Neler Yeni

Ford Mondeo Alınır mı? ?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
2015 Ford Mondeo 90.000 Km de

Sizce ford mondeo alınır mı??
Ford sıkıntı çıkarırmı ?
Mondeo Parasına 0 Km Corolla alınabiliyor ?
Bunu bile bile mondeo almak Aptallık mıdır ?
Genel olarak ford nasıl bir markadır
Ford genelde sorunsuz bir markadır. Kolay kolay arıza çıkarmaz. Bazı kronik sorunlu modelleri var ama genel olarak sorunsuz markadır. Her zaman sınıfının en çevik ve en iyi yol tutan arabalarını üretir. Direksiyon hissi telepatik derecededir. En ucuzundan en pahalısına kadar bütün modelleri keyifli sürüşe sahiptir. Kronik sorunlu motorları haricindeki motorlar alınabilir. Şu an aklımda olup kesin bildiğim 1.6 scti var.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ford genelde sorunsuz bir markadır. Kolay kolay arıza çıkarmaz. Bazı kronik sorunlu modelleri var ama genel olarak sorunsuz markadır. Her zaman sınıfının en çevik ve en iyi yol tutan arabalarını üretir. Direksiyon hissi telepatik derecededir. En ucuzundan en pahalısına kadar bütün modelleri keyifli sürüşe sahiptir. Kronik sorunlu motorları haricindeki motorlar alınabilir. Şu an aklımda olup kesin bildiğim 1.6 scti var.
Model ve marka yüzü olarak bakmamalı tatmin ediyor olabilir fakat durumu nedir belli değil? 1.6 kamasız düz benzinli kanser motor da olabilir 2.0 dizel baba motor da olabilir

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
fordu 69 mustang, shelby cobra, mach 1 dışında hiç bir modelini sevmem beğenmem ben corolla alırdım piyası da daha hızlıdır

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Corolla alt segment kalıyor olabilir ama japon arabası az arıza çıkarır bu kesin ve net ölümsüz motorları var diyebilirim

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
hayırlı olsun bu corollanın yeni modelleri çok hoş geliyor gözüme ama o arkadaki Porsche taycan daha çok dikkatimi çekti 😀

apex i gör bir de
2021-toyota-corolla-apex-edition.jpg

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Model ve marka yüzü olarak bakmamalı tatmin ediyor olabilir fakat durumu nedir belli değil? 1.6 kamasız düz benzinli kanser motor da olabilir 2.0 dizel baba motor da olabilir
Ben genel olarak markadan bahsettim. Ancak en kötü motoruyla bile mondeo sürüş hissi olarak yine iyidir. Ford direksiyonları arabanın ne yaptığını çok güzel söylüyor. Ve bence arabada güçten daha önemli bir şey varsa o da direksiyon hissidir. Yoksa anca düz yolda gazlanır. Ama güçsüz olsa dahi virajda viraja eğlenilebilir. İlk arabam 1.4 benzinli 80bg 2008 Fiestaydı. Ondaki direksiyon hissini başka arabada bulamadım. Anca başka bir Ford olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Corolla alt segment kalıyor olabilir ama japon arabası az arıza çıkarır bu kesin ve net ölümsüz motorları var diyebilirim
Eskiden evet öyleydi. Özellikle 4a-fe motor ölümsüzdür. Şimdilerde herkes neyse toyota da o. Maliyet kaygıları o eski ölümsüz motorları yapmalarının önüne geçiyor. Artık o ölümsüz mercedesler bile ölümsüz değiller.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Ford sıkıntı çıkarırmı ?
Gene söylüyorum 0 Km araba 0 km dir evet mondeo üst segment dir lakin fiyatların artacağı kesin %10 civarı üstüne koyacak ve dream toyota corolla 231 bin tl de 1000 TL zam geldiğinde vergi diliminden ötürü 300 bin olacak dream otomatik vites corolla aldığın takdirde güzel kar edeceksin. Ben corolla tercih ederdim ama ford adamı üzmez mondeo almak aptallık demeyelim ama tercih olarak yanlıştır şu zamana göre.

