Neler Yeni

Farklı marka yakıt almak araca zarar verir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Emre
Dostlar aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Örneğin Shell'den mazot aldıktan sonra depodaki yakıt bitmeden Petrol Ofisinden de mazot aldığımızda haliyle farklı markaların mazotları, katkıları vb. Birbirine karışıyor. Bu sorum tabii ki tüm markalar için geçerli. Sizce araca bir zararı olur mu?
5 senedir aynı aracı kullanıyorum şuan 210bin kilometrede önüme hangi yer gelirse dolduruyorum bir şey olmadı

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,623
İsim
Hakanbey
5 senedir aynı aracı kullanıyorum şuan 210bin kilometrede önüme hangi yer gelirse dolduruyorum bir şey olmadı
Şansın varmış diyelim :) Su karışımlı yakıt al hemen anlarsın zaten aaraç çekişten düşer fazla yakar v.s Birde çok sarsıntılı çalışır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
Emre
Şansın varmış diyelim :) Su karışımlı yakıt al hemen anlarsın zaten aaraç çekişten düşer fazla yakar v.s Birde çok sarsıntılı çalışır.
İstanbulda çok öyle yer yok ama bir kere uzun yolda olmuştu kaput sarsılıyordu bildiğin

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Zararı olmaz. Bütün petroller yakıtları Tüpraş'dan alıyor. Hepsi aynı yani esasında. Çünkü bir tek Tüpraş dağıtım yapıyor başka şirket değil.
Fakat pompaya gelmeden ne karıştığı bilinmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başıma geleni anlatayım
İş yerimize 100 metre yakında x markası akaryakıt istasyonu var.
Ve orada ki pompacıdan her hafta yanlış yakıt koyulmuş bir araç geliyor
Geçende adblue ile mazot karıştırmışlar ve getirip boşaltmak için bıraktılar. Peşine 3 bidon doldu ve adamlar bidonları almak için geldi . Adblue kattığı bidonu da alıp dedi ki ben bunu süzüp depoya geri atıcam. Bu sadece adblue değil benzin yanık yağ vs. Kattıklarını da anlattı basbaya
Mümkünse tek bir akaryakıt istasyonundan alın ve değiştirmeyin
Uzun Yol üzerinde ki istasyonları da tercih etmeyin. Onlarda nasıl olsa bir daha uğramazlar diyip içine ne kattıkları belli olmuyor. Sıfır arabaya (dizel) depoyu fullemişler ve benzin katmış yanlışlıkla. Adamda farketmemiş üstüne 100 km yürümüş ve istanbula geldiğinde bildiğin piston eritmişti
İstasyon nereden bilecez bizden başka yakıt aldığını üstüne 1 gün geçmiş diyip işten sıyrıldı.

Şimdi şöyle bir durum var Shell opet bp gibi büyük markalar Ham yakıt + Yakıt katısı karışımı yaparak Yakıt satar. Diğer fiyatları çok ucuza kaçan firmalar ise Sadece Ham yakıt kullanır. Dahada kalitesiz olanlar ise Yakıta su karıştırır ancak Genelde su karışımı 1 litrede 100 ML civarıdır. Mesela shellde 2 farklı mazot vardır biri ham yakıt diğer katkılı yakıt katkılı olan genelde Oktan oranı yüksektir oyüzden. Oyüzden örnek vermem gerekirse 1 beygir için üretmek istenilen Megajul katkısız 1 litre mazotla üretiliyorsa katkılı 0.8 litre ile üretilir. Bu sebepten 1 depoda 50km-100km fark eden yakıt tasarrufu sağlanır. Tasarruf yapamayanlar genelde deviri yüksek kullananan sert pedal kullananan insanlardır.

Ben SHELL başka yer önermem şahsi fikirim.
Bizde bu zamana kadar shell kullandık
P/O indirimi aldık ve ne hikmetse shellde 850 km yapan araba 950kmye kadar çıktı (şehir içi)
Deniyoruz şuanda bakalı

Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,623
İsim
Hakanbey
Fakat pompaya gelmeden ne karıştığı bilinmiyor

Başıma geleni anlatayım
İş yerimize 100 metre yakında x markası akaryakıt istasyonu var.
Ve orada ki pompacıdan her hafta yanlış yakıt koyulmuş bir araç geliyor
Geçende adblue ile mazot karıştırmışlar ve getirip boşaltmak için bıraktılar. Peşine 3 bidon doldu ve adamlar bidonları almak için geldi . Adblue kattığı bidonu da alıp dedi ki ben bunu süzüp depoya geri atıcam. Bu sadece adblue değil benzin yanık yağ vs. Kattıklarını da anlattı basbaya
Mümkünse tek bir akaryakıt istasyonundan alın ve değiştirmeyin
Uzun Yol üzerinde ki istasyonları da tercih etmeyin. Onlarda nasıl olsa bir daha uğramazlar diyip içine ne kattıkları belli olmuyor. Sıfır arabaya (dizel) depoyu fullemişler ve benzin katmış yanlışlıkla. Adamda farketmemiş üstüne 100 km yürümüş ve istanbula geldiğinde bildiğin piston eritmişti
İstasyon nereden bilecez bizden başka yakıt aldığını üstüne 1 gün geçmiş diyip işten sıyrıldı.

Bizde bu zamana kadar shell kullandık
P/O indirimi aldık ve ne hikmetse shellde 850 km yapan araba 950kmye kadar çıktı (şehir içi)
Deniyoruz şuanda bakalı
Her Shell yada bp yada P/O aynı kalitede yakıt satmıyor malesef. Katkı derecesi İşletenin insiyatifinde. ancak belli oranlar sabit. Altına düşemezler.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
848
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
En ucuz mazot en iyi mazottur mantığıyla kullanan tanıdığım 10 yıldır sorunsuz 1.3 Multijet Doblo'ya biniyor. :D

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,541
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
  • Hahaha
Reaksiyonlar: MTBC

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Dostlar aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Örneğin Shell'den mazot aldıktan sonra depodaki yakıt bitmeden Petrol Ofisinden de mazot aldığımızda haliyle farklı markaların mazotları, katkıları vb. Birbirine karışıyor. Bu sorum tabii ki tüm markalar için geçerli. Sizce araca bir zararı olur mu?
güvenmediğiniz yerden almanızı tavsiye etmem. benim düşüncem zararlı olmaz ama bilindik yerlerden alındığı sürece. örn: shell bp opet lukoil po vb.

Úrsula Corberó

80+ Bronze
Markaya bakan mı var allah için nerde ucuz orda bizim millet.

Top Bottom