aslında hutbenin amacı toplumun kötüye gittiğini
sosyal ahlakın bozulduğunu
müstehcen görüntülerin gösterim yaşının çok düştüğünden falan bahsettiler
sadece kadın değildi dertleri
bakın ben ne muhafazakar nede kominist bir insanım herşeye olabildiğince objektif yaklaşmaya çalışıyorum
bana göre mantıksız olan yönlerini dile getiriyorum.
ama bu hutbe bence diyanetin son aylarda yaptığı en iyi hutbeydi
Adım atıkları doğru ama geriye doğruİlk veya son farketmez.
Sonuçta buda bir adım mı ?
Evet bir adım.
sonuçta pragmatik bir düşünce mi ?
evet
hocam o zaten başlı başına yanlış o kadın ülkedeki her bir bireyin kul hakkına giriyorMüslümanların zinaya bakış açısı çok dar. Zina denildiğinde akla ilk gençler ya da "ev arkadaşlığı" gibi çok tuhaf örnekler gelir. En yaygın zina türlerinde birisi, dul kadının imam nikahıyla biriyle beraber yaşayıp üstüne vefat etmiş eşinin maaşını alması. Diyanet bu konuyu kaç defa gündeme getirmiştir sence? Toplumun ahlakını bozmuyor mu bu durum?
hocam haklısındaBulunduğum mahallede camiye aktif olarak cumaya giden birisiydim. En son gittiğim cumadan önceki sohbette hocanın anlattıklarından sonra bir daha cumaya gitmedim.
Ben Allah'ın ve dininin yolundan gitmek için kendime bahane ararken tövbenin önemi olarak anlatılan şeye bak ;
Bir gün sahabenin biri peygamber efendimizin kapısına gidiyor. Gittiği zaman peygamber efendimize ağlayarak suçunu anlatıyor ve ne yapabileceğini soruyor. Yaptığı şey de şu, daha yeni gömülen bir kız çocuğunu mezarından çıkartıp t*cavüz ediyor. Çok pişman oluyor. Peygamber efendimiz bunu duyduğunda aşırı derecede sinirlenip kapısından kovuyor. Aynı gün rüyasında Allah ona bir mesaj gönderiyor (mesaj benzeri işte anlarsınız) onu ne olursa olsun yola sokması gerektiğini ve dinden uzaklaştırmamasını belirtiyor. Bunun üzerine aynı kişiye bir daha denk geliyor ve ona tövbe edip Allah yoluna girmesi gerektiğini uzunca anlatıyor. Bu hikaye böyle devam ediyor ve adam sözde doğru yola girdiği için cenneti kazanıyor.
Bu anlattığımı hocadan dinledim. Bu hikayelerin nereden çıktığına ayrı şaşıyorum. Ben Kuran'ı Kerim'i okuyan ve bilen birisiyim. Allah'ın dinini hocalardan öğrenecek değilim. Ama sohbet ama hutbe diye bu saçmalıkları halka anlatıp da insanlara sapkınlık ve her şeyi yapıp tövbe ettirme düşüncesini kafalarına koyarak neyi kazanmaya çalışıyorlar ?
Müslümanlık bu değildir. Müslümanlık hocalar değildir, ve asla ama asla tarikatlar değildir. Müslümanlık bu devirde sizin kendi başınıza öğrenmeniz gereken bir inançtır.
Ve sırf bu hoca bozuntuları yüzünden zamanında dinden bile uzaklaştım. Çok pişmanım.
Dini savunacaksanız bile araya hocaları karıştırmayın, onları suçunu dine bulaştırıyor sizin gibiler de aklıyor böylece rahat ediyorlar.
Seni bilmem ama benim çevremde hep şöyle derler. Türkiye siyasetinde kimse tarafsız olamaz. Herkes bir noktada sağ veya soldur.hocam haklısında
bu konu ile aslında pekte alakalı olmayan bir şeye değiniyorsun
benim sorum fatih portakalın bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Millete ahlak dersi verip altlarını Audileri çekip sağ solda gezmeyi biliyorlar ama aslında İslamcıların yüzüdür bu her yerde böyleler.O kadar şey varken diyanetin derdinin yine kadın erkek ilişkileri -aslında sadece kadın- olması şaşırtmadığından bu kısmı geçiyorum. Verdiği örnek çok absürt "ev arkadaşlığı" ne demek? Birbiriyle pek samimi olmayan kadın ve erkek aynı çatı altında bulunmak zorunda mı kalmış? Aksi durumda ev arkadaşı değil sevgili oluyorlar zaten. İncel diye bildiğimiz tipler, evrensel dokunulmazlığı olan bir takım değerlere yapışıp statü kazandıktan sonra toplumda rahatça barınabiliyorlar.
