Evimin hemen yanında mermer atölyesinin verdiği rahatsızlık

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,574
iyi forumlar öncelikle yksye hazırlandığımı ve sınava 39 gün kaldığını belirteyim. evimin hemen yanında mermer atölyesi açılmış. tam şehirin içinde hatta dükkanın hemen önünde cuma günleri Pazar kuruluyor. yani yerleişim yeri . işte bu dükkan, bir apartmanın bodrumunda bu apartman ile aramızda boş arsa var .bunlar da bu arsaya tüm mermerlerini dizmiş ve tezgah kurmuşlar kesim işlerini orda yapıyorlar ben bunları polise ve zabıtaya şikayet ettim ilk polis geldi polis gittikten sonra devaam ettiler sonra zabıta geldi uyardılar ve bir daha olursa ceza yazılacklarını söylediler(Belediyenin beyaz masası üzerinden şikayet ettim zabıtaya belediye bana böyle dönütte bulundu) 2 gün geçti ilk gün çalışmadı bu atölye ama bugün tekrardan sabah 8 den beri başladı. ben tekrar yazdım belediyeye ve zabıta geldi bir şeyler söyleyip gitmiş daha belediye dönütte bulunmadı bana neyse zabıta gittikten sonra bunların bodrumuna inen yerde kesim yapıyorlar şimdi hiç bir şey değişmedi bizim için ses ve toz devam ediyor ama orası dükkanına dahil mi bilmiyorum dahil olsa bile mermerciler sanayisi var şehir merkezine max 2-3 km uzakta neden oraya gitmiyorlar ben bunları başka nereye şikayet edebilirim. şikayet ettikten sonra ben dava mava filan işler ile uğraşmak istemiyorum ismim de verilsin istemiyorum napabilirim?

CİMER'e yaz. Başka bir alternatif yok.

cimer de dava mı açılıyor veya bilgilerim karşı taraf ile paylaşılıyormu sınav dönemi zaten full stresliyiz bir de dava mava ile uğraşmam. cimerin ilgilenmesi uzun sürer mi ?

Dava ile alakası yok. Şikayet ediyorsun sadece. İsmini falan veriyorsun ama karşı tarafa iletmiyorlar. Streslik bir durum yok sakin ol. :) Belediyeye CİMER üzerinden şikayette bulunuyorsun gibi düşün. Sadece adı CİMER olduğu için daha titiz davranıyorlar.

Dava ile alakası yok. Şikayet ediyorsun sadece. İsmini falan veriyorsun ama karşı tarafa iletmiyorlar. Streslik bir durum yok sakin ol. :) Belediyeye CİMER üzerinden şikayette bulunuyorsun gibi düşün. Sadece adı CİMER olduğu için daha titiz davranıyorlar.
tamamdır hocam eyw çok teşekkür ederim.

Sahibiyle konuştunmu

Sahibiyle konuştunmu
sahibiyle konuşursam ve düzgün bir geri dönüş alamazsam şikayet ettiğimde benim olduğumu bilirler ve kimsenin derdini de çekemem bunun için görevli birimler gelip uyardı onlara rağmen devam ediyor beni mi dikkate alacak sence hocam

hocam ev adresime dosya filan gelir mi?

anladım hocam chat gptye bir tane yazı yazdırıp gönderdim. kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir isteğim yok ama çok rahatsız ediyor

Chatgpt lik de bir şey yok. Diyeceğin özetle; "merhaba şu şu adreste oturuyorum ve evimin yanına mermer atölyesi açıldı. Sesten çok rahatsız olduğumu belirtmek için defalarca belediyeyi aradım, zabıta ekipleri geldi ve sorunum bir türlü giderilmedi. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum."

ONU: Yerleşim alanında faaliyet gösteren mermer atölyesi hakkında şikayet.

SAYIN YETKİLİ,

Ben [il / ilçe] sınırları içerisinde ikamet eden bir vatandaşım. Evimin hemen yanında bir mermer atölyesi açılmış olup, bu atölye bir apartmanın bodrum katında faaliyet göstermektedir. Apartmanın ön cephesinde haftalık semt pazarı kurulmakta ve bölge tamamen yerleşim alanıdır.

Söz konusu atölye, mermer kesim işlemlerini bina bodrumunda ve dış alanda (boş arsa üzerinde) gerçekleştirmekte, bu durum yoğun gürültü ve mermer tozu sebebiyle sağlığımızı ve yaşam kalitemizi ciddi şekilde etkilemektedir. Özellikle ben, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye hazırlanan bir öğrenciyim ve bu ortamda verimli çalışmak mümkün olmamaktadır.

Durumu daha önce ivedilikle hem polis hem de belediye zabıtası ekiplerine bildirdim. Zabıta ekipleri olay yerine gelerek işletmeyi sözlü olarak uyarmış, tekrarında cezai işlem uygulanacağını belirtmiştir. Fakat uyarılardan kısa bir süre sonra işletme yeniden aynı şekilde faaliyetlerine devam etmiştir. Son olarak 2. kez zabıtaya şikayet ettim, ekipler geldi ancak ardından faaliyet aynen devam etti. Atölye şu anda da aktif olarak kesim yapmaya ve çevreye rahatsızlık vermeye devam etmektedir.

Bu tür sanayi tipi faaliyetlerin şehir içinde ve yerleşim bölgelerinde yapılması hem Çevresel Gürültü Yönetmeliği hem de İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Ayrıca bölgede mermerciler sanayi sitesi bulunmasına rağmen bu işletmenin oraya taşınmaması da ayrıca düşündürücüdür.

Talebim şudur:

• Bu işletmenin faaliyet ruhsatı, konumu ve uygunluğu detaylı şekilde denetlensin.
  • Faaliyetlerinin yerleşim alanında yapılmasının hukuki uygunluğu incelensin.
  • Gerekiyorsa kalıcı şekilde kapatılması veya sanayi bölgesine taşınması sağlansın.
  • Bu süreçte kimlik bilgilerimin gizli tutulmasını, işletme sahibine herhangi bir şekilde iletilmemesini rica ediyorum. Dava süreciyle uğraşmak istemiyorum, yalnızca hakkımı yasal çerçevede korumak istiyorum.

Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve tarafıma bilgilendirme yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

[Ad Soyad (isteğe bağlı)]
[İkamet ettiğiniz il/ilçe]
[Tarih]
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Chatgpt lik de bir şey yok. Diyeceğin özetle; "merhaba şu şu adreste oturuyorum ve evimin yanına mermer atölyesi açıldı. Sesten çok rahatsız olduğumu belirtmek için defalarca belediyeyi aradım, zabıta ekipleri geldi ve sorunum bir türlü giderilmedi. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum."
şunu yazdı hocam

Geri