Ford sıkıntı çıkarırmı ?
abi türkiyeye gelince kiraladım ve otobanda sağlam passat bırakmadım . benim yurt dışındaki arabam fusion hybrid aynı araç tr de mondeo diye geçiyor kesinlikle alınır

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben genel olarak markadan bahsettim. Ancak en kötü motoruyla bile mondeo sürüş hissi olarak yine iyidir. Ford direksiyonları arabanın ne yaptığını çok güzel söylüyor. Ve bence arabada güçten daha önemli bir şey varsa o da direksiyon hissidir. Yoksa anca düz yolda gazlanır. Ama güçsüz olsa dahi virajda viraja eğlenilebilir. İlk arabam 1.4 benzinli 80bg 2008 Fiestaydı. Ondaki direksiyon hissini başka arabada bulamadım. Anca başka bir Ford olabilir.

Eskiden evet öyleydi. Özellikle 4a-fe motor ölümsüzdür. Şimdilerde herkes neyse toyota da o. Maliyet kaygıları o eski ölümsüz motorları yapmalarının önüne geçiyor. Artık o ölümsüz mercedesler bile ölümsüz değiller.
Direksiyon hissi size göre önemli . Rampada yanından 1.2 arabalar dahi geçerken direksiyon hissi bir işe yaramaz. Mondeo 1 ton araba değil . Kesin kilosunu bilmiyorum ama 1.5 ton kesin. Düz yolda gazlamak ta önemli değil bence . Arabadan zevk almak önemli istediğin yerde gidecek istediğin yerden çıkacak bir araba olmalı .
Corolla alırsa satışta zorluk çekmez mondeonun bakımları yaklaşmış 90 binde 100 bin bakımı gelmiş tani yapılmadıysa araba hakkında bilgi vermemiş kesin bir şey söyleyemem ama bakımı masrafı yakıtı her türlü corolladan ağır olacaktır . Bir bilgi verse bir bilgi aktarmak isterim . Mondeoda ne motor var durumu ne belli değil corolla hakkında da bilgi vermemiş bilgi vermeli. 1.4 dizel corolla motorları da güzeldir 610 binde ilk defa motorunu biz açmıştık bir tanesini . O da yağ yakmaya hemen hemen başlamıştı arabaya hararet yaptırmışlar bu yüzden yakmaya başlamış o da yoksa gerçekten ölümsüzdür.
Mondeo da ise dizel alırsa yakıtı gene biraz fazla olacaktır hafif bir araba değil çünkü cüssesi heybetiyle denk

