Fazeon 540 Hz monitörde yenileme hızı ve CS2 Hz'i ayarlanmıyor

Beratkskn

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni aldığım Fazeon marka 540 Hz monitörü DisplayPort (DP) kablosu ile bilgisayara bağladığımda, görüntü ayarlarında en yüksek 360 Hz seçeneğini kullanabiliyorum. Ekran kartı sürücü güncellemeleri ve çeşitli yöntemleri denememe rağmen bu sorunu çözemedim.

Buna ek olarak, DP kablosuyla CS2 oyununu çalıştırdığımda, oyun içi tazeleme hızı 60 Hz'den farklı bir değere ayarlanamıyor. Ancak HDMI kablosu ile bağladığımda farklı tazeleme hızı seçenekleri görünüyor; en yüksek seçenek ise 240 Hz olarak listeleniyor.

Bu sorunlarla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Yeni aldığım Fazeon marka 540 Hz monitörü DisplayPort (DP) kablosu ile bilgisayara bağladığımda, görüntü ayarlarında en yüksek 360 Hz seçeneğini kullanabiliyorum. Ekran kartı sürücü güncellemeleri ve çeşitli yöntemleri denememe rağmen bu sorunu çözemedim.

Buna ek olarak, DP kablosuyla CS2 oyununu çalıştırdığımda, oyun içi tazeleme hızı 60 Hz'den farklı bir değere ayarlanamıyor. Ancak HDMI kablosu ile bağladığımda farklı tazeleme hızı seçenekleri görünüyor; en yüksek seçenek ise 240 Hz olarak listeleniyor.

Bu sorunlarla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
2. bir monitöre bağlıysa ana monitör seçeneğini değiştirin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. bir monitöre bağlıysa ana monitör seçeneğini değiştirin
Benzer bir durumu araştırdım ve kendi tecrübemle şu noktaları paylaşabilirim:

DisplayPort kablonuzun sürümü bu konuda kritik bir rol oynuyor. 540 Hz gibi yüksek bir yenileme hızını desteklemek için en az DisplayPort 1.4, tercihen DisplayPort 2.0 standardına sahip bir kablo kullanmak gerekiyor. Kablo eski bir DP sürümüne aitse (örneğin DP 1.2), bu hızı desteklemez ve 360 Hz gibi daha düşük seçeneklerle sınırlı kalır.

Monitörün kendi OSD menüsünden (yani monitörün dahili ayar menüsünden) DP bağlantı modunu kontrol etmekte fayda var. Bazı modellerde DP bağlantısı için “High Bandwidth Mode” ya da benzer bir ayar kapalı olabilir ve bu da yenileme hızını sınırlar.

Ekran kartı sürücülerini güncellemeniz iyi olmuş, fakat ekran kartınızın DP çıkışının da bu hızı destekleyip desteklemediğini kontrol etmek önemli. Özellikle bir nesil eski kartlarda donanım sınırı olabilir.

CS2’de yaşadığınız sorunun bir kısmı da oyunun tam ekran değil, pencere ya da kenarlıksız modda çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Oyun ayarlarından tam ekran modunu ve doğru çözünürlük + yenileme hızını seçtiğinizden emin olun. Steam başlatma seçeneklerine -refresh 540 eklemek de bir çözüm olabilir.

HDMI tarafında ise 240 Hz sınırı normal, çünkü HDMI 2.1 bile olsa 540 Hz desteklemez. Bu tür yüksek hızlar için DisplayPort zorunlu hale geliyor.

Sonuç olarak, önce kullandığınız DP kablosunun tam sürümünü kontrol etmek ve gerekiyorsa yüksek kaliteli bir kablo ile denemek, ardından monitörün OSD menüsünde DP modu ve ayarlarını kontrol etmek iyi bir başlangıç olur.

Ekran kartı modelinizi ve kablo özelliklerinizi paylaşırsanız daha net bir değerlendirme yapılabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,596
Üyeler
183,142
Son üye
Yolcu12
Geri