Fiber İnterneti Odama Nasıl Çekebilirim

Binamızda VDSL internet alıyorduk fiber çekildi, binanın girişine kutu konuldu, beyaz bir kablo ile daire kapısına çekildi. Vodafone için fiber başvurusu yaptık (altyapı TT) Türk Telekom ekipleri geldi daire giriş kapısının hemen yanına dönüştürücüyü kurdu. Fiber kabloyu da ona bağladı vodafone gelip modemi kuracakmış yanına. Sorum şu modemden odama cat6 kablo çekmek istiyorum pc için ama hem kablo kirliliği hemde aşmam gereken 2 tane kapı var 15 metre cat6 lazım bunun yerine odamda bulunan cat .3 girişini cat6 ya çevirebilir miyim? Modemin kurulacağı yerin yanında da cat .3 girişi var zaten VDSL internetimi oradan alıyordum. Çok bilgim olmadığı için sizden yardım istiyorum.
Elektrikçiyi çağırıyorsun kanka iç hattan odana cat kablosu çekiyor oldu bitti ama paketindeki hız düşer bilgin olsun ont ile mesafe açılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kaldı ki tt neden girişe kurdu onu iç hattan girmediyse eve istediğin yere kurması gerekirdi

Elektrikçiyi çağırıyorsun kanka iç hattan odana cat kablosu çekiyor oldu bitti ama paketindeki hız düşer bilgin olsun ont ile mesafe açılıyor

kaldı ki tt neden girişe kurdu onu iç hattan girmediyse eve istediğin yere kurması gerekirdi
fiber optik kablo olduğu için ayak altı olmaması lazım odama gelmesi için 2 kapıdan geçmesi lazım ya duvarı deleceklerdi yada kapıyı ki matkaplarıda yok zaten istesemde yapamazlardı

kim diyor wifi 6 adaptörüm var 1000 megabit internet baglı 650 e kadar alıyor adaptör
telefonla wifi ye bağlandım kasanın üstüne koydum hız testini açtım zar zor gördü o değerleri 5 bazen 10 mbps

fiber optik kablo olduğu için ayak altı olmaması lazım odama gelmesi için 2 kapıdan geçmesi lazım ya duvarı deleceklerdi yada kapıyı ki matkaplarıda yok zaten istesemde yapamazlardı

telefonla wifi ye bağlandım kasanın üstüne koydum hız testini açtım zar zor gördü o değerleri 5 bazen 10 mbps
matkapları mı yok :D hocam yemişler sizi biraz ya Turkcellde çalışıyorum bende fiber çekiyorum işten kaçmışlar

matkapları mı yok :D hocam yemişler sizi biraz ya Turkcellde çalışıyorum bende fiber çekiyorum işten kaçmışlar
hocam benim eve de turkcell fiber kutusu çekecek yakın zamanda bu kutu sadece turkcell için mi yoksa turknet falan da kullanabilir miyim aynı kutu üzerinden

hocam benim eve de turkcell fiber kutusu çekecek yakın zamanda bu kutu sadece turkcell için mi yoksa turknet falan da kullanabilir miyim aynı kutu üzerinden
eve mi binaya mı sadece Turkcellin o bölgesel olarak turkcell de telekom gibi kendi alt yapısını kullandırtabiliyor başka iss lere

bütün mahalleye çekiyorlar şu an birkaç aya da binanıza kutu yapacağız dediler
tamam işte kankam turkcell altyapısı geliyor turknetle anlaşması varmı bilmiyorum benim burda yok başvuruya göre gelip evine de kutudan fiber çekecekler

Geri