Merhaba arkadaşlar ben bu sene 12. sınıf oldum aklımdaki soruları cevabını bulmak için size de danışmak istedim başlıkta da belirtiğim gibi Fırat üniversitesi nasıl iyi mi? ? Yazılım mühendisliği iyi mi? hocaları nasıl vb. sorular aklıma takıldı şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yazılımda artık üni hocalarının önemi azaldı. İnternette çok kaliteli hocalar var. Onlardan öğrenebiliyorsun. Peki, üniversite neden önemli ? Benim şahsi sıralamam şu şekilde:
1- Etrafındaki insanlar ve okul ne kadar yüksek ise sana ufuk katıyorlar.
2- Çevrenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz zaten. Arkadaşların seni daha yukarı taşımada yardımcı olabilir. Aynı zamanda güzel bir ekip oluşturabilirsin. Tabii bu arkadaşlarının ne kadar kendini geliştirdiğine bağlı ki ilk 10-20k 'da genelde kendini geliştiren insanlar var.
3- Üniversitenin eğitim şartları: Erasmus tarzı programlar yine ufuk katacak şeyler. Aynı zamanda güzel bir üniversite iş başvurularında sizi diğer adaylardan 1-0 önde başlatıyor. (1-0'lık fark kolay kapanır. Ama atıyorum 2 nizde eşit bilgiye sahipsiniz daha iyi üni. deki insanları alıyorlar.)
Kısacası benim genel üniversiteye gitme amacım bana ufuk katması ve beni geliştirecek bir çevre edinmem. Hocaların eğitimi bunlardan sonra geliyor. Bende bu sene 12. sınıfım. Ve sana tavsiyem ilk 10-20k'ya girmek için elinden geleni yap. 250 gün dişini sık.