Neler Yeni

Fareyi çevirince kasadan çınlama sesi geliyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
Anakartla işlemcim hasar gördüğünden onları değiştirmek zorunda kaldım. i3-13100F ve Asus H610M-F D4 R2.0 takıldı bilgisayara. Güzelce formatlayıp her şeyini kurdum. 7/24 bir cazırdama var, özellikle fareyi çevirdiğimde iyice coşuyor. Sesi iyice artıp üstüne bir de çınlama sesi geliyor fareyi her oynattığımda.
Videoda önce normal halini çektim sonra ara sıra fareyi hareket ettiriyorum ve acayip rahatsız edici ses çıkıyor. Fareyi hiç oynatmasam bile kulaklık takılı değilken cızırtıyı duyabiliyorum ama fareyi oynatınca bıktırıyor ses. Videoda çınlama sesinin dahil olduğu kısımlar fareyi oynattığım anlar.

Son düzenleme:

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Eren Bilal Cihan
Arkadaşlar anakartla işlemcim değişti. Değişince şöyle bir problem çıktı: kasada hep bir cızırtı sesi var. Fareyi veya klavyeyı kullanırsam cızırtı iyice artıyor. Hele fareyi çevirince zırzırzır çınlama sesi geliyor. Kasanın kapağı kapalıyken bile fareyi oynatınca çok fazla cazırdıyor.
Neden olabilir? Fareyle klavyeyi çıkartsam bile kasanın içinden bu ses geliyor. Takılan parçalar şunlar: i3-13100F, Asus H610M-F D4 R2.0.

Hocam rüzgar sesinden pek anlaşılmıyor ama yüksek ihtimal coil whine normal bi durum kiminde tahammül edilmeyecek derece fazla ses çıkar kimindede zar zor duyarsın

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam rüzgar sesinden pek anlaşılmıyor ama yüksek ihtimal coil whine normal bi durum kiminde tahammül edilmeyecek derece fazla ses çıkar kimindede zar zor duyarsın
Anakartta olması normal mi? Sadece anakartla işlemci değişti ve değiştiği gibi bu problem çıktı. Ekran kartımda, PSU'da falan problem yok yani.
Özellikle fareyi her çevirdiğimde boştayken bile cozuyor zarzar viuvv yapıyor
İşlemciye test yaptım bi:

Ekler

• 1742105292376.png
    1742105292376.png
    70.7 KB · Hit: 21

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
Farenin ips ve polling değeri nedir?
1.000 hz çalışıyor 3335 sensörü var ama 2 tane farklı fare denedim bu ses gitmiyor. Kardeşimin dandik kablolu faresini taktım onda da problem var.
Hatta klavyeyi kullansam bile cazırdama artıyor. Bütün her şeyi çıkartsam bile cızırtı var.

cornlov

80+ Bronze
1.000 hz çalışıyor 3335 sensörü var ama 2 tane farklı fare denedim bu ses gitmiyor. Kardeşimin dandik kablolu faresini taktım onda da problem var.
Hatta klavyeyi kullansam bile cazırdama artıyor. Bütün her şeyi çıkartsam bile cızırtı var.
Peki fareyi diğer farklı soketlere takmayı denediniz mi?

(Önde girişler varsa, onlar dahil)

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
Peki fareyi diğer farklı soketlere takmayı denediniz mi?

(Önde girişler varsa, onlar dahil)
Her şeyi denedim hocam. Fareyi çıkartıp klavyeyi kullanınca bile cızırtı artıyor. En çok fareyi oynattığımda çıkan çınlama sesi rahatsız ediyor diğerlerine alışabilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Yasin
kasayı masanın altına almalısın tek çözümü bu

cornlov

80+ Bronze
Her şeyi denedim hocam. Fareyi çıkartıp klavyeyi kullanınca bile cızırtı artıyor. En çok fareyi oynattığımda çıkan çınlama sesi rahatsız ediyor diğerlerine alışabilirim.
Bu durumu ben de yaşadım, çıkan ses okadar tizdi ki kayıt edemiyodum. Kulak çınlamasına yakındı ses.

A320m anakart'a ryzen 5 5600 taktığımda oldu. (League of legends oynarken oluyordu sadece.)
Sorunu şu şekilde çözdüm.
Kasanın fişini çektim, biraz bekledim
Daha sonra bios pilini çıkarttım aynı şekilde biraz bekledim, pili tekrar taktım. Ve sorun çözüldü. Ses coilwhine değildi. İşin saçma tarafı ses psu'dan geliyordu sanırım.

Ayrıcs sormayı unuttum, Pc de hoparlor takılı mı? Yoksa kulaklık mı kullanıyorsun?

Son düzenleme:

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
Bu durumu ben de yaşadım, çıkan ses okadar tizdi ki kayıt edemiyodum. Kulak çınlamasına yakındı ses.

A320m anakart'a ryzen 5 5600 taktığımda oldu. (League of legends oynarken oluyordu sadece.)
Sorunu şu şekilde çözdüm.
Kasanın fişini çektim, biraz bekledim
Daha sonra bios pilini çıkarttım aynı şekilde biraz bekledim, pili tekrar taktım. Ve sorun çözüldü. Ses coilwhine değildi. İşin saçma tarafı ses psu'dan geliyordu sanırım.

Ayrıcs sormayı unuttum, Pc de hoparlor takılı mı? Yoksa kulaklık mı kullanıyorsun?
Kulaklık ile kullanıyorum. Hoparlör de var. Hoparlörden de boştayken ufak bir cızırtı sesi geliyor ama kasadan çıkan ses o değil yani ona da baktım.
Direkt kasadan geliyor bu ses. Fareyi oynatmadığım sürece okey ama fareyi oynatınca kafayı yedirtiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Father
bobin sesi kanka faredeki hertz değeri artınca devrelere giden akım miktarı artıyor daha çok yük biniyor daha cok elektrik gidiyor onlarda bobinlerin titremesine neden oluyor coğu ekipmanda yok ama bazen bozuluyorlar mı bir şey oluyor bu hale geliyorlar sonra daha kötüye gidiyor katlanılmaz hale geliyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
bobin sesi kanka faredeki hertz değeri artınca devrelere giden akım miktarı artıyor daha çok yük biniyor daha cok elektrik gidiyor onlarda bobinlerin titremesine neden oluyor coğu ekipmanda yok ama bazen bozuluyorlar mı bir şey oluyor bu hale geliyorlar sonra daha kötüye gidiyor katlanılmaz hale geliyor
Sıfır üründe olabilecek bir şey mi? Bilgisayarcı beni mi tokatladı yoksa

Stayy

80+
Bende de buna benzer bir sorun vardı yanlış hatırlamıyorsam işlemciden kaynaklanıyordu çok ısındığından dolayı mı ne kule soğutucu aldığımda düzelmişti

Top Bottom