Neler Yeni

Fan Kablolarını Nereye Takmalıyım?

Tamaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Tolga Kılıç
Arkadaslar ilk kez kasa topluyorum sürekli leptop kullanan biriyim bu yordu baya cogu sey tamam ama kasada ki on 3 arka 1 olmak uzere 4 fanin kasanin sol tarafinda bir yere baglandigini gordum oradaki sata kablasunu taktim onun harici bir kablo daha var fotograflarsa ki gibi takilicak yeri bulamadim ve anakartta 2 tane fan yeri vardi arkadaki egzozu arkadaki cha yerine on 3 luyude anakart kutusundan bir kablo cikti 3 kafa 1 ine bagliyordu ondeki 3 fanida oraya takip tek kafayi cha 2 ye taktim ama kasanin rgb header yeri bos kaldi oraya exstra fan alincami takiyoruz fotograflara bakip lütfen yardimci olun kafa durdu

Ekler

• 20221205_101141.jpg
    20221205_101141.jpg
    1.2 MB · Hit: 99
  • 20221205_101134.jpg
    20221205_101134.jpg
    1.2 MB · Hit: 108
  • 20221205_092418.jpg
    20221205_092418.jpg
    1.5 MB · Hit: 101
  • 20221205_101513.jpg
    20221205_101513.jpg
    1.3 MB · Hit: 97
  • 20221205_101505.jpg
    20221205_101505.jpg
    1.4 MB · Hit: 98
  • 20221205_101452.jpg
    20221205_101452.jpg
    3.2 MB · Hit: 100
Son düzenleme:

As Nödt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ares Petrova
Fotoğraflardan pek belli olmuyor. Tam anakart modelini yazarsan RGB girişi olup olmadığına bakabiliriz.

Tamaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Tolga Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fotoğraflardan pek belli olmuyor. Tam anakart modelini yazarsan RGB girişi olup olmadığına bakabiliriz.

bu hocam benim olay surda takılıyor kasa msi gungnir 111r kasa şimd adreslenebilir port yerine o fotodaki kabloyu taktım ama rgb headr yazıyor yanında oraya bişey takmam lazım mı yoksa ekstra fan takıncamı oraya takıolıyor bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

@crazyreign hocam help :D

murat611

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Murat
burada var gozukuyor

Ekler

• Inked110000113468922.jpg
    Inked110000113468922.jpg
    980.9 KB · Hit: 62

As Nödt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ares Petrova

bu hocam benim olay surda takılıyor kasa msi gungnir 111r kasa şimd adreslenebilir port yerine o fotodaki kabloyu taktım ama rgb headr yazıyor yanında oraya bişey takmam lazım mı yoksa ekstra fan takıncamı oraya takıolıyor bir şey

@crazyreign hocam help :D

Elinde tuttuğun 3 pin girişi anakartında bulunan 4 pin girişine takma voltajları farklı.

Tamaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Tolga Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinde tuttuğun 3 pin girişi anakartında bulunan 4 pin girişine takma voltajları farklı.
kanka beynim yandı gerçek anlamda 1 tek şey kaldı oda bu sök tak yapmamak için kesin bilgi lazım görüntülü arıyabilicegim biri yok mu :D

rgb headr 4 lü pini aşşagıda ya yanında add gen var 3 lü pin oda boşluk var arada oraya taktım elimde tuttugum kabloyu

burada var gozukuyor
var var da hangi kablo oraya giricek :D onu çözemiyorum

murat611

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Murat
kasanda rgb kontrolcusu vs var mı

kanka beynim yandı gerçek anlamda 1 tek şey kaldı oda bu sök tak yapmamak için kesin bilgi lazım görüntülü arıyabilicegim biri yok mu :D

rgb headr 4 lü pini aşşagıda ya yanında add gen var 3 lü pin oda boşluk var arada oraya taktım elimde tuttugum kabloyu

var var da hangi kablo oraya giricek :D onu çözemiyorum

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İlk olarak çok karışık anlatmışsın :D.

Kasanın arkasında 3 pinli kabloların bağlandığı şey ARGB kontrolcüsü. Kasana dahil bir şey. İki şeye yarıyor. Hem çoğaltıcı olarak anakart kontrolü olmadan kasada bulunan RGB tuşuyla RGB ışıkları kontrol etmek. Diğerise yine çoğaltıcı olarak anakartınla tek bir ARGB girişi kullanarak kontrol etmek.

Kontrolcünün güç alması gereken bir bağlantı alması lazım- ki SATA kablosu geliyor demişsin ve onu takmışsın. Onu taktıysan sistemi açtığında da zaten ışıkların yandığını görebiliyor ve kasadaki tuşla kontrol edebiliyor olman lazım.
İkinci fotoğrafta gösterdiğin kablo 3 pinli ARGB kablosu, takmak zorunlu değil. Ha taksan iyi mi olur, evet iyi olur çünkü anakartında ARGB girişi var. AURA SYNC üzerinden ışıkları kontrol etmek istiyorsan aşağıdaki fotoğraftaki işaretli yere takacaksın. Yanlış takma ihtimalin yok ama takarken dikkat et, pinleri yamultma.
1670244515216.png

Üçüncü ve dördüncü fotoğraftaki konuya gelelim.
Onlar fanın güç kablosu. Fanın ARGB/RGB kablosu fanın dönmesi için aldığı güçle bağımsızdır. ARGB kablosu ARGB ışıklandırma düzeneği için, ucunu CHA_FAN/SYS_FAN portuna taktığın kablo ise fanın dönmesi ve dönüş kontrolü için.