Hocam kimse bilgi vermiyor sadece iyi diyorlar . Bu arabaları koltuğu götürmüyor motor hakkında bilgi verirseniz (yazanlar) çok iyi olur.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Direksiyon hissi size göre önemli . Rampada yanından 1.2 arabalar dahi geçerken direksiyon hissi bir işe yaramaz. Mondeo 1 ton araba değil . Kesin kilosunu bilmiyorum ama 1.5 ton kesin. Düz yolda gazlamak ta önemli değil bence . Arabadan zevk almak önemli istediğin yerde gidecek istediğin yerden çıkacak bir araba olmalı .
Corolla alırsa satışta zorluk çekmez mondeonun bakımları yaklaşmış 90 binde 100 bin bakımı gelmiş tani yapılmadıysa araba hakkında bilgi vermemiş kesin bir şey söyleyemem ama bakımı masrafı yakıtı her türlü corolladan ağır olacaktır . Bir bilgi verse bir bilgi aktarmak isterim . Mondeoda ne motor var durumu ne belli değil corolla hakkında da bilgi vermemiş bilgi vermeli. 1.4 dizel corolla motorları da güzeldir 610 binde ilk defa motorunu biz açmıştık bir tanesini . O da yağ yakmaya hemen hemen başlamıştı arabaya hararet yaptırmışlar bu yüzden yakmaya başlamış o da yoksa gerçekten ölümsüzdür.
Mondeo da ise dizel alırsa yakıtı gene biraz fazla olacaktır hafif bir araba değil çünkü cüssesi heybetiyle denk
dediğim gibi herhangi bir karşılaştırma yapmadım, genel olarak markayı değerlendirdim. başlıkta mondeo alınır mı? denmiş, nasıl bir araba olduğu sorulmuş ben ona cevap verdim. mondeo iyidir, en güçsüz motoruyla bile "BEN" tercih ederim. çünkü eğer sıkışık şehir içi trafiğinde kullanmıyorsan sıkıcı bir araba kullanmak eziyet gibi geliyor bana. ne kadar güçlü olursa olsun viraja girdiğin zaman tek teker üzerine yığılıp önden kayacak araba kullanmak istemem(mesela vw). güçsüz de olsa dengeli ve benimle iletişim halinde olması her zaman tercihim olacaktır. toyota konusunda haklısınız bu arada. sıfır araba her zaman sıfır arabadır. özellikle bizim ülkemizde ikinci elle karşılaştırılamaz. ikinci el mondeoya bineceğime sıfır clioya bile binmeyi tercih ederim. çünkü bizim ülkemizde ne arabaya bakmayı bilen var, ne de nasıl kullanması gerektiğini bilen. rodaj diye bir olgu var ve araç ilk 1500km boyunca orta devirlerde tam gaz yapmadan, çok yüksek devire çıkmadan, çok düşük devire düşmeden, sürekli aynı hızda gitmeden kullanılması gerek. bütün araçların kullanım klavuzunda yazar. bizim ülkemizin rodaj anlayışı "bas bas motor açılsın" o yüzden bu güne kadar hiç cesaret edip ikinci el araba alamadım.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Hocam kimse bilgi vermiyor sadece iyi diyorlar . Bu arabaları koltuğu götürmüyor motor hakkında bilgi verirseniz (yazanlar) çok iyi olur.
Corolla 2019 da yenilenen kasası ile 1.6 motor ile girdi daha sonra biliyorsunuzdur elektrikliye geçiş dönemi var 0 karbondioksit emisyon ve düşük yakıt bundan ötürü 2021 yılında değişiklik yaparak Corolla 1.5 3 silindirli bir motora geçildi. Burada şunu söyleyebilirim 2019-2020 arasında kullandığı 1.6 motor şuan kullandığı 1.5 den çok daha dinamik performanslı bir motor ayrıca 2019-2020 arasındaki motor LPG uyumluydu şuan ki uyumsuz ama bunun yanında düşen yakıt masrafı var artık corolla daha az yakıyor 7 litre civarında çok rahat gezebiliyorsun. Ben yarış yapmıyorum aile arabası istiyorum fazlada yakmasın dersen corolla 10 numara tercih.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
dediğim gibi herhangi bir karşılaştırma yapmadım, genel olarak markayı değerlendirdim. başlıkta mondeo alınır mı? denmiş, nasıl bir araba olduğu sorulmuş ben ona cevap verdim. mondeo iyidir, en güçsüz motoruyla bile "BEN" tercih ederim. çünkü eğer sıkışık şehir içi trafiğinde kullanmıyorsan sıkıcı bir araba kullanmak eziyet gibi geliyor bana. ne kadar güçlü olursa olsun viraja girdiğin zaman tek teker üzerine yığılıp önden kayacak araba kullanmak istemem(mesela vw). güçsüz de olsa dengeli ve benimle iletişim halinde olması her zaman tercihim olacaktır. toyota konusunda haklısınız bu arada. sıfır araba her zaman sıfır arabadır. özellikle bizim ülkemizde ikinci elle karşılaştırılamaz. ikinci el mondeoya bineceğime sıfır clioya bile binmeyi tercih ederim. çünkü bizim ülkemizde ne arabaya bakmayı bilen var, ne de nasıl kullanması gerektiğini bilen. rodaj diye bir olgu var ve araç ilk 1500km boyunca orta devirlerde tam gaz yapmadan, çok yüksek devire çıkmadan, çok düşük devire düşmeden, sürekli aynı hızda gitmeden kullanılması gerek. bütün araçların kullanım klavuzunda yazar. bizim ülkemizin rodaj anlayışı "bas bas motor açılsın" o yüzden bu güne kadar hiç cesaret edip ikinci el araba alamadım.
Mondeoyu kötülemedim yanlış anlamayın. Gerçekten motoru merak ettim durumunu merak ettim bu yüzden bolca yazdım. 1.5 ecoboost vs. İse alsın 1.6 düz motor veya 1.6 dizel peugeot motoru ise almasın bence. O gibi kalıplı cüsseli 2.0 motor olmalı. Kısa bir süre binecekse alsın corolla . Uzun binecekse mondeo alsın ama masrafları ağır çıkar o kesin. Mondeonun yol tutuşu iyi evet ama bizde de passat var bayadır da biniyoruz ben hiç kafadan kaydığını görmedim gayet yeterli bir kaç eksiği var o kesin comfortline b7 de katlanır ayna ve led far olsun isterdim açıkcası ama bu kafadan kayma yol tutmama gibi bir şey görmedim yaşamadım da .
Motor yapıp bindiğimiz bir sürü araba oldu hiç ilk 1 ay basmadık gerisinde de motor açılmalı evet sürekli şehir içinde tin tin yormamalı arabayı .
Milletimiz araba kullanmayı bilmiyor evet ya eşşek niyetine kullanıyolar ya mal yerine koymuyolar. Arabada asla paradan kaçmam mazotu da shell den alırım . Opet gibi yerlerden almıyorum bir çok kez opetin mazotundan enjektörü pompayı çöp eden araba gördüm . Hala almayı devam edenler var kendileri bilir fakat opetin kurşunsuz benzini ve gazı güzel. Yakıt ne alaka dersen motorun içinde yanma oluyor sonuçta bence en kalitelisi olmalı buyur aşağıya mazot filtresinden çıkardığım mazotun resmi var gerçekten milletimiz kullanmayı bilmiyor.
Alt tabaka su üst tabaka mazot

