Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
İnsanlar tek tek arayıp bulamaz. Sayı da artınca tek bir konuda toplamak istedim. Yenisini açtıkça eklerim buraya.
Kategorize edilmiştir.
+ Rehberler:
+ İncelemeler (Kendi içlerinde mini rehberler içerebilir):
Kategorize edilmiştir.
+ Rehberler:
Rehber - Ufo testindeki ghosting nedir?
Ghosting her türlü monitör incelemesinde bahsedilen bir kavram. Ve malumunuz ghosting'i test etmek için şöyle bir site var: https://www.testufo.com/ghosting#background=004040&separation=150&pps=960&graphics=bbufo.png&pursuit=1 Ancak görüyorum ki hala forumdaşlar ghosting'in ne olduğunu...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Monitörlerdeki Strobe nedir? Neden e-sporcular BenQ Zowie kullanıyor?
Bir arkadaş sormuştu. Teknik kısmı karışık bir şey. Ama en azından ne işe yaradığını kısaca ve resimlerle anlatabilirim. Ona yazdığım cevabı kopyala-yapıştır yapıyorum ki daha fazla insan görebilsin. Not: Strobe'a her marka kendi adını veriyor. Örneğin: MPRT (Samsung), Aim stabilizer (MSI), ULMB...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Kötü/ucuz VA'larda yaşayacağınız sorunlar nelerdir? Yalnızca ghosting mi?
Forumda gördüğüm çok yanlış bilgilerden biri. 'Hikayeli oynayacaksan, film izleyeceksen VA al". Bazı kişiler için doğru olabilir bu öneri ama çoğu zaman yanlıştır. Çünkü VA'nın karanlık renklerdeki yavaş tepki süresi karanlık renklerin olduğu her yerde, hız gerekmeyen yerlerde bile sorun...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Monitörlerde HDR ve Bit önemli midir? Renk canlılığı nelere bağlıdır?
Yine bir üyeye cevap yazmıştım (Bu sefer farklı forum). Monitörler hakkında yanlış bilinenlerde en üst sıraları zorlayan bir konu. Dolayısıyla kopyala-yapıştırla konu yaptım ki herkes görsün. " F/P ve HDR olarak LG cok daha iyi. MSI MAG256F 10 biti FRC ile veriyor ve 250nit. Renk doğrulu ile...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Monitörde görüntü doğruluğunu neler etkiler? Panel hataları nelerdir?
Yine bir forumdaşa uzunca açıkladım. Konu olacak kadar iyiydi. Diğer insanlar faydalansın diye kopyala-yapıştır yapıyorum. Edit: Sayfanın geç yüklenmemesi ve konu çok uzun durmaması için resimler spoiler içine alınmıştır. " Renk sayısı Renk gamutu panelin gösterebildiği renk sayısı ile...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - 7000-12000TL, 2K 144-180Hz monitör tercih rehberi (+240Hz mini rehber eklendi!)
Başka bir konuda @B1L0 modumuz öneri istemişti. Baktım bu segment için komple rehber olmuş ve herkes özelden/konudan bu segment için öneri istiyor bende. Bari ayrı konuda rehber olarak paylaşayım dedim. Kopyala yapiştır yapıyorum. İyi okumalar. ----- Modumuza özel içeriğimize geçelim: Edit: bu...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Acer XV272U Vbmiiprzx (UM.HX2EE.V23) monitör ayarları nasıl olmalı?
Türkiye'deki Innolux M270KCJ-K7E'li versiyon: https://www.panelook.com/M270KCJ-K7E_Innolux_27.0_LCM_overview_46736.html Bir forumdaş istemişti. Ona yazmışım hazır, genele paylaşayım kullanan varsa yardımcı olsun dedim: -Parlaklık: istediğiniz. En iyi görüntü kalitesi için en düşük ya da en...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - Asus TUF VG27AQML1A monitör ayarları nasıl olmalı?
@freygasm Adlı arkadaş istemişti. Herkes faydalansın diye konu açıp kopyala yapıştır yapıyorum: Gaming (oyun) menüsü + Variable overdrive=değişken tepki süresi hızlandırma: Overdrive ayarını biliyorsunuzdur tepki süresi hızlandırma. Bu ayar da overdrive ayarı ama Hz değiştikçe overdrive...
forum.donanimarsivi.com
Rehber - 24G4X çizgilenme sorunu garanti süreci
2018'den beri piyasada olan bu model (Daha önce 24G2U ve 24G2SP adıyla) son zamanlarda ekranda çizgilenme sorunu yapmaya başladı. Artan vakaları duymuş/görmüşsünüzdür. Galiba hatalı bir parti falan var bilemiyorum. Aldığımız bir arkadaşım da aynı sorunu yaşadı. Servise götüren arkadaşıma...
forum.donanimarsivi.com
+ İncelemeler (Kendi içlerinde mini rehberler içerebilir):
İnceleme - MSI MAG 256F İnceleme ve LG 24GS60F-B (65F-B) ile Kıyaslama
O kadar çok sordunuz ki bu modeli. Aradım buldum incelemesini. İncelemeye güvenilir mi bilmiyorum. Zira bazı absürtlükler var. Artık orasını bilemeyeceğim 💁♂️ Renk gamutları: Renk gamutu direk renk canlılığını etkiler. Ne kadar geniş gamut, o kadar canlı renkler. %88 Adobe RGB, %97 DCI...
forum.donanimarsivi.com
İnceleme - Lenovo R27QE 27"/ IPS / 2K(QHD) / 180Hz / 1ms(GtG) Monitör İncelemesi
Sonradan ek1: Monitörün ayarlarını nasıl yapmalısınız konunun en altına ekledim. Bu ayarların dışına çıkmayın! Sonradan ek2: İnceleme tarihindeki (08.10.2024) 6500TL'lik fiyatına göre yorumluyorum. ---------- Selamlar arkadaşlar. Şimdi merak edip bu monitorün profesyonel testlerini izledim...
forum.donanimarsivi.com
İnceleme - Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz. ----- Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim. UFO GHOSTİNG TESTİ Overdrive (Tepki süresi)...
forum.donanimarsivi.com
İnceleme - LG Ultragear 24GQ50F-B 1ms(MPRT) / 5ms(GtG) / VA panel Monitör Ghosting Testi
Selamlar. Elime LG Ultragear 24GQ50F-B model monitörden geçti tesadüfen. Ben de fırsat bu fırsat diyerek en azından bir ghosting testi yapayım dedim. Hareket performansı (UFO GHOSTİNG TESTİ) Overdrive kapalı (off): Overdrive daha hızlı (faster): Overdrive en hızlı (fastest): Edit...
forum.donanimarsivi.com
Son düzenleme: