DoğuamaBatı
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,288
Öncelikle bilmeniz gereken şey ben 3 ay gidiyim bırakırım vücudum güzel dursun falan diye başlayacaksınız başlamayın. Bu spora yıllarınızı vermeniz gerekecek.
İlk olarak gittiniz bir salona yazıldınız ve başlamaya karar verdiniz haftada 3-4 gün gitmeniz sizler için ideal ilk 2 3 hafta full body çalışmanız gerecek kaslarınızı çoğu alete alıştırmanız için(aksi takdirde sakatlanmalar olabilir) ardından salonda bulunan antrenörler den program rica ederek bir programa başlıyorsunuz(7 8 hafta bu programda devam edebilirsiniz) işin salon kısmı bu kadar.
Gelelim işin beslenme ve kilo konusuna
Eğer çok zayıfsanız günlük kalori ihtiyacının 500-1000 üstünü alarak kilo almaya başlayacaksınız (sağlıksız besinler ile değil ama)
Eğer çok kilolu iseniz günlük kalori ihtiyacınızın 500 altında almanız yeterli bunun üstüne antreman sonları kardiyoda yapabilirsiniz.
Ben tam ideal kilodayım diyenler de günlük kalori ihtiyacınızı almanız yeterli.
Günlük kalori hesaplama: https://gunluk-kalori-ihtiyaci.hesaplama.net/
Gelelim günlük almamız gereken protein/karbonhidrat/yağ miktarına
Protein hesaplama: kilo x 1.6/2.0 arası
Karbonhidrat hesaplama : kilo x 2/2.5 arası
Yağ hesaplama: 30/65 arası ideal
Beslenme olarak önerilerim
Protein: yumurta, tavuk göğsü , yulaf(hem karbonhidrat hem protein içeriyor), süt, az yağlı lor peyniri, et, peynir
Karbonhidrat: pilav, makarna, bulgur, tatlı patates, yulaf, muz,
Yağ: zeytinyağı, fıstık, fındık
Gelelim işin dinlenme kısmına
Kaslarımız bizler uyurken büyür bu yüzden min 8 saat uyumamiz gerekmektedir.
Fitness dediğimiz şey dallardan oluşuyor
Beslenme/çalışma/dinlenme bunlara uyarsanız vucudunuzun geliştiğini göreceksiniz.
Not: bu bilgilerim 8 aylık fitness seruvenimdem olan bilgilerimdir sonuçta bu işin eğitimini almadım kendimce bilgiler aktardım illaki yanlışlarım olabilir her insan gibi.
İlk olarak gittiniz bir salona yazıldınız ve başlamaya karar verdiniz haftada 3-4 gün gitmeniz sizler için ideal ilk 2 3 hafta full body çalışmanız gerecek kaslarınızı çoğu alete alıştırmanız için(aksi takdirde sakatlanmalar olabilir) ardından salonda bulunan antrenörler den program rica ederek bir programa başlıyorsunuz(7 8 hafta bu programda devam edebilirsiniz) işin salon kısmı bu kadar.
Gelelim işin beslenme ve kilo konusuna
Eğer çok zayıfsanız günlük kalori ihtiyacının 500-1000 üstünü alarak kilo almaya başlayacaksınız (sağlıksız besinler ile değil ama)
Eğer çok kilolu iseniz günlük kalori ihtiyacınızın 500 altında almanız yeterli bunun üstüne antreman sonları kardiyoda yapabilirsiniz.
Ben tam ideal kilodayım diyenler de günlük kalori ihtiyacınızı almanız yeterli.
Günlük kalori hesaplama: https://gunluk-kalori-ihtiyaci.hesaplama.net/
Gelelim günlük almamız gereken protein/karbonhidrat/yağ miktarına
Protein hesaplama: kilo x 1.6/2.0 arası
Karbonhidrat hesaplama : kilo x 2/2.5 arası
Yağ hesaplama: 30/65 arası ideal
Beslenme olarak önerilerim
Protein: yumurta, tavuk göğsü , yulaf(hem karbonhidrat hem protein içeriyor), süt, az yağlı lor peyniri, et, peynir
Karbonhidrat: pilav, makarna, bulgur, tatlı patates, yulaf, muz,
Yağ: zeytinyağı, fıstık, fındık
Gelelim işin dinlenme kısmına
Kaslarımız bizler uyurken büyür bu yüzden min 8 saat uyumamiz gerekmektedir.
Fitness dediğimiz şey dallardan oluşuyor
Beslenme/çalışma/dinlenme bunlara uyarsanız vucudunuzun geliştiğini göreceksiniz.
Not: bu bilgilerim 8 aylık fitness seruvenimdem olan bilgilerimdir sonuçta bu işin eğitimini almadım kendimce bilgiler aktardım illaki yanlışlarım olabilir her insan gibi.