Format atmak HDD'ye zarar verir mi?

Dmti

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba,
Düzenli olarak ayda bir veya iki haftada bir format atmak HDD'ye zarar verir mi? Zevkine değil bilgisayarda herhangi bir sorun olursa.

Zarar vermez.
Ama neden o kadar format atmak istiyorsunuz?

Merhaba,
Düzenli olarak ayda bir veya iki haftada bir format atmak HDD'ye zarar verir mi? Zevkine değil bilgisayarda herhangi bir sorun olursa.
Her zamanda format atılmaz işlemciyi baya yoruyor :) ama zarar vermez kafan rahat olsun

Ömrünü kısaltır

Şu nedenden sordum aslında bundan bir kaç hafta önce bilgisayarım 3-5 dakika ara ile donuyordu Windows'un kendi sıfırlamasını yaptım sorun çözüldü fakat bu seferde başka bir sorun oldu. Herhangi bir virüs programı ile tarama yapınca bilgisayar donuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zarar vermez.
Ama neden o kadar format atmak istiyorsunuz?
Şu nedenden sordum aslında bundan bir kaç hafta önce bilgisayarım 3-5 dakika ara ile donuyordu Windows'un kendi sıfırlamasını yaptım sorun çözüldü fakat bu seferde başka bir sorun oldu. Herhangi bir virüs programı ile tarama yapınca bilgisayar donuyor.

Virüs taraması yapınca disk kullanımı yüzde kaç oluyor. Eğer %100 oluyorsa sistemin donması normal.

Virüs taraması yapınca disk kullanımı yüzde kaç oluyor. Eğer %100 oluyorsa sistemin donması normal.
Denemek için virüs taraması başlattım ve hızlı bir şekilde. Disk kullanımı gözlemledim yanılmıyorsam %100. Daha önceden donma gibi sorunlar ile karşılaşmıyordum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar..

Denemek için virüs taraması başlattım ve hızlı bir şekilde. Disk kullanımı gözlemledim yanılmıyorsam %100. Daha önceden donma gibi sorunlar ile karşılaşmıyordum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim dostlar..
Büyük ihtimal HDD kullanıyorsunuz. Artık HDD yetmiyor. En kısa zamanda SSD'ye geçiş yapın. 240 GB lık bir SSD alın ona sistemi yükleyin.
Oyunları HDD yüklersiniz.
Adata SU630 ve 650 almayın.

Geri