Corolla 2019 da yenilenen kasası ile 1.6 motor ile girdi daha sonra biliyorsunuzdur elektrikliye geçiş dönemi var 0 karbondioksit emisyon ve düşük yakıt bundan ötürü 2021 yılında değişiklik yaparak Corolla 1.5 3 silindirli bir motora geçildi. Burada şunu söyleyebilirim 2019-2020 arasında kullandığı 1.6 motor şuan kullandığı 1.5 den çok daha dinamik performanslı bir motor ayrıca 2019-2020 arasındaki motor LPG uyumluydu şuan ki uyumsuz ama bunun yanında düşen yakıt masrafı var artık corolla daha az yakıyor 7 litre civarında çok rahat gezebiliyorsun. Ben yarış yapmıyorum aile arabası istiyorum fazlada yakmasın dersen corolla 10 numara tercih.
Aynı paraya premium hissedecek bir araba da var evet fakat ekonomik olsun diyen corolla alsın. Piyasa devirinde ki araçlara da bakılırsa mazotu ortadan kaldırma çabası var . Ve bu markalara büyük hasar verecek bence.
1.6 ile 1.5 benzinli motorlar arasında ki fark da bariz belli biri 3 silindir biri 4 silindir. 3 silindir olunca akıla gelen daha az yakar çünkü 1 silindir kafadan paso gidiyor mantığı. Şimdi bu böyle olmuyor bu da bariz belli. 3 silindir arabayı hareket ettirmek için daha çok zorlanıyor e haliyle 1.6 olanı az yakar normaldir. Lpg konusuna gelirse uyumlu deniyor fakat 10 yıl sonra hiç lpg takılmayan araba ile karşılaştırıldığında arasında dağlar kadar fark oluyor bu belli .
Premium hissetmek isteyen kişi mondeo alsın (bence en az 2.0 alsın deli dolu motor) az yaksın diyen şirket arabası gibi binecek insan corolla alsın.

Ekler

• Screenshot_20210515-032025_Gallery.jpg
    Screenshot_20210515-032025_Gallery.jpg
    570.4 KB · Hit: 75
Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
bizde de passat var bayadır da biniyoruz ben hiç kafadan kaydığını görmedim
kafadan kaydağını görmediysen hiç kaymamıştır muhtemelen o araba :D fordlar genelde arkadan kaymaya meyillidir ve direksiyon bunu sana söyler. sen de ufak kontralarla devam ettirirsin. ister az kontra verirsin açıyı artırırsın ister arkayı toplarsın. vwde öyle olmuyor. viraja girince araba yatıyor çünkü konfor odaklı setuları var. hem fren hem viraj birleşince de tek teker üzerine yığılıp kalıyor. konforlu arabalar ancak eğlenceli araba değiller. sattığıma en üzüldüğüm araba fiesta, en aramadığım araba da golf oldu. şu anda 308 ve clio var. birini eşim kullanıyor diğerini ben. eşim için farketmiyor ancak benim için ikisi de keyifli arabalar.

kendi adıma ben de shellden alıyorum. hem de her defasında v power alıyorum. turbolu arabalarda 98 oktan daha sağlıklı çalışıyor. 98 oktan ülkede satılmadığı için ona en yakın olan vpower var.turbosu olan herkese de tavsiye ederim. kedi yaptığım testlere göre vpower turbo motorda daha sağlıklı çalışıyor. düşük devirdeki vuruntuyu azaltıyor. bu da demek ki erken ateşleme olmuyor. atmosferik benzinliyse zaten her türlü gidiyor pek de benzin seçmez. dizel ile ilgili yorumum yok çünkü dizel arabam hiç olmadı olmasını da planlamıyorum.

Top Bottom