Neler Yeni

Ford Mondeo Alınır mı? ?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
kafadan kaydağını görmediysen hiç kaymamıştır muhtemelen o araba :D fordlar genelde arkadan kaymaya meyillidir ve direksiyon bunu sana söyler. sen de ufak kontralarla devam ettirirsin. ister az kontra verirsin açıyı artırırsın ister arkayı toplarsın. vwde öyle olmuyor. viraja girince araba yatıyor çünkü konfor odaklı setuları var. hem fren hem viraj birleşince de tek teker üzerine yığılıp kalıyor. konforlu arabalar ancak eğlenceli araba değiller. sattığıma en üzüldüğüm araba fiesta, en aramadığım araba da golf oldu. şu anda 308 ve clio var. birini eşim kullanıyor diğerini ben. eşim için farketmiyor ancak benim için ikisi de keyifli arabalar.

kendi adıma ben de shellden alıyorum. hem de her defasında v power alıyorum. turbolu arabalarda 98 oktan daha sağlıklı çalışıyor. 98 oktan ülkede satılmadığı için ona en yakın olan vpower var.turbosu olan herkese de tavsiye ederim. kedi yaptığım testlere göre vpower turbo motorda daha sağlıklı çalışıyor. düşük devirdeki vuruntuyu azaltıyor. bu da demek ki erken ateşleme olmuyor. atmosferik benzinliyse zaten her türlü gidiyor pek de benzin seçmez. dizel ile ilgili yorumum yok çünkü dizel arabam hiç olmadı olmasını da planlamıyorum.
308 thp motorsa çok eğlenceli. Babam benzinli arabaya binmez. Ticaret için alıp yaptığı arabalar var bir sürü onlarda benzinli var tabi ama binmiyor. Satmak için . Passata gelirsek çok deli dolu sürmeyiz. Benim ehliyetim yok boş yerde acımam ama . Babama gelirsek biraz sabırsızdır sürekli deli dolu sürmez ama genelde hızlı sürer aldığımız zaman aynı paraya 1.3 easy egea alınabiliyordu(138.500tl sıfırı) bir tanıdık egea aldı bizimkiler passat aldı 2 parça boyalı . Şimdi kötülemek istemem ama bir yumuşak derisi dijital kliması dahi olmayan sadece yakıtı ve ekonomikliğiyle ortaya çıkan bir araba alınmaz bence de.
Bir çok dizel arabaya bindik ben hiç birisinde bunun ki kadar zevk almadım bundan önce vito aldılar ( halen duruyor) yakıt dayandıramıyordu park sıkıntısı vardı falan bu daha iyi oldu bizim için. Atmosferik benzinli astraya benzin diye karışık (benzin mazot ) koymuştuk (dükkanın arkasında 2 bidon duruyordu birisini komple koyduk😂 . Benzin seçiyormuş katalizörü dağıttı alev atıyordu en son. Araba daha çok şahlandı harni sanki 30 40 beygir eklemiş gibiydi şakasına diyorum tabi sürekli opetten alıyolardı ona köpek gibi gidiyordu benzin seçmiyolar evet ama tüp takıp benzin performansı beklememek lazım.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
308 thp motorsa çok eğlenceli. Babam benzinli arabaya binmez. Ticaret için alıp yaptığı arabalar var bir sürü onlarda benzinli var tabi ama binmiyor. Satmak için . Passata gelirsek çok deli dolu sürmeyiz. Benim ehliyetim yok boş yerde acımam ama . Babama gelirsek biraz sabırsızdır sürekli deli dolu sürmez ama genelde hızlı sürer aldığımız zaman aynı paraya 1.3 easy egea alınabiliyordu(138.500tl sıfırı) bir tanıdık egea aldı bizimkiler passat aldı 2 parça boyalı . Şimdi kötülemek istemem ama bir yumuşak derisi dijital kliması dahi olmayan sadece yakıtı ve ekonomikliğiyle ortaya çıkan bir araba alınmaz bence de.
Bir çok dizel arabaya bindik ben hiç birisinde bunun ki kadar zevk almadım bundan önce vito aldılar ( halen duruyor) yakıt dayandıramıyordu park sıkıntısı vardı falan bu daha iyi oldu bizim için. Atmosferik benzinli astraya benzin diye karışık (benzin mazot ) koymuştuk (dükkanın arkasında 2 bidon duruyordu birisini komple koyduk😂 . Benzin seçiyormuş katalizörü dağıttı alev atıyordu en son. Araba daha çok şahlandı harni sanki 30 40 beygir eklemiş gibiydi şakasına diyorum tabi sürekli opetten alıyolardı ona köpek gibi gidiyordu benzin seçmiyolar evet ama tüp takıp benzin performansı beklememek lazım.
thp değil 1.2 puretech 120bg. benim için düz yolda gidişinden daha çok virajdaki davranışı önemli. aslında bana kalsa 1.6-2.0 atmosferik tercih ederim. en lineer motorlar atmosferikler ama yakıt tüketimi ve emisyonlar yüzünden artık atmosferik kullanan marka kalmadı gibi bir şey.

