EXPO Açınca Ekran Gelmiyor

Styx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
297
Bilgisayarı 2 saat önce topladım. Colorful B650M Plus Wifi V15 anakart ve 7500f işlemci var. Ram olarak da Patriot Viper Venom RGB modeli var 1 adet 16GB 6000mhz cl30
Önce her şeyi toplayıp güç tuşuna bastım biosa attı. EXPO yu Profile 1 yaptım 6000 mhz kullanabileceğim şekilde kaydedip çıktım bilgisayar eletrik keser gibi gitti geldi 2 kez, sonra açılır gibi oldu cpu fan ve kasa fanları, ışıkları çalıştı ama monitöre ve klavye fareye güç gelmedi. Kısa bir araştırma yaptım Clear cmos yapmayı denedim ikincide becerebildim. İçinde eski sata ssd olduğu için bilgisayar açıldı ben de bios güncellemesini indirip yeniden başlattım biosa girip bios updatei hallettim. Sorunun bios sürümünden kaynaklandığını düşünmüştüm ama yine expo profile 1 yapıp çıktığımda aynı şekilde elektrik gidip gelmiş gibi pc fanları ışıkları gitti geldi. İlk Expo açtığımdaki gibi kasa çalışıyor ama monitöre falan güç gelmiyor şu an. Bios sürümü hariç neden olabilir, nasıl çözebilirim bunu?

6000 mhz çalıştıracaksanız neden direk anakart ayarlarından 6000 yapmıyorsunuz?

6000 mhz çalıştıracaksanız neden direk anakart ayarlarından 6000 yapmıyorsunuz?
EXPO isimli teknolojiyi kullanabilmek için. AM5 platformuna bugün geçtim dediğim gibi akşam topladım bilgisayarı. Çözüm önerirseniz daha iyi olur, ne yapmam lazım manuel olarak elle 6000mhz mi ayarlamalıyım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar clear cmos yaparak açtım bilgisayarı. Ram 4800mhz de çalışıyor şu an.

Geri