Neler Yeni

Yardım Fan kendini durduruyor

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Ertuğrul
Merhabalar, spesifik bir sorunum var. Arctic 360 soğutmam var. Son 1 aydır bilgisayari ilk açtığımda 1-2 dk boyunca orta fan kendini zorla durduruyor. Sonra tekrar çalışıp gene durduruyor. 1-2 dk sonra stabil çalışıyor. Herhangi bir takılma veya fanda hasar yok. Sebebini araştırdım ama bulamadım. Teknik bilgisi yüksek birilerinin yardımına ihtiyacım var.

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
merhaba' biraz daha detaylı bilgilendirir misiniz örnek:4 pwm çoklu kablo yahut kontrol paneli mi kullanıyorsunuz ?

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Ertuğrul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba' biraz daha detaylı bilgilendirir misiniz örnek:4 pwm çoklu kablo yahut kontrol paneli mi kullanıyorsunuz ?
Kablolar kendinden birbirine bağlı anakarttaki tek kontrol yerine takılı şuan. Çok bilgi sahibi değilim açıkcası neyi açıklamam lazım :D

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
çok basit sevgili hocam 'siz 3 adet fanı anakartın tekli pwm soketine taktınız değil mi?

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
anladım.şimdi burda 2 husus var! 1.'' 3 adet fanı 1 sokete taktığınız için 3 adet fanı besleyemiyor olabilir voltaj olarak. 2. ise fanlar belirli voltaj aralığında çalışır ve o elektriği aldığından itibaren döner'eğer gerektiği voltaja çıkamıyor ise bu fanın çok çok çok düşük rpm de olduğunu gösterir. Fanın en düşük voltaj değerinin altına düşüyorsanız fanın dönüşünü keser ve bu durumda devreye anakartın yapay zekası girer ve fana oto olarak elektrik verir. bunların dışında fan devirlerini üst seviyede tuttuğunuz da bu sorun devam ediyor mu?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,066
İsim
yusuf ecer
anladım.şimdi burda 2 husus var! 1.'' 3 adet fanı 1 sokete taktığınız için 3 adet fanı besleyemiyor olabilir voltaj olarak. 2. ise fanlar belirli voltaj aralığında çalışır ve o elektriği aldığından itibaren döner'eğer gerektiği voltaja çıkamıyor ise bu fanın çok çok çok düşük rpm de olduğunu gösterir. Fanın en düşük voltaj değerinin altına düşüyorsanız fanın dönüşünü keser ve bu durumda devreye anakartın yapay zekası girer ve fana oto olarak elektrik verir. bunların dışında fan devirlerini üst seviyede tuttuğunuz da bu sorun devam ediyor mu?
3 fanı çalıştıramayacak pwm soketi yok. 1 soket ortalama 4-5 fanı rahat çalıştırır. Fan bozulmaya yakın olduğu için durup çalışıyor aynı sorunu ben de başka fanda yaşadım, bi süre sonra tamamen çalışmadı.

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
3 fanı çalıştıramayacak pwm soketi yok. 1 soket ortalama 4-5 fanı rahat çalıştırır. Fan bozulmaya yakın olduğu için durup çalışıyor aynı sorunu ben de başka fanda yaşadım, bi süre sonra tamamen çalışmadı.
lütfen ezbere konuşmayınız! 1 adet 4 pinli pwm soketi max 1 amper destekler. sizde bu sorun olduysa formdaşın ki de aynı sorun olacak değil. burda sorunu çözmeye çalışan insanlara da lütfen engel olmayınız.iyi günler dilerim.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,066
İsim
yusuf ecer
lütfen ezbere konuşmayınız! 1 adet 4 pinli pwm soketi max 1 amper destekler. sizde bu sorun olduysa formdaşın ki de aynı sorun olacak değil. burda sorunu çözmeye çalışan insanlara da lütfen engel olmayınız.iyi günler dilerim.
En baba 1 fan da ortalama 0.2-0.3 amper zaten. En kötü ihtimalle 3ü sıkıntısız çalışıyor yani. Ayrıca bunlar full pwmde. Full çalıştığını da düşünmüyorum.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Ertuğrul
En baba 1 fan da ortalama 0.2-0.3 amper zaten. En kötü ihtimalle 3ü sıkıntısız çalışıyor yani. Ayrıca bunlar full pwmde. Full çalıştığını da düşünmüyorum.
daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım teknik bir sorundur diye düşündüm bios da güncel net bulamadım sorunu. Fan bozulsa garantiye girer heralde daha alalı 6-7 ay oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

açıkcası taktım normal kullandım herhangi bir değerle oynamadım.

Top Bottom