passat yerine zaten egea alınmaz, egea gerçekten ekonomi arabası. sırf az yakma takıntısı olan insanların bineceği bir araba. ucuza alayım, az yaksın, bakımı vergisi cartı curtu ucuz olsun arabası. ben zaten küçük şehirde yaşadığım için yakıtı önemsemiyorum. benzinli arabadan alıdığım keyife sayıyıorum onu. uzun uzun devir çevirebilmek güzel hissettiriyor. 1500 devirden 7000lere kadar çıkıyorsun ve hala güç var. dizel gibi kısıtlı bir devir aralığında vermiyor gücü.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Mondeoyu kötülemedim yanlış anlamayın. Gerçekten motoru merak ettim durumunu merak ettim bu yüzden bolca yazdım. 1.5 ecoboost vs. İse alsın 1.6 düz motor veya 1.6 dizel peugeot motoru ise almasın bence. O gibi kalıplı cüsseli 2.0 motor olmalı. Kısa bir süre binecekse alsın corolla . Uzun binecekse mondeo alsın ama masrafları ağır çıkar o kesin. Mondeonun yol tutuşu iyi evet ama bizde de passat var bayadır da biniyoruz ben hiç kafadan kaydığını görmedim gayet yeterli bir kaç eksiği var o kesin comfortline b7 de katlanır ayna ve led far olsun isterdim açıkcası ama bu kafadan kayma yol tutmama gibi bir şey görmedim yaşamadım da .
Motor yapıp bindiğimiz bir sürü araba oldu hiç ilk 1 ay basmadık gerisinde de motor açılmalı evet sürekli şehir içinde tin tin yormamalı arabayı .
Milletimiz araba kullanmayı bilmiyor evet ya eşşek niyetine kullanıyolar ya mal yerine koymuyolar. Arabada asla paradan kaçmam mazotu da shell den alırım . Opet gibi yerlerden almıyorum bir çok kez opetin mazotundan enjektörü pompayı çöp eden araba gördüm . Hala almayı devam edenler var kendileri bilir fakat opetin kurşunsuz benzini ve gazı güzel. Yakıt ne alaka dersen motorun içinde yanma oluyor sonuçta bence en kalitelisi olmalı buyur aşağıya mazot filtresinden çıkardığım mazotun resmi var gerçekten milletimiz kullanmayı bilmiyor.
Alt tabaka su üst tabaka mazot
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı paraya premium hissedecek bir araba da var evet fakat ekonomik olsun diyen corolla alsın. Piyasa devirinde ki araçlara da bakılırsa mazotu ortadan kaldırma çabası var . Ve bu markalara büyük hasar verecek bence.
1.6 ile 1.5 benzinli motorlar arasında ki fark da bariz belli biri 3 silindir biri 4 silindir. 3 silindir olunca akıla gelen daha az yakar çünkü 1 silindir kafadan paso gidiyor mantığı. Şimdi bu böyle olmuyor bu da bariz belli. 3 silindir arabayı hareket ettirmek için daha çok zorlanıyor e haliyle 1.6 olanı az yakar normaldir. Lpg konusuna gelirse uyumlu deniyor fakat 10 yıl sonra hiç lpg takılmayan araba ile karşılaştırıldığında arasında dağlar kadar fark oluyor bu belli .
Premium hissetmek isteyen kişi mondeo alsın (bence en az 2.0 alsın deli dolu motor) az yaksın diyen şirket arabası gibi binecek insan corolla alsın.
Hayır dediğin gibi araba daha çok zorlanıyor daha çok yakıyor değil bunun bir çok testi yapıldı aynı platformdan gelen bir motor değil bu toyotanın 100 lerce motoru vardır buda onlardan sadece 1 tanesi hibrit motor kırpılarak yenilendi aynen bmw nin yaptığı gibi denebilir çalışma şekilleri tamamiyle farklı ve eski motoruna göre %20 yakıt performansı var premium hissetmek isteyen mondeo alsın demişsin doğru 2.0 motor demişsin ama oradan birde MTV vergi yükü geliyor hem çok yakacaksın hem vergi çok vereceksin birde bunun yanında Toyota şuan %50 vergi dilimi içinde 1000 TL zam ile %80 e fırlayacak ve 230 binden 300 bini görecek bu durumda oturup düşünen birinin Corolla alması daha mantıklı.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hayır dediğin gibi araba daha çok zorlanıyor daha çok yakıyor değil bunun bir çok testi yapıldı aynı platformdan gelen bir motor değil bu toyotanın 100 lerce motoru vardır buda onlardan sadece 1 tanesi hibrit motor kırpılarak yenilendi aynen bmw nin yaptığı gibi denebilir çalışma şekilleri tamamiyle farklı ve eski motoruna göre %20 yakıt performansı var premium hissetmek isteyen mondeo alsın demişsin doğru 2.0 motor demişsin ama oradan birde MTV vergi yükü geliyor hem çok yakacaksın hem vergi çok vereceksin birde bunun yanında Toyota şuan %50 vergi dilimi içinde 1000 TL zam ile %80 e fırlayacak ve 230 binden 300 bini görecek bu durumda oturup düşünen birinin Corolla alması daha mantıklı.
Şimdi dedim zaten masrafı ağır olacak diye . Normal o vergiyi istemeleri .
Mondeo gibi premium bir arabada en az 2.0 olmalı ki o cüsse de sana araba bu işte be dedirtsin. Mtv artacak yakıtı fazla olacak sıfır araba sonuçta sıfır ama mondeo alırsa premium his yaşayacak . 90 binde araba ağır bakımları yanaştı diye bile satıyor olabilirler.

