Neler Yeni

Fast Boot ayarı PC'min açılmasını hızlandırırmı? Yoksa alakasız birşeymi?

lexerotk

80+ Bronze
Arkadaşlar PC yi açıyorum fakat ekrana görüntü gelmesi çok uzun sürüyor. Monitör yüzündendir dedim ama ekran gelince Windows daha açilmamıştı. Anakartım yavaş sanırım yada bir sıkıntı var. Bende BIOS u karıştırırken Fast Boot diye bir ayar buldum. Acaba bu açılmayı hızlandırırmı yoksa alakasız başka bir özellikmi?

Anakart: BIOSTAR B550MH 6.1

Ekler

• IMG_20220906_023505.jpg
    IMG_20220906_023505.jpg
    1.5 MB · Hit: 32

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar PC yi açıyorum fakat ekrana görüntü gelmesi çok uzun sürüyor. Monitör yüzündendir dedim ama ekran gelince Windows daha açilmamıştı. Anakartım yavaş sanırım yada bir sıkıntı var. Bende BIOS u karıştırırken Fast Boot diye bir ayar buldum. Acaba bu açılmayı hızlandırırmı yoksa alakasız başka bir özellikmi?

windows kurulu olan disk ne kadar dolu ve bu disk ssd mi hdd mi
çalıştır dan %temp% içindekileri sil açılmayı hızlandırıyor

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

Parcalarin neler

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Yanlış Bilgilendirme
Hepimiz cevabı biliyoruz bilgisayarın açılma hızı her zaman SSD veya HDD hangisi takılıysa ona bağlıdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böyle şeylerle uğraşmak gereksizdir

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

NespaY

80+ Silver
Hepimiz cevabı biliyoruz bilgisayarın açılma hızı her zaman SSD veya HDD hangisi takılıysa ona bağlıdır.

Böyle şeylerle uğraşmak gereksizdir
Fast boot açılışı önemli derecede hızlandırıyor sen uğraşma boş ver.

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windows kurulu olan disk ne kadar dolu ve bu disk ssd mi hdd mi
çalıştır dan %temp% içindekileri sil açılmayı hızlandırıyor
Dostum açılma hızım anakarta bağlı bişey. Anakart geç veriyor görüntüyü. Windows'un açılması Max 5 saniye sürüyor. Fast boot anakartın hızına etki ederse açayım.

Bünyamina

80+ Platinum
Dostum açılma hızım anakarta bağlı bişey. Anakart geç veriyor görüntüyü. Windows'un açılması Max 5 saniye sürüyor. Fast boot anakartın hızına etki ederse açayım.
vay be ne güzel kesin konuştun inanasım geldi ama malesef yanlış bir bilgi

lexerotk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fast boot secenegi acilisi hizlandiriyor ama sen bilirsin
Windows açılışınımı yoksa sistemin boot ediliş hızınımı ama hocam?

vay be ne güzel kesin konuştun inanasım geldi ama malesef yanlış bir bilgi
Hocam Windows hizlı açılıyor ama anakart gorüntüyü geç veriyor. Gorüntü ekrana geldikten sonra windows zaten hızlı açılıyor siz beni anlamadınız.

Benden daha kötü sistemi olan kuzenimin sisteminde sata ssd ve asrock bi anakart vardı ve onun sistemi yaklaşık 10 saniyede açılıyorken benim Windows ile toplam 23-24 saniye sürüyor. Halbuki bende 2100mb okuma değeri olan bir m2 ssd var. Anakartım yavaş yani başka bi açıklama sı yok yada o fast boot kapalı diye bu kadar sürüyor.

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
Windows açılışınımı yoksa sistemin boot ediliş hızınımı ama hocam?

Hocam Windows hizlı açılıyor ama anakart gorüntüyü geç veriyor. Gorüntü ekrana geldikten sonra windows zaten hızlı açılıyor siz beni anlamadınız.

Benden daha kötü sistemi olan kuzenimin sisteminde sata ssd ve asrock vi anakart vardı ve onun sistemi yaklaşık 10 saniyede açılıyorken benim Windows ile toplam 23-24 saniye sürüyor.
sistemi kötü derken ssd olsa yeterli zaten

lexerotk

80+ Bronze
sistemi kötü derken ssd olsa yeterli zaten
Hocam Hâlâ anlamıyorsunuz. Windows hızlı açılıyor onda problem yok ama o yüklenme ekrank geç geliyor. Ben anarkarttan görüntüyü geç alıyorum. Ekrana Şu klasik bios a girmek için DEL tuşuna basın tarzı şeyler falan gelir ya. O dahil geç geliyor ki zaten o ekran 3 saniye falan sonra windows un yüklenmesine geçiyor. Ama işte ekranları görene kadar bi 18 saniye bekliyorum. Yaklaşık 6 saniyede de windows açılıyor zaten. Süre tutmadım ama taş çatlasın 10 saniye sürüyordur.

Top Bottom