Neler Yeni

evdeki ethernet girislerini kullanma

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer Faruk Uzun
merhaba ben ethernetle internet kullanmak istiyorum fakat ethernet kablomu modeme uzatmam icin duvardan vs gecirmem gerekiyo ve bunu yapmak istemiyorum ve benim evimde ekteki gibi ethernet girisleri var acaba bunlari kullanabilirmiyim yada oluyosa nasil aktif ederim biri yardim edebilirmi internette biraz arastirdim fakat pek anlamadim basit bir sekilde aciklayabilirmisiniz acaba

Ekler

• 9DD26EDF-752E-4666-AFE5-DAAD6290BF0A.jpeg
    9DD26EDF-752E-4666-AFE5-DAAD6290BF0A.jpeg
    3 MB · Hit: 42

Mounhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Ömer Yağız
merhaba ben ethernetle internet kullanmak istiyorum fakat ethernet kablomu modeme uzatmam icin duvardan vs gecirmem gerekiyo ve bunu yapmak istemiyorum ve benim evimde ekteki gibi ethernet girisleri var acaba bunlari kullanabilirmiyim yada oluyosa nasil aktif ederim biri yardim edebilirmi internette biraz arastirdim fakat pek anlamadim basit bir sekilde aciklayabilirmisiniz acaba
Sağdaki Cat 5 onu kullan

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
Sağdaki Cat 5 onu kullan
çalışmaz ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunun çalışması için modemin ana hatta bağlı olması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer Faruk Uzun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
ilk once içini acıp kablo var mı diye bakman vardır muhtemelen yoktur genelde cekmıyorlar süs olarak koyuyolar. kablo varsa cat5-6 mı ona bakman lazım yani 8tane ince renkli kablo olcak. sonra o kablonun binada yada dairede toplandıgı bir yer olur.o kabloyu toplanan yerde bulabilmen icin kablo bulucu(piyasada bili bili derler) takip cihazını takip kabloyu bulman lazım.sonrasında modemi kullanıcagın ıcın o kablonun ucuna jack pensesiyle rj45 basman lazım. renk sıralaması ınternette var. sonra prize gelip cat5 olan yere rengi rengine krone bıcagıyla cakman lazım. sonrasında prizi kullanabılırsın. bu kadar basit

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer Faruk Uzun
ilk once içini acıp kablo var mı diye bakman vardır muhtemelen yoktur genelde cekmıyorlar süs olarak koyuyolar. kablo varsa cat5-6 mı ona bakman lazım yani 8tane ince renkli kablo olcak. sonra o kablonun binada yada dairede toplandıgı bir yer olur.o kabloyu toplanan yerde bulabilmen icin kablo bulucu(piyasada bili bili derler) takip cihazını takip kabloyu bulman lazım.sonrasında modemi kullanıcagın ıcın o kablonun ucuna jack pensesiyle rj45 basman lazım. renk sıralaması ınternette var. sonra prize gelip cat5 olan yere rengi rengine krone bıcagıyla cakman lazım. sonrasında prizi kullanabılırsın. bu kadar basit
evet benimde arastirmalarimdan anladigim buydu fakat sanirsam girisin arkasinda kablo yok cunku o kablolarin toplandigi bi yer bulamadim simdi acip bakmakta cok istemiyorum cunku prizin arkasindaki metali vidalamak yerine yapistirdiklri icin cikarirsam takmak biraz zorlu olucak peki arkasinda kablo yoksa kendim cekmesi cokmu zor olur ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve acaba bu kablolarin toplandigi yer binadami olur yoksa dairenin icindemi

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
borusunu attıysalar klavuz sustalı bir tel gonderıceksın sonra buatları kontrol ediceksin sonra buatlardan yol vererek ılerlıceksın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ömer Faruk Uzun
borusunu attıysalar klavuz sustalı bir tel gonderıceksın sonra buatları kontrol ediceksin sonra buatlardan yol vererek ılerlıceksın.
anladim sagolun peki bu dediklerinizi yapabilmem icin elektrik ustasimi cagirmam gerek cunku bende bunu yapabilcek ekipman yok ve iside ustasi yapsa daha saglam olur gibi

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
işin boyutuna gore cekılecek kabloya gore para miktarı artabilir. 400den asagı ıstemez. bence oldugu gibi kullan hiç ugrasma

Top Bottom