Neler Yeni

Farklı ramler takarsak ne olur?

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Kerem Mungan
Bilgisayara farklı cl değerlerine sahip ramler takarsak sıkıntı olur mu?

Atyxah

80+ Silver
Yanlış Bilgilendirme
evet.

Coolpanda

80+ Silver
Yanlış Bilgilendirme
Mavi ekran yiyebilirsin.

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Kerem Mungan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konuda belirtmedim ancak şu anda elimde crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz cl15 ram var ramleri dual channel yapmak istiyorum ancak piyasada cl15 değerine sahip pek ram yok bu konuda ne yapılabilir acaba?

SadeceSeyf

80+ Gold
Yanlış Bilgilendirme
İkinci ram slotu büyük ihtimalle yanar

mfimmel

80+ Silver
konuda belirtmedim ancak şu anda elimde crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz cl15 ram var ramleri dual channel yapmak istiyorum ancak piyasada cl15 değerine sahip pek ram yok bu konuda ne yapılabilir acaba?
Yazdığın RAM'i arattım ve stoğu tükenmiş durumda.

İkinci el alabilirsin ya da stok bekleyebilirsin.

logan53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Mücahit Saklı
Üstte bütün yazanlar yanlış bilgilendirme. Voltaj ayarlarini doğru yaparsan hiçbir sorun olmaz. Bazen ona bile gerek kalmıyor

mfimmel

80+ Silver
Üstte bütün yazanlar yanlış bilgilendirme. Voltaj ayarlarini doğru yaparsan hiçbir sorun olmaz. Bazen ona bile gerek kalmıyor
Öncelikle sanırım haklısın yanlış bilgilendirmeden uyarı almışız fakat benim bildiğim kadarı ile şöyle;

Birbirine çok yakın CL değerlerine sahip RAM'lerde sıkıntı olmuyor fakat birbirine uzak değerlerde ise CPU bellek denetleyicisinin tepkimeleri ikisinde de farklı süre zarfı içersinde olacağı için mavi ekran yeme ihtimali var?

Benim bildiğim böyle doğrusunu kaynağıyla birlikte yazabilirseniz sevinirim.

logan53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Mücahit Saklı
Öncelikle sanırım haklısın yanlış bilgilendirmeden uyarı almışız fakat benim bildiğim kadarı ile şöyle;

Birbirine çok yakın CL değerlerine sahip RAM'lerde sıkıntı olmuyor fakat birbirine uzak değerlerde ise CPU bellek denetleyicisinin tepkimeleri ikisinde de farklı süre zarfı içersinde olacağı için mavi ekran yeme ihtimali var?

Benim bildiğim böyle doğrusunu kaynağıyla birlikte yazabilirseniz sevinirim.
İhtimal olabilir. Fakat bu işlerden anlayan birisi kolaylıkla biosdan halledebilir. Bende halihazırda cl ve MHz değerleri farkli olan iki farkli marka rami beraber kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok.

Biosda zaten hazır voltaj ayarları var. Mesela 3200 MHz için 3 tane profil var. O 3 profili de deneyin 3'ünden 1'i mutlaka çalışacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam yine 3000 mhz bir cl16 ram alın. Takarsanız büyük ihtimal sorunsuz direkt çalışır. Sorun çıkarsa konu açın tekrar. Basit bir islemle halledilebilir

İkinci ram slotu büyük ihtimalle yanar
🤔

SadeceSeyf

80+ Gold
Arkadaşlar beni raporlamışsınız ama benim deneyimimde ram slotu yandı

MKeremM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Kerem Mungan
İhtimal olabilir. Fakat bu işlerden anlayan birisi kolaylıkla biosdan halledebilir. Bende halihazırda cl ve MHz değerleri farkli olan iki farkli marka rami beraber kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok.

Biosda zaten hazır voltaj ayarları var. Mesela 3200 MHz için 3 tane profil var. O 3 profili de deneyin 3'ünden 1'i mutlaka çalışacaktır

Hocam yine 3000 mhz bir cl16 ram alın. Takarsanız büyük ihtimal sorunsuz direkt çalışır. Sorun çıkarsa konu açın tekrar. Basit bir islemle halledilebilir

🤔
hocam ramler dual channel çalışır değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,470
Üyeler
163,501
Son üye
durumda
Top Bottom