Hacı tamam herkes istediğine inansın diyoruz zaten özgürlüğü savunanlar biziz de siz niye aynısını yapamıyorsunuz ? diyorsun ya hani ''Hutbe müslümanlara okunur diğerleri gocunmasın'' peki siz niye müslüman olmayanlara saygı duymaktan acizsiniz ?zinaya yaklaşmak islamda yasak fatih bunu yeni mi öğreniyor, hutbede söylenen herhangi bir yanlış yok ki hutbe müslümanlara okunur diğer insanlar gocunmasın.
Yok işte yeni siyasal islamcı Türkiyesinde her şeyi Diyanet belirliyor yiyeceğim lokmayı bile bunlardan izin alıp yiyeceksin , Şeriat Şeriat diye bağırıp özgürlüğün tadını çıkaran iki yüzlü bir kitle bunlar.Seni bilmem ama benim çevremde hep şöyle derler. Türkiye siyasetinde kimse tarafsız olamaz. Herkes bir noktada sağ veya soldur.
Hutbeyi dinlemedim, eğer öyle deniyorsa Fatih Portakal haklı konuşmuş. Bu cevabı verirken de siyasi yönelimi kimseyi bağlamıyor.
Diyanet işleri kim oluyor da insan ilişkilerine burnunu sokuyor mesela ? Allah bile her koyun kendi bacağından asılır derken, nasılsa diyanetin hutbesi cinsellikten dışarı çıkmıyor.
Koskoca diyanet arkadaşlığı cinselliğe bağlıyor senin aklına eriyor mu bu durum ?
Gerçekten şahsi düşüncemi merak ediyorsanız, uzun lafın kısası kendisi doğru yorumda bulunmuş.
hutbenin 1.5dk lık kesidini yukarda paylaştımSeni bilmem ama benim çevremde hep şöyle derler. Türkiye siyasetinde kimse tarafsız olamaz. Herkes bir noktada sağ veya soldur.
Hutbeyi dinlemedim, eğer öyle deniyorsa Fatih Portakal haklı konuşmuş. Bu cevabı verirken de siyasi yönelimi kimseyi bağlamıyor.
Diyanet işleri kim oluyor da insan ilişkilerine burnunu sokuyor mesela ? Allah bile her koyun kendi bacağından asılır derken, nasılsa diyanetin hutbesi cinsellikten dışarı çıkmıyor.
Koskoca diyanet arkadaşlığı cinselliğe bağlıyor senin aklına eriyor mu bu durum ?
Gerçekten şahsi düşüncemi merak ediyorsanız, uzun lafın kısası kendisi doğru yorumda bulunmuş.
hocam fatih portakalın dediği doğru hutbeyi dinlerken bana da çok saçma gelmişti ama hutbe bi yandan da haklı erkek ile kadın arkadaş olamıyor kadın arkadaş gözü ile bakıyor olabilir ama erkeğin istediği şey bellihocam bu arada hutbede öyle denmedi.
hutbede açık açık şunu dedi hoca
evlenme potansiyeli olabilecek insanların baş başa kalmaları aynı evde yaşayıp ev arkadaşlığı yapmaları haramdır dedi
fatih portakalın dediği arkadaş olamazsınız lafı aslında biraz çarpıtma.
çünkü orda da hoca şunu diyor
zinayı normal gibi göstermek için sadece arkadaşça yada kaçamak, seviyeli ilişki gibi şeylerin hepsi haramdır diyor
kanıt istersen
burdan başlıyor hutbenin bu sözleri 5. dakikaya kadar gidiyor
başınıda izleyebilirsin tabi ama zamanını çalmak istemediğimden direk başlangıç yerinden aldım
erkekle kadın arkadaş olamaz demiyor aslında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
o kadar karmaşık ki anlayamadım izah edebilir misin ?
hocam o kadar değil de başındaki kişilerin değişmesi daha doğru olur adam besmele çekmeyi bilmiyor zatendiyanet kapatılsın