MPG GUNGNIR 111R kasayı inceleyen birisinin inceleme videosunu izledim, kasanın içeriğine 3 tane PWM kablosunu 1 adet uca dönüştürmeni sağlayan kablo dahil. Eğer sistemi de hazır aldıysan veya satan yer kabloyu öndeki üç fanın güç kablosunu bu çoklayıcı kabloya taktıysa 1 uç olarak görürsün. Attığın fotoğraflara bakıyorum, egzozun ve öndeki fanların çoklayıcısıyla birlikte montajı doğru yapılmış, herhangi bir sorun yok.

Montajda yanlışlık yok, şu an sistemi çalıştırabilirsin. Normalde bu kadar uzun uzadıya anlatmama gerek yoktu fakat kafanda herhangi bir soru işareti kalmasın diye komple anlattım.

Son olarak sistemi açtığında ve AURA SYNC'ten kasanın fanlarının RGB ışıklarını kontrol edemiyorsan kasanın üstündeki RGB tuşuna bir süre basılı tut. Bu tür kasalar her zaman Motherboard Sync modunda, yani anakartın ARGB sinyalini alacak şekilde gelmiyor.

Güle güle kullan. Bir sıkıntı olursa sorabilirsin.

Tamaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Tolga Kılıç
İlk olarak çok karışık anlatmışsın :D.

Kasanın arkasında 3 pinli kabloların bağlandığı şey ARGB kontrolcüsü. Kasana dahil bir şey. İki şeye yarıyor. Hem çoğaltıcı olarak anakart kontrolü olmadan kasada bulunan RGB tuşuyla RGB ışıkları kontrol etmek. Diğerise yine çoğaltıcı olarak anakartınla tek bir ARGB girişi kullanarak kontrol etmek.

Kontrolcünün güç alması gereken bir bağlantı alması lazım- ki SATA kablosu geliyor demişsin ve onu takmışsın. Onu taktıysan sistemi açtığında da zaten ışıkların yandığını görebiliyor ve kasadaki tuşla kontrol edebiliyor olman lazım.
İkinci fotoğrafta gösterdiğin kablo 3 pinli ARGB kablosu, takmak zorunlu değil. Ha taksan iyi mi olur, evet iyi olur çünkü anakartında ARGB girişi var. AURA SYNC üzerinden ışıkları kontrol etmek istiyorsan aşağıdaki fotoğraftaki işaretli yere takacaksın. Yanlış takma ihtimalin yok ama takarken dikkat et, pinleri yamultma.
Alıntıyı görüntüle

Üçüncü ve dördüncü fotoğraftaki konuya gelelim.
Onlar fanın güç kablosu. Fanın ARGB/RGB kablosu fanın dönmesi için aldığı güçle bağımsızdır. ARGB kablosu ARGB ışıklandırma düzeneği için, ucunu CHA_FAN/SYS_FAN portuna taktığın kablo ise fanın dönmesi ve dönüş kontrolü için.

MPG GUNGNIR 111R kasayı inceleyen birisinin inceleme videosunu izledim, kasanın içeriğine 3 tane PWM kablosunu 1 adet uca dönüştürmeni sağlayan kablo dahil. Eğer sistemi de hazır aldıysan veya satan yer kabloyu öndeki üç fanın güç kablosunu bu çoklayıcı kabloya taktıysa 1 uç olarak görürsün. Attığın fotoğraflara bakıyorum, egzozun ve öndeki fanların çoklayıcısıyla birlikte montajı doğru yapılmış, herhangi bir sorun yok.

Montajda yanlışlık yok, şu an sistemi çalıştırabilirsin. Normalde bu kadar uzun uzadıya anlatmama gerek yoktu fakat kafanda herhangi bir soru işareti kalmasın diye komple anlattım.

Son olarak sistemi açtığında ve AURA SYNC'ten kasanın fanlarının RGB ışıklarını kontrol edemiyorsan kasanın üstündeki RGB tuşuna bir süre basılı tut. Bu tür kasalar her zaman Motherboard Sync modunda, yani anakartın ARGB sinyalini alacak şekilde gelmiyor.

Güle güle kullan. Bir sıkıntı olursa sorabilirsin.
çok teşekkür ederim detaylı anlattıgı niçin bende ki *** ler sendeki fotodaki gibi beyaz bölmeli degil basit normal ama 3 tane var sag üstte kasaya göre ön arka 2 tane 2.2 2.3 aşşgıda ise rgb headrn yannda ise add gen 2.1 şeklnde oraya taktım 5 w hepside birisi 12 volt o 2 . fotodaki mi işte elimde tuttugum kablo takma demiş ama oraya takılıyor başka yer yok

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
çok teşekkür ederim detaylı anlattıgı niçin bende ki *** ler sendeki fotodaki gibi beyaz bölmeli degil basit normal ama 3 tane var sag üstte kasaya göre ön arka 2 tane 2.2 2.3 aşşgıda ise rgb headrn yannda ise add gen 2.1 şeklnde oraya taktım 5 w hepside birisi 12 volt o 2 . fotodaki mi işte elimde tuttugum kablo takma demiş ama oraya takılıyor başka yer yok
Benim hatam.
İşaretli yere takacaksın. Taktıysan sıkıntı yok.
1670247724582.png

Tamaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Tolga Kılıç
Benim hatam.
Alıntıyı görüntüle
teşekkürler degiştirdim şimd add gen 2. 3 aldım

Benim hatam.
Alıntıyı görüntüle
ama bend
Benim hatam.
Alıntıyı görüntüle
Fotografini attim usttekine takiyorum 5 w

Ekler

• 20221205_164526.jpg
    20221205_164526.jpg
    1.3 MB · Hit: 51
Top Bottom