Neler Yeni

Yardım Fan mı almalıyım yoksa termal macun mu?

Fan mı Macun mu ?

• Oy kullanan toplam üye
    8

PffPanda

80+ Bronze
Normalde düzgün çalışan işlemci dün ki bilgisayar temizliği sonrası fanların bacakları anakarta tam oturmasına rağmen i3 10100f stres testinde 5 dakika içinde 90 dereceyi çok rahat geçiyor. Fanı kaldırdığımda macun yok ama var da değil işlemcim gözüküyor yani yaygın değil . Fan şuan boşta bile hafif sesli çalışıyor . Snowman M200 mü almalıyım yoksa Artic Mx4 mü alayım ? Yada başka tavsiye .

BeKo'O

80+ Silver
Macun yok diyorsun? Mx-4 almalısın farkı hissedersin, ayrıca hangi uygulama ile yaptın bilmiyorum ama sıcaklık işlemci stress testi uygulaması sağlamsa çok rahat 85-90 dereceleri bulabiliyor. Önemli olan oyunlarda ki ve boştaki sıcaklık değerleri.

PffPanda

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macun yok diyorsun? Mx-4 almalısın farkı hissedersin, ayrıca hangi uygulama ile yaptın bilmiyorum ama sıcaklık işlemci stress testi uygulaması sağlamsa çok rahat 85-90 dereceleri bulabiliyor. Önemli olan oyunlarda ki ve boştaki sıcaklık değerleri.
Prime95 ile full yaptım testi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boşta böyle sıcaklık
1668788510183.png

1668788548370.png

Fanın tırnakları arkadan bu şekilde gözüküyor .

Fan biostaki değerleri
1668788592811.png

Fan biosta full hızda iken çıkabildiği rpm derece 100 olunca daha da zorluyor
1668788629908.png

Prime95 full yük testi
1668788652466.png

BeKo'O

80+ Silver
Prime95 ile full yaptım testi

Boşta böyle sıcaklık
Alıntıyı görüntüle
Yanlış değilsem stok soğutucu değerleri bu, değerler boşta normal denilebilir, mx-4 ile çok daha stabil sıcaklıklar alacaksınızdır. İşlemci düşük tdp değerine sahip zaten öyle kolay kolay standart oyunlarda falan ısınmaz. Stress testi işlemciyi aşırı yüke sokan bir şey

PffPanda

80+ Bronze
Yanlış değilsem stok soğutucu değerleri bu, değerler boşta normal denilebilir, mx-4 ile çok daha stabil sıcaklıklar alacaksınızdır. İşlemci düşük tdp değerine sahip zaten öyle kolay kolay standart oyunlarda falan ısınmaz. Stress testi işlemciyi aşırı yüke sokan bir şey
Hocam attığım resimleri umarım görmüşsünüzdür prime95 ile önceden ilk aldığımda maximum 80 derece görüyordum şuan 100 e geliyor. Macun var ama az var.Macun eski değerlerine getirir mi sizce ?Üstünde gelen macunla kullanmıştım hep

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam attığım resimleri umarım görmüşsünüzdür prime95 ile önceden ilk aldığımda maximum 80 derece görüyordum şuan 100 e geliyor. Macun var ama az var.Macun eski değerlerine getirir mi sizce ?Üstünde gelen macunla kullanmıştım hep
Yeni macun mu sıktın? Yoksa kalan macunu kullanıp tekrar montaj mı yaptın?

PffPanda

80+ Bronze
Yeni macun mu sıktın? Yoksa kalan macunu kullanıp tekrar montaj mı yaptın?
Hocam komik olacak ama eski laptoptan kalan dandik bir macunu ilave ettim 2 derece de olsa düştü ama hala macun yok gibi bu arada o derece az sıktım kalmamıştı zaten .

panizher

80+ Silver
Macun 1 yili gecmediyse onemli degil kasa ve fan onemli

ilkaycam.m

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
ilkay çam
fanı söküp fotosunu atarsanız yardımcı olabiliriz bende 10105f var stok sogutucu ile boşta 30dereceyi geçmiyor auto fan modunda

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam komik olacak ama eski laptoptan kalan dandik bir macunu ilave ettim 2 derece de olsa düştü ama hala macun yok gibi bu arada o derece az sıktım kalmamıştı zaten .
Yeni macun alsan eski değerlere ulaşırsın. Macun az ve dandik diyorsun zaten.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Normalde düzgün çalışan işlemci dün ki bilgisayar temizliği sonrası fanların bacakları anakarta tam oturmasına rağmen i3 10100f stres testinde 5 dakika içinde 90 dereceyi çok rahat geçiyor. Fanı kaldırdığımda macun yok ama var da değil işlemcim gözüküyor yani yaygın değil . Fan şuan boşta bile hafif sesli çalışıyor . Snowman M200 mü almalıyım yoksa Artic Mx4 mü alayım ? Yada başka tavsiye .
Okadar güçlü bir işlemci değil stok fanla ısınması normal değil macunu yenile.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
Macunla abim

Top Bottom