FC 26 Enteresan Oyundan Atması

Reaksiyon skoru
0
FC 26’yı Epic Games üzerinden satın aldım ve tamamen temiz bir kurulum yaptım. Oyunu ilk kez çalıştırdığımda oyun küçük bir pencere halinde açılıyor ve bu aşamada herhangi bir donma veya hata olmadan ana menüye kadar girilebiliyor. Yani oyun aslında düzgün şekilde başlıyor. Ancak birkaç saniye sonra, herhangi bir hata mesajı vermeden oyunun ekranı tamamen kayboluyor. Bu noktadan sonra oyun görünmez hale geliyor fakat arka planda çalışmaya devam ediyor. Epic Games ve EA App üzerinde oyun hâlâ “çalışıyor” olarak görünüyor ve Görev Yöneticisi’nde aktif kalıyor. Oyun ne görev çubuğunda ne de Alt+Tab ekranında yer alıyor. Ayrıca Görev Yöneticisi üzerinden “Görevi Sonlandır” komutu verilse bile kapanmıyor ve arka planda takılı kalıyor.
Bu durum sadece tam ekran modunda değil, penceresiz modda da birebir aynı şekilde yaşanıyor. Oyun penceresiz moddayken bile birkaç saniye sonra tamamen görünmez hale geliyor. Sorunun çözümü için Windows ekran ölçeklendirmesi, tam ekran iyileştirmeleri, oyun dosyalarının doğrulanması, EA App’in yeniden kurulması, Epic Games’in yönetici olarak çalıştırılması ve başlatma seçenekleri gibi birçok temel adım denedim. Buna rağmen sorun değişmedi. Özellikle önemli olan nokta, bu problemin oyunun ilk açılışından itibaren, hiçbir ayar değişikliği yapılmadan ve tamamen temiz bir kurulumda ortaya çıkması.
Yaşanan davranış, oyunun kendisinin çalıştığını ancak pencerenin işletim sistemi tarafından yanlış yönetimi gibi bir şey. Oyun motoru çalışmaya devam ederken pencerenin ekrandan kaybolması, Epic Games, EA App ve FC 26 arasında pencere yönetimi, ekran başlatma süreci veya pencere odağı ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir bilemiyorum. Bu durum klasik bir “oyun açılmıyor” problemi değil, oyunun açılıp birkaç saniye sonra görünmez hale gelmesi gibi manyak bir şey, yazılım hatası da olabilir Allah bilir. Yaklaşık bir saat boyunca kendimce farklı yollar denedim beceremedim bende akıl almaya geldim.

Geri