Neler Yeni

Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği nasıl ?

Kenza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Tunahan
Merhaba arkadaşlar ben bu sene 12. sınıf oldum aklımdaki soruları cevabını bulmak için size de danışmak istedim başlıkta da belirtiğim gibi Fırat üniversitesi nasıl iyi mi? ? Yazılım mühendisliği iyi mi? hocaları nasıl vb. sorular aklıma takıldı şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
2009 yılında "Devlet Üniversiteleri" arasında kurulan ilk yazılım mühendisliği bölümüdür. Kesinlikle bu alanda çok köklü bir üniversitedir, puanı sizi yanıltmasın. Halihazırda yazılım mühendisliği alanında doktora ve yüksek lisans imkanı sağlayan tek üniversitedir. Şimdiki adıyla Fırat Üniversitesinin, 1967 yılında "Mühendislik Akademisi" bünyesinde kurulduğunu da göz önüne alırsak kesinlikle kaliteli bir üniversite yazılım için. Çok daha detaylı bilgilere aşağıda bırakacağım videodan ulaşabilirsin.
Bizzat bu üniversitenin Yazılım bölüm başkanı canlı yayında öğrencilerden gelen soruları yanıtlamıştı. (27 Temmuz 2022 tarihinde.)
Soru Cevap Video Linki

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yakup Berk
2009 yılında "Devlet Üniversiteleri" arasında kurulan ilk yazılım mühendisliği bölümüdür. Kesinlikle bu alanda çok köklü bir üniversitedir, puanı sizi yanıltmasın. Halihazırda yazılım mühendisliği alanında doktora ve yüksek lisans imkanı sağlayan tek üniversitedir. Şimdiki adıyla Fırat Üniversitesinin, 1967 yılında "Mühendislik Akademisi" bünyesinde kurulduğunu da göz önüne alırsak kesinlikle kaliteli bir üniversite yazılım için. Çok daha detaylı bilgilere aşağıda bırakacağım videodan ulaşabilirsin.
Bizzat bu üniversitenin Yazılım bölüm başkanı canlı yayında öğrencilerden gelen soruları yanıtlamıştı. (27 Temmuz 2022 tarihinde.)
Soru Cevap Video Linki
puanın düşük olması neyden alakalı öğrencisimi kötü konumundan dolayımı yada şuan hocalarımı sevilmiyor ondan mı fazla tercih edilmiyor ? ben zaten liseden başladım yazılım işine öğrendiğim dilde var tabi tam olarak öğrenmeyiz bir dili :) deneyimli diyelim

puanın düşük olması neyden alakalı öğrencisimi kötü konumundan dolayımı yada şuan hocalarımı sevilmiyor ondan mı fazla tercih edilmiyor ? ben zaten liseden başladım yazılım işine öğrendiğim dilde var tabi tam olarak öğrenmeyiz bir dili :) deneyimli diyelim
Konumundan sanırım en doğru yanıt olacaktır. Temel sebebi Elazığ'ın doğuda kalması. Diyelim ki 110k sıralamanız var, o zaman yazın başa bunda sıkıntı yok ama çok daha iyi bir sıralamanız var ise sektörün olduğu illeri tavsiye ederim. Örneğin İstanbul-İzmir-Ankara gibi büyükşehirler. Malumunuz üniversite süreci sadece kadro veya köklü olup olmaması bakımından önemli değil. Hocalarınızın kontakları, üniversitenin/şehrin staj olanakları çok önemli şeyler.

Son düzenleme:

Berkarda

80+ Silver
Güzel üniversite bende orada okumak istiyorum futbol tenis falan var sahası

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Merhaba arkadaşlar ben bu sene 12. sınıf oldum aklımdaki soruları cevabını bulmak için size de danışmak istedim başlıkta da belirtiğim gibi Fırat üniversitesi nasıl iyi mi? ? Yazılım mühendisliği iyi mi? hocaları nasıl vb. sorular aklıma takıldı şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yazılımda artık üni hocalarının önemi azaldı. İnternette çok kaliteli hocalar var. Onlardan öğrenebiliyorsun. Peki, üniversite neden önemli ? Benim şahsi sıralamam şu şekilde:
1- Etrafındaki insanlar ve okul ne kadar yüksek ise sana ufuk katıyorlar.
2- Çevrenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz zaten. Arkadaşların seni daha yukarı taşımada yardımcı olabilir. Aynı zamanda güzel bir ekip oluşturabilirsin. Tabii bu arkadaşlarının ne kadar kendini geliştirdiğine bağlı ki ilk 10-20k 'da genelde kendini geliştiren insanlar var.
3- Üniversitenin eğitim şartları: Erasmus tarzı programlar yine ufuk katacak şeyler. Aynı zamanda güzel bir üniversite iş başvurularında sizi diğer adaylardan 1-0 önde başlatıyor. (1-0'lık fark kolay kapanır. Ama atıyorum 2 nizde eşit bilgiye sahipsiniz daha iyi üni. deki insanları alıyorlar.)
Kısacası benim genel üniversiteye gitme amacım bana ufuk katması ve beni geliştirecek bir çevre edinmem. Hocaların eğitimi bunlardan sonra geliyor. Bende bu sene 12. sınıfım. Ve sana tavsiyem ilk 10-20k'ya girmek için elinden geleni yap. 250 gün dişini sık.

şahin doğan

80+ Platinum
Elazığ'da yaşanmaz knk ( Elazığlıyım )

_SYG_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yavuz Taştan
bir kaç üni dışında geri kalan ünilerin çokta farkı yok bence özellikle mühendislikte

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
Knk elazığlıyım sadece yazınları gidiyoruz gidip kuzenlerle gezmek için güzel şehir ama uni öğrencisi olup yaşamak için iyi bi şehir değil bence

Fleewsefa

80+
Üstteki arkadaşlar da yazmış Elazığ'da yaşanmaz. Ayrıyeten birkaç tane fırat yazılım öğrencisiyle tanıştım bilgi ve kültür açısından çok vasat insanlardı. Seçim sizin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yakup Berk
Üstteki arkadaşlar da yazmış Elazığ'da yaşanmaz. Ayrıyeten birkaç tane fırat yazılım öğrencisiyle tanıştım bilgi ve kültür açısından çok vasat insanlardı. Seçim sizin
Seçtiğimiz üni olmazsa fıratı seçer gibiyim yada mezunamı kalsam
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir kaç üni dışında geri kalan ünilerin çokta farkı yok bence özellikle mühendislikte
stajı sadece elazığda mı yapabiliyoruz yoksa şehir dışında da yapabiliyormuyuz

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
İyi müh bölümleri hariç (3-5k max) mühendislikler çok iş yapmıyor hocam
itüde kimya mühendisliği bölümü vardı 25k mı ne sıralaması orası iyi mi ben kimya mühendisliği düşünüyorum

EXELANS23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Yusuf Çinar
hocam ben Elazığ da yaşıyorum şehiri övemem hatta sevmem ama üniversitesinin kalitesine laf söyletmem biraz araştırırsan gerçekten kaliteli olduğunu görürsün yazılım bölümünde oldukça kaliteli hocalar var kuzenim geçen sene oradan mezun oldu okuduğu süre içinde şikayet ettiğini duymadım üniversiteden ve bölümden pişman olmazsın ama şehir için bişey diyemem

Top Bottom