FethatGec
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 15
- İsim
- Ferhat Geçdoğan
Büyük bir projem var ve donanım sponsoru arıyorum, bu proje bir işletim sistemi projesi.
Detaylı olarak anlatayım:
Fegeya Fusion, Ferhat Geçdoğan tarafından geliştirilen bir işletim sistemi projesi. Bu projede önceliğimiz ülkede bir işletim sistemi projesinin olmasıdır.
Fegeya Fusion, şuanda belirli mimarileri desteklemektedir, bunlar şunlardır:
- X86_64
- IA32
- ARM32/64
- PowerPC
Bu mimarilerin birisi olan PowerPC test edilmedi.
Sürücü desteği bakımından Fegeya Fusion şunlara sahiptir:
- USB (XHCI, EHCI ve UHCI)
- PS/2
- NVMe
- SATA
- VESA
- Radeon X.org RX4/5xx serisi
- NVIDIA X.org GT/GTX 1xxx serisi
- Intel i3/5/7 X.org 6/7/8 nesili
- AMD Ryzen X.org 3/5/7 1/2xxx serisi
Onun dışında, işletim sisteminin masaüstü ortamı, özelleştirilmiştir. Fegeyade adını verdiğimiz bu masaüstü ortamı aşağıdaki fotoğrafta şeklindedir ve C++ ile geliştirilmiştir.
Bu işletim sistemi, şuanda açık kaynak kodlu ve bazı kısımlarında OpenBeOS'u baz almıştır. Bu işletim sisteminin ilk revizyonu olan Beta 1 2020.1 blog'umuzdan yayındadır, indirilebilir, gerçek sistemden önyüklenebilir, kurulabilir, canlı-cd mantığına göre çalışabilir.
- Prism adını verdiğimiz tarayıcının ilk versiyonu resimdeki gibidir, cross-platform desteğine sahip olacak bir tarayıcı.
Ayrıca, GitHub profilimden inşa edebildiğim farklı sistemlerdeki yazılımları da paylaşıyorum.
Ferhat Geçdoğan olarak bu projenin donanım ihtiyaçlarının karşılanması yönünde adımlar atmaya çalışıyorum, fakat daha iyi donanımlara ihtiyacım var ve sürücü desteklerini yapmam gerekiyor, ayrıca bu işletim sisteminin tanıtımı için birkaç desteğe ihtiyacımız bulunuyor. Gerçekten, birçok yazılımcı destek bulamadığı için ya projeyi bırakıyor, ya da başka kişi/şirketlere satmak zorunda kalıyor.
Sizleri bu projeyi araştırmanız ve bilgi sahibi olup karar vermeniz için birkaç linkimi bırakıyorum:
Facebook (Fegeya Topluluğu): Facebook'a Giriş Yap | Facebook
Discord: Join the Fegeya Community Discord Server!
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ferhat-geçdoğan-2628a4189/
Technopat: Fusion'a geliştirici arıyoruz. - Technopat Sosyal
GitHub Deposu: FerhatGec/fusion-os
GitHubio Sayfası: fegeya
YouTube: Ferhat Geçdoğan
Blog: FegeyaOS
Haber olarak paylaşan bir site; Fusion - İşletim Sistemi Projesi | ONURİAS
Bu arada Ferhat Geçdoğan olarak, 5 yıla yakındır C++ üzerinde çalışmalar yapıyorum, 1 yıl kadar Python üzerinde hobi amaçlı geliştirmeler yapıyor idim.
Teşekkürler, Ferhat Geçdoğan (Fegeya Topluluğu
Detaylı olarak anlatayım:
Fegeya Fusion, Ferhat Geçdoğan tarafından geliştirilen bir işletim sistemi projesi. Bu projede önceliğimiz ülkede bir işletim sistemi projesinin olmasıdır.
Fegeya Fusion, şuanda belirli mimarileri desteklemektedir, bunlar şunlardır:
- X86_64
- IA32
- ARM32/64
- PowerPC
Bu mimarilerin birisi olan PowerPC test edilmedi.
Sürücü desteği bakımından Fegeya Fusion şunlara sahiptir:
- USB (XHCI, EHCI ve UHCI)
- PS/2
- NVMe
- SATA
- VESA
- Radeon X.org RX4/5xx serisi
- NVIDIA X.org GT/GTX 1xxx serisi
- Intel i3/5/7 X.org 6/7/8 nesili
- AMD Ryzen X.org 3/5/7 1/2xxx serisi
Onun dışında, işletim sisteminin masaüstü ortamı, özelleştirilmiştir. Fegeyade adını verdiğimiz bu masaüstü ortamı aşağıdaki fotoğrafta şeklindedir ve C++ ile geliştirilmiştir.
Bu işletim sistemi, şuanda açık kaynak kodlu ve bazı kısımlarında OpenBeOS'u baz almıştır. Bu işletim sisteminin ilk revizyonu olan Beta 1 2020.1 blog'umuzdan yayındadır, indirilebilir, gerçek sistemden önyüklenebilir, kurulabilir, canlı-cd mantığına göre çalışabilir.
- Prism adını verdiğimiz tarayıcının ilk versiyonu resimdeki gibidir, cross-platform desteğine sahip olacak bir tarayıcı.
Ayrıca, GitHub profilimden inşa edebildiğim farklı sistemlerdeki yazılımları da paylaşıyorum.
Ferhat Geçdoğan olarak bu projenin donanım ihtiyaçlarının karşılanması yönünde adımlar atmaya çalışıyorum, fakat daha iyi donanımlara ihtiyacım var ve sürücü desteklerini yapmam gerekiyor, ayrıca bu işletim sisteminin tanıtımı için birkaç desteğe ihtiyacımız bulunuyor. Gerçekten, birçok yazılımcı destek bulamadığı için ya projeyi bırakıyor, ya da başka kişi/şirketlere satmak zorunda kalıyor.
Sizleri bu projeyi araştırmanız ve bilgi sahibi olup karar vermeniz için birkaç linkimi bırakıyorum:
Facebook (Fegeya Topluluğu): Facebook'a Giriş Yap | Facebook
Discord: Join the Fegeya Community Discord Server!
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ferhat-geçdoğan-2628a4189/
Technopat: Fusion'a geliştirici arıyoruz. - Technopat Sosyal
GitHub Deposu: FerhatGec/fusion-os
GitHubio Sayfası: fegeya
YouTube: Ferhat Geçdoğan
Blog: FegeyaOS
Haber olarak paylaşan bir site; Fusion - İşletim Sistemi Projesi | ONURİAS
Bu arada Ferhat Geçdoğan olarak, 5 yıla yakındır C++ üzerinde çalışmalar yapıyorum, 1 yıl kadar Python üzerinde hobi amaçlı geliştirmeler yapıyor idim.
Teşekkürler, Ferhat Geçdoğan (Fegeya Topluluğu