Burada bir karar verecekse eğer arabayı alayım masraf yapmayayım sakin sakin vineyim diyecekse corolla alacak. Yooook ben premium yaşamak istiyorum mtvsini de sigortasını da ( önceden hasar kaydı varsa 4 yıl içinde yüksek çıkabiliyor ilden ile de değişiyor) bakım masrafını da vericem diyorsa(ağır masraflar) mondeoyu alacak ama hala hangi motor olduğunu yazmamış yazaymış keşke

Hibrit teknolojisiyle yakıt azalıyor evet ama 3 silindirli arabadan da farklı bir ses çıkıyor o benzinli biliyorum ama dizel polo vardı sanırsam pompa değiştirmiştik takır takır çalışıyordu( Vw nin dizel en kötü motoru bence 1.4 üç silindir)

Phenoma

80+ Silver
Ben olsam Toyota Corolla alırdım.
Amerikan arabalarını hiç sevmiyorum çünkü.
Arkadaşımın ailesinin var ve baya ucuz bir duruşu var.
Asla bir VW Passat olmuyor maalesef :)
Corolla da Passat tarzı ve sağlam bir araba.
Uzun süre bizim 2. arabamız olarak kullanıldı :)

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
thp değil 1.2 puretech 120bg. benim için düz yolda gidişinden daha çok virajdaki davranışı önemli. aslında bana kalsa 1.6-2.0 atmosferik tercih ederim. en lineer motorlar atmosferikler ama yakıt tüketimi ve emisyonlar yüzünden artık atmosferik kullanan marka kalmadı gibi bir şey.

