- Konu Sahibi Konu Sahibi
bu sistemi hatırlıyorum 7500f özelleştirme de 1k üzeri fiyatı vardı yani onlarda biliyor 7500f seçecekleriniEkran kartı modeli soğutması iyi olmadığından dolayı önerilmiyor. Ram ise cl değeri yüksek daha iyi birşeyler bulunur en azından cl değeri 40 olur. Sana tavsiyem de incehsabın cuma günleri gaming geceleri oluyor. Oradan arkadaşıma sistem almıştık parçalar şu şekil;
Ryzen 5 8400f
Asus Prime B650M-R
Patriot 2x8 5600mhz cl46
Asus Dual Rtx 4060
Bitfenix Muisca 600 mü 650w mıydı PSU
Kioxia p3 1tb
27.700TL tutmuştu tek eksisi işlemci Ryzen 5 7500f değildi onu da hadi 1K fark ile özelleştirsen 28.700TL biz alırken yoktu özelleştirme öyle hatırlıyorum ama dalgınlığıma da denk gelmiş olabilir. Özetle alma bunu bekle hazır sistem al bir de soğutucu çakarsın fiyat duruma göre 500 ila 1.5K daha artsa dahi 29.200 ila 30.200TL olur.
E yani pivot olmayan modelini alabilirim ancak ama 1000 TL ekleniyor o yüzden öyleSİSTEM İCİN BİRŞEY DEMEYECEĞİM DAHA BİLGİLİ ARKADAŞLAR VARDIR AMA MONİTÖR OLARAK AOC 24G4X ÖNERİRİM BENDE YENİ ALDIM MEMNUNUM COK KALİTELİ MONİTÖR
önerdiğim monitör pivot ve şuan karşımda duruyorE yani pivot olmayan modelini alabilirim ancak ama pivot bana lazım ve 1000 TL ekleniyor o yüzden öyle
Bize öyle nasip oldu o şekil aldık dost güzel sistem ama fps değerleri de bir konumda var düşünen arladaşlar için.bu sistemi hatırlıyorum 7500f özelleştirme de 1k üzeri fiyatı vardı yani onlarda biliyor 7500f seçeceklerini
8400f'in ısı değerleri 7500f'in değerlerine ulaşıyor mu ? 4nm olması fark oluşturmuş mu merak ettim (7500f 5nm üretimi)Bize öyle nasip oldu o şekil aldık dost güzel sistem ama fps değerleri de bir konumda var düşünen arladaşlar için.
Dost 7500f çok daha iyi bir işlemci sebebi önbelleğinin fazla olması. Youtube videolarında 7500f ve 8400f'in karşılaştırmasına baktığında fps değerleri aynı gözüküyor fakat fps oyunlarında (cs, valo, bf vb) kesinlikle öyle değil belki 100 fps oynar fps oyunlarında. 5600x ve 4060(rx7600)'lü bir sistem ile 8400f'li sistem fps oyunlarında neredeyse aynı performansı veriyor.8400f'in ısı değerleri 7500f'in değerlerine ulaşıyor mu ? 4nm olması fark oluşturmuş mu merak ettim (7500f 5nm üretimi)
O E olmayan model o pivot zatenönerdiğim monitör pivot ve şuan karşımda duruyor
hocam ben fps değerlerini sormadım, ısı-sıcaklık değerlerinizi merak ettimDost 7500f çok daha iyi bir işlemci sebebi önbelleğinin fazla olması. Youtube videolarında 7500f ve 8400f'in karşılaştırmasına baktığında fps değerleri aynı gözüküyor fakat fps oyunlarında (cs, valo, bf vb) kesinlikle öyle değil belki 100 fps oynar fps oyunlarında. 5600x ve 4060(rx7600)'lü bir sistem ile 8400f'li sistem fps oyunlarında neredeyse aynı performansı veriyor.
Pardon hocam yarın paylaşırım seninle bu arada stok fanlı şuan bende ki.hocam ben fps değerlerini sormadım, ısı-sıcaklık değerlerinizi merak ettim
Alıntıyı görüntüle
Estağfurullah dostum konu senin konun sana da zaten öneri de bulunmuştum. Ekran kartı modeli ile bi bilgim yok malesef.Beyler konuyu bölüyorum ama gainward rtx 4060 Python 2 nasıldır ısı konusunda filan
Anladım şu sistemi buldum onun için sormuştum:Pardon hocam yarın paylaşırım seninle bu arada stok fanlı şuan bende ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Estağfurullah dostum konu senin konun sana da zaten öneri de bulunmuştum. Ekran kartı modeli ile bi bilgim yok malesef.