Yardım 32 GB RAM vs 64 GB RAM

Ya aslında şunu merak ediyorum , 32 GB ram'in ömrü kaç yıl daha devam eder acaba ? 64 gb alırım almasına fakat 64'e ihtiyaç duyana kadar sistemi tekrardan upgrade etmek gerekir mi diye düşünüyorum. Öyle bir şey olursa 64 gb ram'i boşa almış olurum yani.
32 bile uzun seneler yeter yetmesinede 64 alabiliyorsan al fiyat farkı devasa değil diye viliyırum.

Ramlere ömür olarak baksana gerek yok 32dede 64dede rahatsın render falan yapmıcan sonuçta sadece oyun oynayacaksın. Sana kalmış ama en tepe model diziyorsam ben 64 seçerdim

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
32 bile uzun seneler yeter yetmesinede 64 alabiliyorsan al fiyat farkı devasa değil diye viliyırum.

Ramlere ömür olarak baksana gerek yok 32dede 64dede rahatsın render falan yapmıcan sonuçta sadece oyun oynayacaksın. Sana kalmış ama en tepe model diziyorsam ben 64 seçerdim
Hocam aslında devasa bir fiyat farkı var maalesef. 32 gb olan 6500 TL civarı. Aynı ram'in 64 GB olanı 12500 TL civarı. Başka ram de düşünmüyorum. Bu ikisinden birini alıp geçecem.

Hocam elimdeki ram'ler 5200 mhz CL40. Yani açıkçası çok da iyi değil. AM5'e geçiş yapacağım için 6000 mhz cl30 almayı planladım. Yinede öneriniz için teşekkür ederim.
Elindekine azıcık araştırıp overclock yap çipi berbat değilse ona yakın değerler görür zaten.

• Beğen
@Mehmet Yılmaz @Perfectshot06 hocam bu konuya bir sürü az mesajlı hesaptan saçma sapan cevaplar yazmışlar bilginiz olsun organize bir şey gibi duruyor

• Beğen
Hocam aslında devasa bir fiyat farkı var maalesef. 32 gb olan 6500 TL civarı. Aynı ram'in 64 GB olanı 12500 TL civarı. Başka ram de düşünmüyorum. Bu ikisinden birini alıp geçecem.
32 al geç sorun yaşamazsın uzun süre o zaman zorluyorsa 64 ki render yapmıfam dedin oyun oynayacaksın sorun değil 32 al

Ben sadece aşırı uzun zaman upgrade etmeyeceğin için 64 dedim zamanı söylemedin bilmiyorum 10 yıl falan değildir herhalde

32 al geç sorun yaşamazsın uzun süre o zaman zorluyorsa 64 ki render yapmıfam dedin oyun oynayacaksın sorun değil 32 al

Ben sadece aşırı uzun zaman upgrade etmeyeceğin için 64 dedim zamanı söylemedin bilmiyorum 10 yıl falan değildir herhalde
Hocam zaman söylemedim evet çünkü sistemi topladıktan sonra ne kadar süre gider kestiremiyorum. 9800x3d'li sistem toplayacam. Yıl sonu da 5080 süper alacam bu sisteme. Sonra gittiği yere kadar kullanacam. Heralde en az 5 sene falan gider diye ümit ediyorum. Bu süre boyunca ram derdim olmasın istiyorum yani. Sonra sistemi tekrar yükselteceğim zaman DDR6 ram'ler çıkar zaten. Direkt ona geçerim.

Hocam zaman söylemedim evet çünkü sistemi topladıktan sonra ne kadar süre gider kestiremiyorum. 9800x3d'li sistem toplayacam. Yıl sonu da 5080 süper alacam bu sisteme. Sonra gittiği yere kadar kullanacam. Heralde en az 5 sene falan gider diye ümit ediyorum. Bu süre boyunca ram derdim olmasın istiyorum yani. Sonra sistemi tekrar yükselteceğim zaman DDR6 ram'ler çıkar zaten. Direkt ona geçerim.
Evet gerek yok 64e 5 yıla 32 bitmez 16 bile yetmeye devam edebilir

Şuan elimde MHZ ve CL değerleri çok kötü 32 GB ram var.

Yeni toplayacağım sistem için 6000 mhz CL30 olacak şekilde G-SKİLL ram alacam. Fakat Şuan zaten 32 gb kullandığım için tekrardan 32 gb ram alasım gelmiyor açıkçası.

Render falan yapmıyorum sadece oyun oynuyorum.
4K monitör kullanıyorum
Ve yeni sistemi topladıktan sonra gittiği yere kadar kullanmak istiyorum. Tekrardan upgrade yapmayı düşünmüyorum.

Sizce tekrardan 32 mi almalıyım yoksa almışken 64 mü almalıyım ?
32gb yeter ama minecraft'ta mesela 256x256 texture pack kullanıyorsan 64gb al.

• Beğen
32gb yeter ama minecraft'ta mesela 256x256 texture pack kullanıyorsan 64gb al.
Hocam modlama işi falan yapmıyorum oyunlarda fakat 3-4 sene sonra 32 gb sıkıntı çıkarır mı acaba onu bilmek istiyorum. Çünkü sistemimi en azından 5 sene değiştirmek istemiyorum.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Yapıştır 64 gb.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xpg lancer blade 6000mhz cl30 öneirirm
Hocam siz de 64 demenizle birlikte bardağı taşırdı kesin 64 alıyorum fakat marka olarak G-skill alacam orası kesin. Her şeyi üst segment diziyorum. Bütçe sorunum yok zaten. Bu arada QVL listesi önemli mi hocam sizce ? Normalde alacağım anakartın QVL listesinde almayı planladığım 32 gb ram mevcut. Fakat şimdi 64 ram almaya karar verince tekrar baktım. Bu 32'lik ramin bizzat aynısının 64 olanı maalesef listede yok.

parasal sıkıntınız yoksa 64gb alın bence, 32 her ne kadar meta da olsa şu an sisteminizden memnunsanız ve diğer parçaları yükseltmeyi düşünmüyorsanız paranızda uygunsa 64 alın direkt.

• Muhteşem
Hocam siz de 64 demenizle birlikte bardağı taşırdı kesin 64 alıyorum fakat marka olarak G-skill alacam orası kesin. Her şeyi üst segment diziyorum. Bütçe sorunum yok zaten. Bu arada QVL listesi önemli mi hocam sizce ? Normalde alacağım anakartın QVL listesinde almayı planladığım 32 gb ram mevcut. Fakat şimdi 64 ram almaya karar verince tekrar baktım. Bu 32'lik ramin bizzat aynısının 64 olanı maalesef listede yok.
Çok takma gskill ile sıkıntı çıkmaz. Bu arada benim dediğim ram'in seninkinden hiçbir farkı yok. Xpg çok kaliteli ram yapıyor. Başka ne parçası alacaksınız ? Ona da öneri yapabilirim. Bir de rami kesin 6000mhz cl30 alın. AM5 en stabil böyle çalışıyor.

• Beğen
Geri