Olur.Bilgisayara farklı cl değerlerine sahip ramler takarsak sıkıntı olur mu?
konuda belirtmedim ancak şu anda elimde crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz cl15 ram var ramleri dual channel yapmak istiyorum ancak piyasada cl15 değerine sahip pek ram yok bu konuda ne yapılabilir acaba?Olur.
Yazdığın RAM'i arattım ve stoğu tükenmiş durumda.konuda belirtmedim ancak şu anda elimde crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz cl15 ram var ramleri dual channel yapmak istiyorum ancak piyasada cl15 değerine sahip pek ram yok bu konuda ne yapılabilir acaba?
Öncelikle sanırım haklısın yanlış bilgilendirmeden uyarı almışız fakat benim bildiğim kadarı ile şöyle;Üstte bütün yazanlar yanlış bilgilendirme. Voltaj ayarlarini doğru yaparsan hiçbir sorun olmaz. Bazen ona bile gerek kalmıyor
İhtimal olabilir. Fakat bu işlerden anlayan birisi kolaylıkla biosdan halledebilir. Bende halihazırda cl ve MHz değerleri farkli olan iki farkli marka rami beraber kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok.Öncelikle sanırım haklısın yanlış bilgilendirmeden uyarı almışız fakat benim bildiğim kadarı ile şöyle;
Birbirine çok yakın CL değerlerine sahip RAM'lerde sıkıntı olmuyor fakat birbirine uzak değerlerde ise CPU bellek denetleyicisinin tepkimeleri ikisinde de farklı süre zarfı içersinde olacağı için mavi ekran yeme ihtimali var?
Benim bildiğim böyle doğrusunu kaynağıyla birlikte yazabilirseniz sevinirim.
Hocam yine 3000 mhz bir cl16 ram alın. Takarsanız büyük ihtimal sorunsuz direkt çalışır. Sorun çıkarsa konu açın tekrar. Basit bir islemle halledilebilirkonuda belirtmedim ancak şu anda elimde crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz cl15 ram var ramleri dual channel yapmak istiyorum ancak piyasada cl15 değerine sahip pek ram yok bu konuda ne yapılabilir acaba?
İkinci ram slotu büyük ihtimalle yanar
hocam ramler dual channel çalışır değil mi?İhtimal olabilir. Fakat bu işlerden anlayan birisi kolaylıkla biosdan halledebilir. Bende halihazırda cl ve MHz değerleri farkli olan iki farkli marka rami beraber kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok.
Biosda zaten hazır voltaj ayarları var. Mesela 3200 MHz için 3 tane profil var. O 3 profili de deneyin 3'ünden 1'i mutlaka çalışacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam yine 3000 mhz bir cl16 ram alın. Takarsanız büyük ihtimal sorunsuz direkt çalışır. Sorun çıkarsa konu açın tekrar. Basit bir islemle halledilebilir
Mesaj otomatik birleştirildi: