fdsdfsdhgfhf

disk yönetiminden bölebilirsin performans kaybı olmaz*. istersen biostan direkt ayarlayabiliyorsun kali kendliğinden açılsın diye .

-İmzada belirtilen hard diskim zaten 700GB ve 250GB olarak bölünmüş durumda bir daha bölebilir miyim üçüncü oluşacak disk performans kaybına veya sorunlara sebep olur mu?
Evet, bir daha bölebilirsiniz ve performans kaybı olmaz.

-Bilgisayar açılırken hangi işletim sistemi otomatik başlatılacak?
Grub ekranı gelecek ve hangisine geçmek istiyorsunuz diye soracak.

-Son olarak hiç linux kullanmamış olan sadece bu eğitim setini öğrenen ben Kali Linux'dan mı başka bir işletim sisteminden mi başlamalıyım.
Bence bu hack işlerini bırakıp önce normal bir Linux dağıtımı kullanmalısınız, Linux Mint gibi.

xcvxcvbnbnvnbvcv

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: kyoi
Bu eğitim serisini bitirmişdim ama siz yine de halen Linux'da öğrenmem gereken şeylerin olduğunu söylüyorsanız Linux Mint'e bakacağım.
Videoları izlemedim fakat başlıklara bakıldığında Kali Linux'un içindeki toolların kullanımını gösteriyor. Bildiğiniz gibi Kali günlük kullanım için değilde hack tarzı şeyler için kullanılıyor. Bir süre Linux Mint kullanıp sonra yine Kali Linux'a geçebilirsiniz. Ayrıca Kali yerine Parrot ve BlackArch gibi dağıtımlara da bakabilirsiniz.

Dual boot yani. Yapimi mantikli gayet stabil ve guzel bir sekilde kullanirsiniz. Ama abazi Linux dagitimlarinda pcyi kapat dediginizde direk elektrigi kesiyor. Windowstaki gibi sakin sakin kapatmiyor tek sorunu bu. Ha bir de eger Kali icin kullancaksaniz tavsiye etmem zaten cok hafif bir dagitim virtualbox veya WmVare kullanirsaniz daha iyi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eger Hacking ogrenmek istiyorsan ilk basta Linux ogrenmen lzm onun icin de https://tryhackme.com/room/linux1 bu linke bakmanizi tavsiye ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,455
Üyeler
186,737
Son üye
Yusufenes1643
Geri