Fanlar 4000 rpm zarar verir mi?

NosyLT1

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar işlemcim ryzen 7 7800x3d zamanında sıvı soğutucum bozulduğu için garantiye yollamıştım geldiğinde fanları tamir edememişlerdi ve yine 360mm sıvı soğutucumun fanı bozuktu bilgisayarcımda sıvı soğutucunun fanlarını söküp pc nin yedekte 3 fanı vardı onları taktı fakat bilgisayarımın fanları şuanda 3700-4000 rpm hızında dolaşıyor fanlara bi zarar gelirmi yada fanların hızlarını düşürmem gerekli mi?

boştayken cpu derece 37 derece
boştayken cpu package 40 - 47 derece dolaşıyor ne yapmam lazım?

cpu bclk 100MHz
cpu 3719 MHz yazıyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-01 152503xs.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-01 152503xs.webp
    24.3 KB · Hit: 24
  • ACİLS.webp
    ACİLS.webp
    32.2 KB · Hit: 20
4000 RPM değildir o hatalı okuyordur. O hızlara çıkan kasa fanı belki 1-2 tane vardır piyasada. Pompa hızı olabilir mi o?

4000 RPM değildir o hatalı okuyordur. O hızlara çıkan kasa fanı belki 1-2 tane vardır piyasada. Pompa hızı olabilir mi o?
benimde bilgim yokki fanlar 1 haftadır sesli çalışıyor bende yazıyım dedim çok bilgim yok normalde çok sesli değildi yada her zaman sesliydi ben 1 hafta önce fark ettim ama sesli çalışıyor odada sesli bir şey açık değilse çok rahat duyuluyor fan sesleri

kullandığınız fanlar noctua ippc değilse o rakamlara çıkma ihtimalı %0 dır.büyük ihtimal sıvı soğutmanın devrini gösteriyor.yüksek devirde pompa çalışması bir zarar vermez ama ömürünü biraz kısıtlar. toparlarsak bişey olmaz endişe etmeyin.

kullandığınız fanlar noctua ippc değilse o rakamlara çıkma ihtimalı %0 dır.büyük ihtimal sıvı soğutmanın devrini gösteriyor.yüksek devirde pompa çalışması bir zarar vermez ama ömürünü biraz kısıtlar. toparlarsak bişey olmaz endişe etmeyin.
peki ne yapmam lazım bu kendi kendine düzelirmi yoksa bi ayar falan mı yapmam gerek

4000 rpm yapan kasa fanimi varmis =D
elbette mevcut 5 bin 6 bin 7 bin çeviren fanlarda mevcut fakat bu fanlar genelde sunuculara server sistemlere kuruluyor. noctuanın 3000 ippc dediğikleri endustriyel fanları mevcut stock 3000 rpm çeviriyor ama kontrolcu ile woltaj yüklemesiyle 5 bn rpmleri aşıyor.ws ws diye gidiyo işte :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,126
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri