Neler Yeni

Eve kadar gelen fiber internet modemini başka odaya taşıyabilir miyim ?

yusufziya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf ziya küçük
Merhaba eve kadar fiber var ama ben modemin yerini değiştirmek istiyorum internet ilk fotodaki gibi kurulu ancak modemi koymak istediğim yerin prizleri 2. Fotoda buraya modemi getirebilir miyim? İlk fotoğrafta mavi-sarı kablo gpona ordan gelen cat kablosu ise modeme bağlanıyor

Ekler

• IMG_20240416_143944.jpg
    IMG_20240416_143944.jpg
    876.7 KB · Hit: 80
  • IMG_20240416_145356.jpg
    IMG_20240416_145356.jpg
    850.3 KB · Hit: 78

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Baran Kut
Merhaba eve kadar fiber var ama ben modemin yerini değiştirmek istiyorum internet ilk fotodaki gibi kurulu ancak modemi koymak istediğim yerin prizleri 2. Fotoda buraya modemi getirebilir miyim? İlk fotoğrafta mavi-sarı kablo gpona ordan gelen cat kablosu ise modeme bağlanıyor
Çok detaylı bilgim yok bu konuda fakat ben kablo ile uğraşmaya üşenip direkt mesh wifi sistemine geçmiştim. Baya da başarılı bence. Öneririm.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Bir tane Wi-Fi 6 Router alıp Ethernet kablosu ile kullan. Ben de odama aynı şekilde Honor router ile internet getirdim hem telefon hem pc rahatça kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok detaylı bilgim yok bu konuda fakat ben kablo ile uğraşmaya üşenip direkt mesh wifi sistemine geçmiştim. Baya da başarılı bence. Öneririm.
Ustam konudan alakasız işlemcinin sıcaklığı ne durumda acaba? Noctua serin tutabiliyor mu? Merak ettim :kekw:

Reyconjeff

80+ Bronze
mesh wifi olayının range extender ve Router dan falan farkları nedir tam olayı ne yani

yusufziya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf ziya küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimde asıl planım bu ama son kez bi ihtimal sorayım dedim siz hangi cihazı aldınız öneriniz var mı ben biraz baktım tp link deco s7 düşünüyorum

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Benimde asıl planım bu ama son kez bi ihtimal sorayım dedim siz hangi cihazı aldınız öneriniz var mı ben biraz baktım tp link deco s7 düşünüyorum
Bende Honor Router 3 mevcut. Daha öncesinde Huawei AX3 Quad Core kullanıyordum. Sizin baktığınız direkt Mesh sistem bunlardan kullanmadım pek bir bilgim yok ama güzel cihazlar ben de düşünüyordum bir ara. Eğer ev büyükse dağıtım için kullanılabilir.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Baran Kut
mesh wifi olayının range extender ve Router dan falan farkları nedir tam olayı ne yani
Bildiğim kadarıyla Range extender'dan baya farklı ama Router'dan çok da devasa farkı yok. Avantajı da iletişim kurma hızının diğer sistemlerden yüksek olması diye biliyorum. Bazı mesh modemlerin arayüzlerindeki kolay ayarlamalar vs. de sayılabilir başka bir avantaj olarak. Bir de menzil olarak daha geniş alanlar kaplayabiliyorlar, bu da wifi hızını evin her yerinde maksimumda kullanabilmeyi sağlıyor.

Kurulumu da kolaydı. Uygulaması ile takip de edebiliyorsunuz.

Ustam konudan alakasız işlemcinin sıcaklığı ne durumda acaba? Noctua serin tutabiliyor mu? Merak ettim :kekw:
Hocam oyunlarda taş çatlasa 70-72 derece gördüm. Bu yeni işlemciler arasında kule tipi ile soğutulabilecek en iyi işlemci.
Noctua fiyatı artmıştır ama Phantom Spirit var onu öneririm. O da güzel soğutucu.

Ben TP-Link Deco M4 kullanıyorum. Daha alt modelini de alırdım aslında da bunda gigabit portu var arkasında ondan dedim ileride olur da ekonomi el verirse gigabit internet kullanırım diye tercih ettim.
Sizin modele baktım fena değil. Üründe istedikleriniz onlar ise gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Alt modellere de bakmanızı öneririm TP-Link'in sayfasından. Belki de alt modeller daha uygun gelir sizin talebinize.

yusufziya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf ziya küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben TP-Link Deco M4 kullanıyorum. Daha alt modelini de alırdım aslında da bunda gigabit portu var arkasında ondan dedim ileride olur da ekonomi el verirse gigabit internet kullanırım diye tercih ettim.
Sizin modele baktım fena değil. Üründe istedikleriniz onlar ise gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Alt modellere de bakmanızı öneririm TP-Link'in sayfasından. Belki de alt modeller daha uygun gelir sizin talebinize.
Aslında M4 modeli de bana uygun ama korkum iki cihaz arası mesafe muhtemelen uzak olacak o yüzden daha üst modelini düşündüm bi sorum daha olacak 2. Mesh cihazını pc yanına koyup ethernet kablosuyla pcye bağlayabilir miyiz kablosuz bağlanmayla ilgili bir sorun yaratır mı

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Baran Kut

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bildiğim kadarıyla Range extender'dan baya farklı ama Router'dan çok da devasa farkı yok. Avantajı da iletişim kurma hızının diğer sistemlerden yüksek olması diye biliyorum. Bazı mesh modemlerin arayüzlerindeki kolay ayarlamalar vs. de sayılabilir başka bir avantaj olarak. Bir de menzil olarak daha geniş alanlar kaplayabiliyorlar, bu da wifi hızını evin her yerinde maksimumda kullanabilmeyi sağlıyor.

Kurulumu da kolaydı. Uygulaması ile takip de edebiliyorsunuz.

Hocam oyunlarda taş çatlasa 70-72 derece gördüm. Bu yeni işlemciler arasında kule tipi ile soğutulabilecek en iyi işlemci.
Noctua fiyatı artmıştır ama Phantom Spirit var onu öneririm. O da güzel soğutucu.

Ben LT720 kullanıyorum R9 7900 için de. Bir ara Assasin IV düşünüyordum görünce merak ettim.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Baran Kut
Ben LT720 kullanıyorum R9 7900 için de. Bir ara Assasin IV düşünüyordum görünce merak ettim.
Sıvı soğutma iyidir aslında. Performansı mı kötü, neden kule tipine dönmek istiyorsunuz?

Top Bottom