Merhaba herkese, 2 gün önce cebitech.com.tr üzerinden şu ürünü
https://www.cebitech.com.tr/urun/dark-pci-e-3-0-gpu-riser-dikey-ekran-karti-donusum-kiti 280 TL'ye aldım. Şimdi zam gelmiş ama aldığım zaman 280 liraydı. Bugün montajını yaptım ve gerek görünüş, gerek performans olarak çok ama çok F/P bulduğum için incelemesini yapmak istedim. Bu dikey ekran kartı tutacağı Riser kablo ile beraber geliyor. Ekran kartı olarak dikey takmaya en uygun kartlardan biri olan Palit GameRock RTX 3070 kullandım.
Bu arada bu kit normalde sadece Dark Maxima V12 ve V20 kasalarla uyumlu diye satılıyor ama bu tamamen bir yalan. Hemen hemen her kasaya olacaktır diye düşünüyorum TD500'e oldu.
1) Görseller:
Alıntıyı görüntüle
2) Performans
Bu riser kablo beklediğimden çok daha kaliteli çıktı. Hiç performans kaybı olmadı kartın yatay olmasına kıyasla. Kart yatay iken bir Heaven Benchmark testi yaptım bir de dikey için yaptım neredeyse tamanen aynı çıktı.
Yatay Ekran kartı:
Alıntıyı görüntüle
Dikey ekran kartı:
Alıntıyı görüntüle
3) Sıcaklıklar
Bu kısım gerçekten şaşırttı beni. Sıcaklıklar aynı kaldı ama yarı fan hızında. Kartım artık yatay konumdaki sıcaklıkların aynısını yarı fan hızında alabiliyor. Bunu sebebinin kartın cama yakın olmaması ve fanların daha çok hava çekebilmesi olarak tahmin ediyorum.
4) Sevdiğim ve sevmediğim yanları
Sevmediğim yanları:
Aparatın kendisi biraz dandik olduğu için vida delikleri de çok dandikti o yüzden montajı çok zordu. Şekilden şekilde girdim montajı yapabilmek için.
Aparat çok destekli değil. Yani ekran kartı çok sarkıyordu ilk dikey taktığımda. Sonra fotoğrafta gördüğünüz üzere ekran kartının altına oyuncak küçük bir ninja koydum destek olsun diye ve düzeldi.
Sevdiğim yanları:
Riser kablo çok kaliteli
Tüm setin 280 lira olması ve 500 lira olan kitlerden daha az performans kaybettirmesi
Sonuç olarak kesinlikle önerebileceğim bir kittir. Ucuz olması ve kaliteli olması tüketici için çok avantajlı. Normalde Cooler Master kitini alacaktım 500 liraya ama iyi ki bunu almışım diyorum.
Okuduğunuz için teşekkürler,
Başka konularda görüşmek üzere