fiber internette modem gerekli mi?

cancan18

80+
Reaksiyon skoru
11
ben türknet 1000 mbps internete geçtim ve bana zyxel bir modem verdiler, bu modemin kablosuz performansından memnun değilim.bildiğiniz üzere fiber internettte gpon cihazından modeme ethernet kablosuyla aktarılıyor.uzun lafın kısası ben gpondan çıkan bu etherneti bir routera taksam çalışır mı ,yoksa bir modem olması zorunlu mu?

@alpolojix / Leroxy
Post automatically merged:

Altyapıma fiber geldiğinde elimdeki modemi kullanamayacagımı ve fiber modem vereceklerini söylemişlerdi TürkTelekomdan ne kadar doğru bilmiyorum.
evet her modem fiber desteklemiyor ve düşük hızlarda çalışıyor kablolu olarak bir sıkıntı yaşamıyorum ama gerek wifi hızı olsun gerekse çekim alanı olsun türknetin verdiği modem ıhtıyacımı karsılamıyor,gpon ve modem eskıden yan yanaydı ve evın bazı noktalarında yeterince çekmediği için ehternetle bağlanıyordum ınternete bı kac kere dustu ve fıber optık kablom kırıldı,yerlerini değiştirttim ama eski yerinde evin merkezındeydı şu an evin dibinde ve diğer tarafta 2-3 diş çekiyor,
Post automatically merged:

modem+router yapmak ıstemıyorum çünkü evdekiler her tarafta bır kablonun oldugundan şikayetçi gpondan çıkan ethernetı dırekt routera takıp çalıştırabiliyorsam cok rahatlayacagım zira kaliteli modemler şu an çok pahalı

Gigabit portu bulunan router alabilirsiniz. Gpondan router a kabloyu taktığınızda kullanabilirsiniz. Şuanki modemide acces point olarak kullanırsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,981
Üyeler
190,843
Son üye
Umutboi
Geri