ortalama 5gr falan toz maya alıp içine serpin sonra güzelce çalkalayın ardından hava kilidini takıp hortumun boşta kalan diğer ucunu ufak pey şişe veya bardağa doldurğunuz suya sokun bu sayede istenmeyen biriken hava dışarı taşmadan rahat bir şekilde boşaltım yapacaktır. Bu kadar ama durun bekleme süresi 20 ila 25 gün arası ama daha lezzetli olmasını istiyorsanız serin karanlık bir ortamda en az 30 gün bekletin sonra şarabı pet şişeden temiz başka bir şişeye alın içime hazırdır. Bu arada şarabınızı içmeden önce güzelce soğutun derim
Bir sonraki tarifte gerçek üzümle şarap yapımı gelecektir emin olun şarap yapımı hatta bira yapımı çok basittir zaten antik çağlarda bunlar evde yapılan içkilerdir biz en basit ekonomik haliyle yapacağız kesinlikle zararlı değildir sadece hijyene dikkat edin.
yapımın video hali budur
Şimdi burada üzüm,elma,karadut,vişne veya nar suyu kullanabilirsiniz fakat yüzde yüz meyve konstantresi olması kaydıyla.
bunu aldıktan sonra ilk yapacağımız şey öncelikle bir hava kilidi olacaktır bunu en basit şekilde 1.5 litrelik bir kola şişesi yada su şişesinin kapağını ufak bir şekilde delin ve içine çok girmeyecek şekilde serum hortumu takın ama hortum ince olmalı
şu şekilde
zaten bunu internet veya eczanelerde rahatça bulabilirsiniz fiyatı ucuzdur. Sonra yapacağınız şey hortumu içine soktuktan sonra onu silikon tabancasıyla iyice mühürlemeniz olacaktır hem yukarıdan hem aşağıdan ama dikkat edin hava kaçırıyorsa silikonun delik yerlerini mühürleyin burada tek hava çıkışı borudan olmak zorunda.
Sonra Nar suyunu deniş bir kaseye dökün zaten 1 litre oluyor onların hacmi. İçine bi su bardağı toz şeker atıp iyicene karıştırın, ardından huni yardımıyla karışımı şişeye koyun sonra bakın miktarı çok önemli fazla olmayacak 1 çay kaşığının yarısı civarında ortalama 5gr falan toz maya alıp içine serpin sonra güzelce çalkalayın ardından hava kilidini takıp hortumun boşta kalan diğer ucunu ufak pey şişe veya bardağa doldurğunuz suya sokun bu sayede istenmeyen biriken hava dışarı taşmadan rahat bir şekilde boşaltım yapacaktır. Bu kadar ama durun bekleme süresi 20 ila 25 gün arası ama daha lezzetli olmasını istiyorsanız serin karanlık bir ortamda en az 30 gün bekletin sonra şarabı pet şişeden temiz başka bir şişeye alın içime hazırdır. Bu arada şarabınızı içmeden önce güzelce soğutun derim
Bir sonraki tarifte gerçek üzümle şarap yapımı gelecektir emin olun şarap yapımı hatta bira yapımı çok basittir zaten antik çağlarda bunlar evde yapılan içkilerdir biz en basit ekonomik haliyle yapacağız kesinlikle zararlı değildir sadece hijyene dikkat edin.
yapımın video hali budur
Son düzenleme: