Neler Yeni

Fareyi çevirince kasadan çınlama sesi geliyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
Bende de buna benzer bir sorun vardı yanlış hatırlamıyorsam işlemciden kaynaklanıyordu çok ısındığından dolayı mı ne kule soğutucu aldığımda düzelmişti
Teste soktum max 70 gördü pc boştayken bile bu problem var fareyi çevirince çınlama geliyor

Stayy

80+
Denetim Masası'ndan güç planı güç tasarrufu yaptığımda ses gidiyor ama yüksek Performans'ta bu ses faremi hareket ettirdikçe geliyor

https://www.technopat. net/sosyal/konu/fareyi-hareket-ettirince-kulakliktan-cizirti-geliyor.3541396/#post-26749105

https://www.technopat. net/sosyal/konu/islemciden-ses-gelmesi.918660/

Teste soktum max 70 gördü pc boştayken bile bu problem var fareyi çevirince çınlama geliyor
bazı çözüm yolları bunlar çoğu kişi anakartın işlemciyi besleyen kısmından geliyor demiş

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-16 103521.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 103521.png
    16.6 KB · Hit: 4
  • Ekran görüntüsü 2025-03-16 103549.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 103549.png
    7.9 KB · Hit: 4

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
OMER FARUK
kasanın arka kısmını açar mısın işlemcinin olduğu bölgeden cızırtı sesi çınlama sesi geliyorsa normaldir böyle bir sesi bende yaşadım vatandakiler yüksek güç çekiyor fareyi hareket ettirince işlemci hızı artığı için normal dediler ses ara sıra artsada genel olarak gidip geliyor normal yani senin yaşadığın şey benim dediğim şeyse bobin sesidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denetim Masası'ndan güç planı güç tasarrufu yaptığımda ses gidiyor ama yüksek Performans'ta bu ses faremi hareket ettirdikçe geliyor

https://www.technopat. net/sosyal/konu/fareyi-hareket-ettirince-kulakliktan-cizirti-geliyor.3541396/#post-26749105

https://www.technopat. net/sosyal/konu/islemciden-ses-gelmesi.918660/

bazı çözüm yolları bunlar çoğu kişi anakartın işlemciyi besleyen kısmından geliyor demiş
kesinlikle son yazdığın şeyi bende duydum ses işlemci etrafındaki parçalardan ses geliyor

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
kasanın arka kısmını açar mısın işlemcinin olduğu bölgeden cızırtı sesi çınlama sesi geliyorsa normaldir böyle bir sesi bende yaşadım vatandakiler yüksek güç çekiyor fareyi hareket ettirince işlemci hızı artığı için normal dediler ses ara sıra artsada genel olarak gidip geliyor normal yani senin yaşadığın şey benim dediğim şeyse bobin sesidir

kesinlikle son yazdığın şeyi bende duydum ses işlemci etrafındaki parçalardan ses geliyor
Hocam SSD'yi benchmark testine soktum çınlama sesi kesildi. Şimdi güç seçeneklerinden güç tasarrufuna alınca gene ses kesiliyor.
Dengeli veya yüksek performans yapınca fareyi hareket ettirince çınlıyor

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
OMER FARUK
Hocam SSD'yi benchmark testine soktum çınlama sesi kesildi. Şimdi güç seçeneklerinden güç tasarrufuna alınca gene ses kesiliyor.
Dengeli veya yüksek performans yapınca fareyi hareket ettirince çınlıyor
hocam anakarttan kaynaklanıyor ben işlemciden fanından geldiğini sandığım için fan bile değiştirdim sonrasında araştırdım bu kısımdan keldiğini kesinleştirdim fazla güç çekmesi gerektiğinde bu ses dahada artacaktır bildiğim kadarı ile sisteme zararı yok sadece ses konusunda rahtsız ediyor çok rahatsız ediyorsa aldığınız yer ile görüşün onun haricinde yapabileceğiniz fazla bir şey yok
1742111476800.png

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,297
İsim
Abdullah Aydoğdu
hocam anakarttan kaynaklanıyor ben işlemciden fanından geldiğini sandığım için fan bile değiştirdim sonrasında araştırdım bu kısımdan keldiğini kesinleştirdim fazla güç çekmesi gerektiğinde bu ses dahada artacaktır bildiğim kadarı ile sisteme zararı yok sadece ses konusunda rahtsız ediyor çok rahatsız ediyorsa aldığınız yer ile görüşün onun haricinde yapabileceğiniz fazla bir şey yok Alıntıyı görüntüle

Hocam kasanın arkasını açıp sesi dinlemeye çalıştım işlemcinin bir tık altından SSD'den geliyor gibime geldi ses.
SSD'ye benchmark yapınca ses kesildi zaten. Benchmark bitince geri geldi.

Şu resimdeki gibi takılı SSD. Bu anakartta vida yokmuş böyle bir aparat var. Aparat değiyor diye mi oluyor acaba?
Güç tasarrufuna alınca ses tamamen kesilmiyor ama bayağı bir azalıyor rahatsız etmeyecek kadar.

Son düzenleme:

ALFAomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
OMER FARUK
Hocam kasanın arkasını açıp sesi dinlemeye çalıştım işlemcinin bir tık altından SSD'den geliyor gibime geldi ses.
SSD'ye benchmark yapınca ses kesildi zaten. Benchmark bitince geri geldi.

Şu resimdeki gibi takılı SSD. Bu anakartta vida yokmuş böyle bir aparat var. Aparat değiyor diye mi oluyor acaba?
Güç tasarrufuna alınca ses tamamen kesilmiyor ama bayağı bir azalıyor rahatsız etmeyecek kadar.
ssd hakkında bilgim yok hocam ama görselden gördüğüm kadarı ile doğru takılmış ssd sıkıntı varsa onu bilemem

NuriCans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Nuri
Bende de buna benzer bir sorun vardı yanlış hatırlamıyorsam işlemciden kaynaklanıyordu çok ısındığından dolayı mı ne kule soğutucu aldığımda düzelmişti
Bu intelin yeni stok fanlarinda çok ses var.Yüke girince bağırıyor resmen.Mouse oynayınca yük biniyor aynı ses çıkıyor ısınmamasına rağmen

Top Bottom