passat yerine zaten egea alınmaz, egea gerçekten ekonomi arabası. sırf az yakma takıntısı olan insanların bineceği bir araba. ucuza alayım, az yaksın, bakımı vergisi cartı curtu ucuz olsun arabası. ben zaten küçük şehirde yaşadığım için yakıtı önemsemiyorum. benzinli arabadan alıdığım keyife sayıyıorum onu. uzun uzun devir çevirebilmek güzel hissettiriyor. 1500 devirden 7000lere kadar çıkıyorsun ve hala güç var. dizel gibi kısıtlı bir devir aralığında vermiyor gücü.
1.2 puretech motorlar 208 de de vardı testlerini de izlemiştim araba bırakın beni ben gidicem der gibi 😂😂
Egea alan tanıdığımız hala biniyor. Arabaya yapmadığını bırakmadı bir ton şey taktı. Yok body kit yok tavana bagaj yok double teyp madem yapacaktın niye dolusunu almadın berbat gözüküyor araba . Normalde tip olarak egea güzel gelir gözüme fakat o araba gelmiyor.
İkinci el passat tercih ettiler çünki aralarında en makulu temizi oydu. 1.4 tsi 160lık veya 2.0 dizel olsun isterdim ama maalesef 1.6 dizel . Ama diğerleri gibi traktör misali değil . Temiz diye aldılar aldıkları hafta öküzün teki duran arabaya sağ arka çamurluktan koymuş nasıl olduysa başka bir şeyi olmadı bizde tabi babam onu boyasız yaptı .
Passat dönemi 2.0 dizel otomatik mondeo vardı istediler vermedi adam 2 hafta sonra araba pert oldu 😂😂
O da nasip değilmiş . Ama bence passatta güzel .

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Ben olsam sıfır jelatinini kendim açacağım corolla alırım. Corollada boş araba değil.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben olsam Toyota Corolla alırdım.
Amerikan arabalarını hiç sevmiyorum çünkü.
Arkadaşımın ailesinin var ve baya ucuz bir duruşu var.
Asla bir VW Passat olmuyor maalesef :)
Corolla da Passat tarzı ve sağlam bir araba.
Uzun süre bizim 2. arabamız olarak kullanıldı :)
Mondeo mu passat olamıyor hocam 😂😂
Mondeo ile passat her konuda yarıştırılsa konfor diyen passat alır manyak gibi sürecek mondeo alır. İkisidr cüsseli araba. Passat üst segment olmuypr mondeoya
Mesaj otomatik birleştirildi:

alırsın ford olursun lord
En son bunu transitin motorunu sökerken sahibine söylemiştim.
O da araba anamızı diye küfür etmişti. Tabi eşşek gibi bakarsan öyle olur normaldir. Milletimiz kullanmayı bilmiyor

Phenoma

80+ Silver
Mondeo mu passat olamıyor hocam 😂😂
Mondeo ile passat her konuda yarıştırılsa konfor diyen passat alır manyak gibi sürecek mondeo alır. İkisidr cüsseli araba. Passat üst segment olmuypr mondeoya
Açıkçası biz Skoda Kodiaq ve VW Passat Station Wagon kullanıyoruz.
Bu iki araba da fiyatını hak ediyor.
Fakat Mondeo daha ucuz. Bu da iyi bir şey.
Fiyatını da hak ediyor sanırım. Benim bindiğim araba tangırdayıp duruyordu ama babamın eskiden kullandığı Corolla çok rahattı.
Bu şekilde karşılaştırdım çünkü benim için hız değil konfor önemli.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Açıkçası biz Skoda Kodiaq ve VW Passat Station Wagon kullanıyoruz.
Bu iki araba da fiyatını hak ediyor.
Fakat Mondeo daha ucuz. Bu da iyi bir şey.
Fiyatını da hak ediyor sanırım. Benim bindiğim araba tangırdayıp duruyordu ama babamın eskiden kullandığı Corolla çok rahattı.
Bu şekilde karşılaştırdım çünkü benim için hız değil konfor önemli.
Corolla ölümsüz arabadır daha doğrusu bu tüm japonlar için geçerli( kafası basık varex egsozlu 50 taklalı her köşede çak debriyajı koy gaza ver yanı s2000ler hariç) .
Ben hiç mondeoda trim sesi duymadım veya sizin bindiğiniz arabada ön takımdan ses geliyordur aks kafasından falandır .
Herkesin zevki ayrı ama mondeo da passat kadar premium bir arabadır bu kesin ve net 2.0 dizel selective paket olacak baya dolu oluyor

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
2015 Ford Mondeo 90.000 Km de

Sizce ford mondeo alınır mı??
Ford sıkıntı çıkarırmı ?
Mondeo Parasına 0 Km Corolla alınabiliyor ?
Bunu bile bile mondeo almak Aptallık mıdır ?
Genel olarak ford nasıl bir markadır
Mondeo alınabilir, fakat 2015 90.000 km de mondeo almak yerine kesinlikle sıfır corolla tercih ederim.
Aptallık değildir,ihitiyaçlar doğrultusunda tercihler değişebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,757
Üyeler
168,683
Son üye
mi4li
Top Bottom