Fan konumlandırması nasıl?

Deavense

80+
Reaksiyon skoru
15
İyi sosyaller. Kasamın fan konumları nasıl sizce? önde 3 altta 1 intake, arkada 1 ve üstte 2 exhaust olarak koydum. Değiştirmem gereken bir fan var mı? Üst sağdaki fandan sıcak hava çıkmıyor pek onu kasanın yan tarafına mı taşısam diye düşünüyorum yani 5 intake 2 exhaust olacak şekilde.

Ekler

• 1000006880.webp
    1000006880.webp
    133.2 KB · Hit: 36
üst sağdaki fan, ön üstteki fandan gelen havayı dışarı atıyor.
alttaki fanın neye ne faydası var bilmiyorum, gereksiz gibi.

üst sağdaki fan, ön üstteki fandan gelen havayı dışarı atıyor.
alttaki fanın neye ne faydası var bilmiyorum, gereksiz gibi.
Ekran kartına doğru üflesin diye takmıştım. Kasamın yan tarafında 2 fanlık yer var. Sağ üstteki ve alttaki fanı oraya mı taksam.

Ekler

• 1000006882.webp
    1000006882.webp
    156.5 KB · Hit: 17
Ekran kartına doğru üflesin diye takmıştım. Kasamın yan tarafında 2 fanlık yer var. Sağ üstteki ve alttaki fanı oraya mı taksam.
sağ üstteki fanı ters çevirebilirsiniz. sağdaki boşlukta görüntü rahatsız edici gözükebilir.

hocam burada çıkan sıcak havadan çok çıkan hava önemli bence, konumlandırmanız iyi duruyor bununla birlikte alttaki fanın direkt olarak gpu fanları ile karşı karşıya olmamasına dikkat edin aksi takdirde negatif etkilenir sıcaklıklar ayrıca kasanın altında yeterli alan yoksa ahava alması için çok bir etkisi olmayabilir ama görüntüsü hoşunuza gidiyorsa tutmanızda sakınca yok gibi. Unutmayın ısınan hava yükselir, bu yüzden kasanın üstünde olan yuvalardaki fanları genelde egzoz olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

hocam burada çıkan sıcak havadan çok çıkan hava önemli bence, konumlandırmanız iyi duruyor bununla birlikte alttaki fanın direkt olarak gpu fanları ile karşı karşıya olmamasına dikkat edin aksi takdirde negatif etkilenir sıcaklıklar ayrıca kasanın altında yeterli alan yoksa ahava alması için çok bir etkisi olmayabilir ama görüntüsü hoşunuza gidiyorsa tutmanızda sakınca yok gibi. Unutmayın ısınan hava yükselir, bu yüzden kasanın üstünde olan yuvalardaki fanları genelde egzoz olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Böyle yapsam en iyi verimi alır mıyım hocam?

Ekler

• product_9383_1752747028-2.webp
    product_9383_1752747028-2.webp
    43 KB · Hit: 12
Böyle yapsam en iyi verimi alır mıyım hocam?
aynı yerden dik şekilde hava akımı olacağı için bilemedim bu durumda işe yaramayadabilir ama denemekten zarar gelmez. Eğer sıcaklıklar iyiyse ve görüntü hoşunuza gidiyorsa bence hiç uğraşmanıza gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,315
Üyeler
184,768
Son üye
Karol
Geri