Yardım Felaket yalama olmuş vida

Lympha

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
805
Öncelikle merhaba arkadaşlar, asus tuf a15 2023 cihazım 2. senesini tamamladığı için termal macun değişimi yapmak istedim ancak bir vidayı sökerken gece dalgınlığıma geldi ve yalama yaptım. şuanda vida ne çakmak methoduyla ne lastik methoduyla çıkmıyor. servise yollasam o vidayı sökmeye uğraşırlar mı? ücretli bakım için yollamayı düşünüyorum.

ya çünkü yok yani daha zorlarsan anakartın bir yerini patlatıcam diye korkuyorum. bu şekilde birine itelemek de istemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konuyla ilgilenen çıkarsa fotosunu atarım

ya çünkü yok yani daha zorlarsan anakartın bir yerini patlatıcam diye korkuyorum. bu şekilde birine itelemek de istemiyorum.

konuyla ilgilenen çıkarsa fotosunu atarım
pek bilgim yok fakat fotograf alabilir miyim merak ettim acikcasi.

1749858990674.webp

pek bilgim yok fakat fotograf alabilir miyim merak ettim acikcasi.

dün gece sökmeyi denedim ortalama düzeydde yalama oldu. bugün ise yanlış yöne çevirip zorlamışım biraz eşekliğime gelip. en son doğru yöne çevirmeye başladım ama çok geçti. birşeyler soktum içine erittim çevirmeyi denedim falan fistan ama nafile

bunu çıkartabilene ekstra maaş falan bağlanması lazım o denli kitlendi

dedim acaba elmas uç eğe ile vidayı mı eritsem, bu sefede metal tozu bir yere kaçar kısa devre eder diye zorlamadım.

bide gittim m2 ssdye heatsink aldım taktım o da bi işe yaramadı 55 derecede takılı kalıyor m2 ssd hala valla baya cenabet bir şey oldu

birkaç yıl önce bende bunun aynısıyla karşılaşmıştım o zaman kuzenimle mikro gibi küçük tornavidalar ile yavaş yavaş yanlardan döndürmüştüm bunu yapmayı dene ama sağlam girdiyse bilmiyorum yağlayabilirsin belki zarar vermeyecek şekilde

birkaç yıl önce bende bunun aynısıyla karşılaşmıştım o zaman kuzenimle mikro gibi küçük tornavidalar ile yavaş yavaş yanlardan döndürmüştüm bunu yapmayı dene ama sağlam girdiyse bilmiyorum yağlayabilirsin belki zarar vermeyecek şekilde
yandan nası döndürdünüz hocam

Alıntıyı görüntüle

dün gece sökmeyi denedim ortalama düzeydde yalama oldu. bugün ise yanlış yöne çevirip zorlamışım biraz eşekliğime gelip. en son doğru yöne çevirmeye başladım ama çok geçti. birşeyler soktum içine erittim çevirmeyi denedim falan fistan ama nafile

bunu çıkartabilene ekstra maaş falan bağlanması lazım o denli kitlendi

dedim acaba elmas uç eğe ile vidayı mı eritsem, bu sefede metal tozu bir yere kaçar kısa devre eder diye zorlamadım.

bide gittim m2 ssdye heatsink aldım taktım o da bi işe yaramadı 55 derecede takılı kalıyor m2 ssd hala valla baya cenabet bir şey oldu
Dişinle sökmeyi dene kral neyin vidası bu

valla bunu ya bugün ya yarın sökmek lazım. pc 80 derecede çalışıyor boşta. ya da gidip birine iteleyecez ama bu son çare artık

Dişinle sökmeyi dene kral neyin vidası bu
kral bu şey ya şu işlemci üstünde 4 vida oluyor ya hani soğutma bloğunu sabitleyen. o vidalardan bir tanesi

Kargaburnu gibi şeyler varsa evde onla dene kargaburnun ucuyla vidanın etrafından tut çok bastırma kaymasın öyle çevirmeyi dene

çok sert değildi vida ama çıkmıazdı normal şekilde tornavidanın ucunu azcık silikonlasan yada ban yapıştırsan dicem ama sığmaz belki olursa yandan götüm götüm yavaşca cevircen
silikon bant en temizi onu deniyim en iyisi çünkü pense falan biraz sıkıntı

Geçmiş olsun. Servise gönderirsen o vidayı çıkarmaya çalışırlar, genelde özel ekipmanla hallediyorlar. Ücretli bakım kapsamında termal macunu da değiştirirler. Göndermeden önce durumu net şekilde bildirmen faydalı olur. Dilersen iyi bir yerel teknik serviste de çözülebilir.

Geri