Neler Yeni

Fanlardan Bir tanesi çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Buğra Akıllı
Merhaba resimde gördüğünüz gibi bu fan çalışmıyor biosum güncel ne yapmam lazım ?
WhatsApp Görsel 2024-05-25 saat 23.34.28_808e53c8.jpg

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Burhan Bey
Egzoz fanı, sıcak hava tahliyesinde önemlidir. Anakarta bağlantı pini çıkmış olabilir, kontrol edin. Bozulmuş da olabilir tabi, yenisini alıp değiştirebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Buğra Akıllı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Egzoz fanı, sıcak hava tahliyesinde önemlidir. Anakarta bağlantı pini çıkmış olabilir, kontrol edin. Bozulmuş da olabilir tabi, yenisini alıp değiştirebilirsiniz.
Bilgisayarı ilk aldığımdan beri böyle ben çok ısındığında çalışıyor zannedip ellememiştim anakarta bağlı gibi gözüküyor uzaktan bakılınca anlaşılır gibi mi yoksa içini açıp bakayım mı ?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Burhan Bey
Bilgisayarı ilk aldığımdan beri böyle ben çok ısındığında çalışıyor zannedip ellememiştim anakarta bağlı gibi gözüküyor uzaktan bakılınca anlaşılır gibi mi yoksa içini açıp bakayım mı ?
Kasa içi havalandırma fanları eğer BIOS dan özel bir ayar yapılmadıysa sürekli çalışlar, alındığı tarihten beri bu şekilde çalışıyor olması tuhaf. BIOS unuz güncel mi? Anakartın sitesinden kontrol edip, varsa güncel BIOS dosyasını indirip ve güncelleyin. Sistem default ayarlarla çalışmaya başlayacaktır. Fanın çalışıp çalışmadığını tekrar kontrol edersiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon, ilk mesajda BIOS un güncel olduğunu yazmışsınız zaten. O zaman BIOS a girip default ayarları seçin ve kaydedip çıkın. Ayrıca egzoz fan bağlı olduğu pin soketinin ayarlarını da kontrol edin, özel bir profil atanmış olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,634
Üyeler
161,104
Son üye
yusuf_bbey1
Top Bottom