Neler Yeni

Excalibur g870 undervolt nasil yapabilirim?

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Alkan Köroğlu
Öncelikle merhabalar arkadaşlar,

Excalibur G870 modeli bir laptopa sahibim ve bu laptopta i5-12450H işlemci var. İşlemci çok fazla ısınıyor ve bu nedenle frekans düşürüyor, bu da FPS düşüşlerine sebep oluyor. Herhangi bir şekilde bu problemi çözme şansım var mı undervolt yaparak ya da farklı bir şekilde?

Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Kadir Çelik
kilit açık değil o işlemciye olmaz

Senerr

80+ Bronze
ytden bakabilirsin de macunu yenilesen yine ısınmaz o işlemci
En iyi çözüm ghz sınırlandırmak, w sınırlanırsa iyi çalışmıyor ama ghz mesela 4.4 ghz'ye kadar çıkabiliyor bunu 3.8 gibi değerlere veya 3.9 gibi değerlere sınırlasa çok büyük oranda ısınma çözülür. Ben yapmayı bilmiyorum, bir bilgisayarcıya bakıma götürmüştüm o bios update falan yaptı laptopu ofis veya oyun modunda kullanınca eskiye oranla daha fazla ghz kısıyor ve ısınması düşüyor. Sonra gelen Windows updateler ile eski haline döndü biraz neden bilmiyorum ancak ofis veya oyun modu ideal hala, yüksek performans modu 90W sınırını kaldırıyor gpu için ama bana 80 90W arası kullanım yeter diyorsan güzel bir seçenek oyunlarda. Sadece ekran kartı veya işlemcinin kullanıldığı benchmarklarda vs. daha az ısınma olur laptoplarda o yüzden onda yüksek performans kullanılabilir bence yüksek performans modunun amacı da bu Casper'larda.

Oyun modu gpu 85 90W'a sınırlandırıyor işlemciyi de 40 60W arasına sınırlandırıyor 3.6 3.7 ghz gibi çalıştırıyor.

Ofis modu ise ekran kartını 70W'a 75W arasına sınırlandırıyor işlemci ise 30W 40W arası kalıyor. Haliyle w düşük olduğundan ısınması epey az.

Yüksek performans modunda sınır yok, işlemci 70W'ı bile çekebilir oyunlarda isterse (sonra 40W'a kadar düşüyor) ve benchlerde 100W çekebiliyor, ekran kartı da 105W sınırı var ama 110W çekmeye çalıştığını görmüştüm. Genelde 90W 100W arası çalışır ekran kartı bu modda oyun ağırsa ve ekran kartı %95+kullanımdaysa.

Top Bottom