frudotz
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 90
- İsim
- H. Arda Karabacak
- İlgilendiği Kategoriler
- İnternet
- Discord
- frudotz
Merhabalar,
2021 yılında aldığım sistemimde son zamanlarda CS:GO ve Source oyun motoru kullanılmış oyunlar harici çoğu oyunda drop problemi yaşıyorum. (Valorant, GTA 5, Mafia: DE, Mafia 2: DE)
Oyunun normal seyrinde bir problem yokken mouse hareket ettirmeye başladığımda FPS parça parça düşüyor. Hele ki Valorant gibi optimize olmayan oyunlarda 1 FPS bile gördüm.
Önceden olmayan bir durumdu donanımsal bir durum olduğunu sanmıyorum, ilk çıkışında Windows 11 Insider'ına girdiğimden beridir her 2-3 güncellemeden birinde FPS düşüşleri görüyordum.
Ancak şu anki biraz daha farklı, kabul edilebilir veya sıradaki update beklenebilir bir durum değil.
Format taraftarı olmadığım için şu an sorunu gereksiz programları kaldırmakta arıyorum.
Forumları dolaştığımda MSI Dragon Center'in pek optimize bir program olmadığını gözlemledim,
MSI Center'a geçmeyi düşünüyorum ancak Dragon Center'i silen bazı kişilerin bilgisayarının kullanılamaz hale geldiğini de gözlemledim.
Bu konuyla ilgili bir bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
Onun dışında soruna nokta atışı bir çözümü olan varsa tecrübelerini aktarırsa çok müteşekkir olurum.
Driverlarım güncel, daha önce buna benzer bir sorunu yaşadığımda driver güncellemeleriyle önüne geçmiştim, o zamandan beridir bütün driverlarımı güncel tutuyorum.
Son olarak tüm bu sorundan bağımsız gözlemlediğim bir durum mevcut,
Monitörüm 165Hz, oyun sırasında farklı bir sekmeyle ilgilenmek için Windows tuşuna bastığımda farklı bir sekmeye geçene kadar ekran yenileme hızı düşüyor.
Fareyi kaydırırken hızın değiştiğini gözlemleyebiliyorum, sorunla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama bu da böyle bir bilgi ^^
Sistem özellikleri de aşağıdaki şekildedir;
MSI Z590-A PRO 5333MHz(OC) M.2 1200p ATX Anakart
Intel Core i7-11700K 3.60 GHz 8 Çekirdek 16MB 1200p 14nm İşlemci
MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G 8GB GDDR6 256bit Ekran Kartı
G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600Mhz CL18 DDR4 Ram
Addlink 512GB 568 NVMe 2100MB Okuma/1700MB Yazma M.2 SSD
Seagate 2TB Barracude 256MB 7200RPM HDD
Sharkoon 750W WPM Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm Intel/AMD Sıvı Soğutma
MSI MAG Force 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
İlgisi varsa mouse ve monitörüm;
Dell 27" S2721DGF 165Hz 1ms HDR400 Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör
SteelSeries Aerox 3 Wireless (2022) & SteelSeries Rival 3 Wireless
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
2021 yılında aldığım sistemimde son zamanlarda CS:GO ve Source oyun motoru kullanılmış oyunlar harici çoğu oyunda drop problemi yaşıyorum. (Valorant, GTA 5, Mafia: DE, Mafia 2: DE)
Oyunun normal seyrinde bir problem yokken mouse hareket ettirmeye başladığımda FPS parça parça düşüyor. Hele ki Valorant gibi optimize olmayan oyunlarda 1 FPS bile gördüm.
Önceden olmayan bir durumdu donanımsal bir durum olduğunu sanmıyorum, ilk çıkışında Windows 11 Insider'ına girdiğimden beridir her 2-3 güncellemeden birinde FPS düşüşleri görüyordum.
Ancak şu anki biraz daha farklı, kabul edilebilir veya sıradaki update beklenebilir bir durum değil.
Format taraftarı olmadığım için şu an sorunu gereksiz programları kaldırmakta arıyorum.
Forumları dolaştığımda MSI Dragon Center'in pek optimize bir program olmadığını gözlemledim,
MSI Center'a geçmeyi düşünüyorum ancak Dragon Center'i silen bazı kişilerin bilgisayarının kullanılamaz hale geldiğini de gözlemledim.
Bu konuyla ilgili bir bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
Onun dışında soruna nokta atışı bir çözümü olan varsa tecrübelerini aktarırsa çok müteşekkir olurum.
Driverlarım güncel, daha önce buna benzer bir sorunu yaşadığımda driver güncellemeleriyle önüne geçmiştim, o zamandan beridir bütün driverlarımı güncel tutuyorum.
Son olarak tüm bu sorundan bağımsız gözlemlediğim bir durum mevcut,
Monitörüm 165Hz, oyun sırasında farklı bir sekmeyle ilgilenmek için Windows tuşuna bastığımda farklı bir sekmeye geçene kadar ekran yenileme hızı düşüyor.
Fareyi kaydırırken hızın değiştiğini gözlemleyebiliyorum, sorunla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama bu da böyle bir bilgi ^^
Sistem özellikleri de aşağıdaki şekildedir;
MSI Z590-A PRO 5333MHz(OC) M.2 1200p ATX Anakart
Intel Core i7-11700K 3.60 GHz 8 Çekirdek 16MB 1200p 14nm İşlemci
MSI GeForce RTX 3070 SUPRIM X 8G 8GB GDDR6 256bit Ekran Kartı
G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 3600Mhz CL18 DDR4 Ram
Addlink 512GB 568 NVMe 2100MB Okuma/1700MB Yazma M.2 SSD
Seagate 2TB Barracude 256MB 7200RPM HDD
Sharkoon 750W WPM Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240mm Intel/AMD Sıvı Soğutma
MSI MAG Force 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
İlgisi varsa mouse ve monitörüm;
Dell 27" S2721DGF 165Hz 1ms HDR400 Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör
SteelSeries Aerox 3 Wireless (2022) & SteelSeries Rival 3 Wireless
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.