notdee
80+
Arkadaşlar Payday 2 indirirken disk yazma hatası aldım. Sorunun hangi dosya olduğuna bakmak için downloading klasörüne girmeye çalışırken böyle bir hata belirdi, ardından diğer steam klasörlerine de girerken (common, workshop vb.) aynı hatayı almaya başladım. Bilgisayarımı yeniden başlattığımda erişebiliyordum. Oyunu sildim ve bilgisayarı tekrardan yeniden başlatıp bir sorun oluşup oluşmadığını test edecektim. Oyunun silinmediğini gördüm, sonrasında Yerel Disk D: üzerindeki hiç bir klasöre erişim sağlayamadım “Var olmayan aygıt belirtildi” hatası ile karşılaştım. Bilgisayarı her yeniden başlattığımda şu sorunlardan biri rastgele olarak mutlaka çıkıyor;
1- D diskinin okunmaması, gözükmemesi.
2- Klasörlere giriş sağlayamama.
3- İlk açılışta sorunsuz tüm klasörlere erişebilme ancak oyun açınca yeniden bozulma.
Bu sorunların ardından diskimi Corsair SSD Toolbox üzerinden Secure Wipe yapayım dedim ancak uygulama üzerinde sürekli hata aldım. Bende bu sebeple diskimi biçimlendirmeyi denedim. 2-3 restart boyunca biçimlendirme yarıda hata verdi. Atmayı başarabildim ve oyun yüklemeyi denedim. Diskimde 446 GB (%100) boş alan varken yine diske yazma hatası aldım. Bu arada biçimlendirme öncesi ve sonrası HD Tune üzerinden bad sector kontrolü yaptım. Bazı açılışlarda yemyeşil bazılarındaysa kıpkırmızı. Düşünmekten deliye döneceğim resmen diskim bozuldu mu diye… Yemyeşil sonuç aldığımda SSD Toolbox’tan sağlığını kontrol ettim %96’ydı. Bunu nasıl çözebilirim?
1- D diskinin okunmaması, gözükmemesi.
2- Klasörlere giriş sağlayamama.
3- İlk açılışta sorunsuz tüm klasörlere erişebilme ancak oyun açınca yeniden bozulma.
Bu sorunların ardından diskimi Corsair SSD Toolbox üzerinden Secure Wipe yapayım dedim ancak uygulama üzerinde sürekli hata aldım. Bende bu sebeple diskimi biçimlendirmeyi denedim. 2-3 restart boyunca biçimlendirme yarıda hata verdi. Atmayı başarabildim ve oyun yüklemeyi denedim. Diskimde 446 GB (%100) boş alan varken yine diske yazma hatası aldım. Bu arada biçimlendirme öncesi ve sonrası HD Tune üzerinden bad sector kontrolü yaptım. Bazı açılışlarda yemyeşil bazılarındaysa kıpkırmızı. Düşünmekten deliye döneceğim resmen diskim bozuldu mu diye… Yemyeşil sonuç aldığımda SSD Toolbox’tan sağlığını kontrol ettim %96’ydı. Bunu nasıl çözebilirim?