Farklı bir ram taksam sıkıntı çıkar mı

bruhmettin

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
8 gb ram kullanıyorum ve 16 yapmak istiyorum ancak şuan kullandığım ramin aynısını bulamadım galiba artık satılmıyor 2.rami mhz cl değerleri felan aynı alsam problem çıkar mı

çıkmaz

kusura bakmayın ama okuduğum kadarıyla bir problem oluşur
elindekiyle aynısını taksa daha iyi olurdu ama bildiğim kadarıyla mhz değerleri aynı olduğu sürece sıkıntı olmaz
yanlış biliyorsam kb

8 gb ram kullanıyorum ve 16 yapmak istiyorum ancak şuan kullandığım ramin aynısını bulamadım galiba artık satılmıyor 2.rami mhz cl değerleri felan aynı alsam problem çıkar mı
Çiplerinin de aynı olması gerekiyordu galiba.

mhz aynı olsun " benım gorusum degıl ınternet kafecı abı demıstı " daha once

Sıkıntı çıkma ihtimali var ama sıkıntı çıkacak diye bir şart yok. Bunu detaylıca araştırırsanız güzel olur.

Büyük ihtimal sıkıntı çıkabilir siz aynı rami almaya çalışın

2.el cl ve mhz değerleri aynı olan ramden alırsan sorun oluşmaz

cl ve voltaj değerleri aynıysa yüksek ihtimalle problem olmaz ama bunun garantisini kimse veremez.

Geri