Neler Yeni

Fiber 100mbps ile vdsl100mbps fark var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman
Fiber 100mbps ile vdsl 100mbps arasında fark var mı yardımcı olabilir misiniz?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Fark yok fakat fiber aslında 100mbps olmaması gereken bir altyapı. Yani VDSL ile fiber arasında uçurum varken bizim şirketler niye 100mbps fiber veriyor anlamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fark yok fakat fiber aslında 100mbps olmaması gereken bir altyapı. Yani VDSL ile fiber arasında uçurum varken bizim şirketler niye 100mbps fiber veriyor anlamıyorum
ikisinde de altyapım uygunsa 100mbps alabilirim yani değil mi?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
VDSL ile Fiber arasında fark vardır. 100MBps bir VDSL'e çoklu cihaz bağlandığında sorun yaşatabilirken Fiber'de böyle bir durum pek söz konusu olmayacaktır. Gecikme değerleri olarak da Fiber etkilenmeyecekken VDSL kullanıyorsanız 1-2 cihazınızın bağlantısını ağdan kesmeniz gerekebilir.
Binanızdaki cihazların yoğunluğu DSL'de internetinizi etkileyebilirken Fiber'de böyle bir durum söz konusu değildir.

arisaka

80+ Bronze
VDSL ile Fiber arasında fark vardır. 100MBps bir VDSL'e çoklu cihaz bağlandığında sorun yaşatabilirken Fiber'de böyle bir durum pek söz konusu olmayacaktır. Gecikme değerleri olarak da Fiber etkilenmeyecekken VDSL kullanıyorsanız 1-2 cihazınızın bağlantısını ağdan kesmeniz gerekebilir.
Binanızdaki cihazların yoğunluğu DSL'de internetinizi etkileyebilirken Fiber'de böyle bir durum söz konusu değildir.
Bence, bana göre gibi açıklamalar dışında bu söylediklerinize teknik olarak bir açıklamanız var mı? çünkü yazdıklarınız ciddi anlamda yanlış bilgiler içeriyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bence, bana göre gibi açıklamalar dışında bu söylediklerinize teknik olarak bir açıklamanız var mı? çünkü yazdıklarınız ciddi anlamda yanlış bilgiler içeriyor.
Yanlış bilgiler içermiyor?

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Binanızdaki cihazların yoğunluğu VDSL'de internetinizi etkileyebilirken Fiber'de böyle bir durum söz konusu değildir.
e bu vdsl aynı superbox

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
O zaman teknik olarak açıklamasını yapar mısın?
Gel bakalım. Memnuniyetle :D
100MBps bir VDSL'e çoklu cihaz bağlandığında sorun yaşatabilirken Fiber'de böyle bir durum pek söz konusu olmayacaktır.
VDSL'de hız fark etmeksizin ağa bağlı herhangi bir cihazdan yüksek hızlarda kullanım yapıldığında (Örn. Oyun İndirme, Video Yükleme) ağa bağlı diğer kullanıcılar bu durumdan etkilenebilir. Örneğin hızın düşmesi, ping oluşması, modem bu çoklu işleme dayanamıyorsa paket kaybı dahi oluşabilir.
Fiber için aynı durum geçerli değil.
Gecikme değerleri olarak da Fiber etkilenmeyecekken VDSL kullanıyorsanız 1-2 cihazınızın bağlantısını ağdan kesmeniz gerekebilir.
Bu da yine üstte yazdığımla bağlantılı.

Fiber bağlantıda ping, VDSL'e göre çok daha düşüktür. VDSL'de ping KULLANICI TARAFINDA çoğunlukla hat değerleri, kullanım ve modem kaynaklı fazladan oluşabilirken fiberde böyle bir sorun oluşmaz.

Umarım basitçe cevabı almışsınızdır.

Son düzenleme:

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Bence, bana göre gibi açıklamalar dışında
"Bence" veya "bana göre" gibi bir kelime ya da aynı anlama çıkan bir şey bulursan tekrar yaz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,499
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yanlış olan kısımları rica etsem yazar mısın bana?

arisaka

80+ Bronze
Yanlış Bilgilendirme
Gel bakalım. Memnuniyetle :D

VDSL'de hız fark etmeksizin ağa bağlı herhangi bir cihazdan yüksek hızlarda kullanım yapıldığında (Örn. Oyun İndirme, Video Yükleme) ağa bağlı diğer kullanıcılar bu durumdan etkilenebilir. Örneğin hızın düşmesi, ping oluşması, modem bu çoklu işleme dayanamıyorsa paket kaybı dahi oluşabilir.
Fiber için aynı durum geçerli değil.

Bu da yine üstte yazdığımla bağlantılı.

Fiber bağlantıda ping, VDSL'e göre çok daha düşüktür. VDSL'de ping KULLANICI TARAFINDA çoğunlukla hat değerleri, kullanım ve modem kaynaklı fazladan oluşabilirken fiberde böyle bir sorun oluşmaz.

Umarım basitçe cevabı almışsınızdır.
100mbit fiber ve 100mbit VDLS arasında ne ping, ne hız ne de kullanıcı deneyimi olarak hiç bir fark yok. Tek fark senin de bahsettiğin gibi download-upload yaparken interneti sömürdüğü için eğer varsa evde senden başka oyun oynayan onlar ping sorunu yaşar bunun dışında binadaki cihazların yoğunluğu ile VDLS in ne alakası var? herkesin kutusu ayrı, ADSL gibi tek bir kutudan bağlantı gitmiyor. Tüm bina VDSL kullanıyor 100/8 sabit internet alıyorum hiç bir sıkıntı yok.

@Mehmet Yılmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,859
Üyeler
165,895
Son üye
temel3561
Top Bottom