Neler Yeni

Format Sonrası Hatalar Silsilesi !

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Berk Zirkale
Selamlar, PC ye format attım Windows 11 Home kurdum önceki gönderilerimden de anlayacağınız üzere yeni SSD aldım ve PC tek SSD girişine sahip olduğu için yeni işletim sistemi kurmak durumunda kaldım.

Neyse tıpkı önceden olduğu Microsoftun kendi uygulaması ile format USB si hazırlayıp format attım, aynı şekilde üreticinin sitesindeki driverları indirdim windows açıldıktan sonra Windows Update i kapatıp PC yi güvenli moda aldım, ekran ve ses driverlerini kaldırdım.

Sonra PC yi normal açıp tüm driverları kurdum, Microsoft Store güncellemelerini yaptım, Windows Update i etkinleştirip oradaki güncellemeleri de yaptım.

Fakat son duruma bakacak olursak, PC 1-2 dakikada bir 1 saniyeliğine donuyor. Windows arayüzü çöküyor, evet bildiğiniz çöküyor, masaüstü gidip geri geliyor(ekran gitmiyor, görev çubuğu falan explorer.exe diye düşünüyorum) Açık uygulamalar bazen kendi kendine kapanıyor.

Yani diyeceğim o ki PC de şu an bir sürü sorun var, bunun nedeni nedir arkadaşlar ? Özellikle şu 2 dakikada bir PC nin 1 saniye donma olayı sinirimi bozdu. Hayatımda ilk defa format sonrası böyle sorunlar yaşıyorum. Yeni taktığım SSD öncesinin kat be kat daha iyisi Samsung 990 PRO 2TB, Sizce neden böyle şeyler oluyor olabilir ?

Cevaplarınız için teşekkürler.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Win 11 24h2 sorunlarla birlikte geldi. Bilgisayar kullanıcıları isyan bayrağını çekti.
Herkes Win 10 22h2 ye dönüş yapmış durumda. Herkeste Mutlu.

Tabii en Mutlusu benim. Linux Mint`e geçtim bile. Şimdi Microsoft düşünsün.
Yapay zekasınıda bi yerine dürümleyip geçirsin 😁

Edit- Bir işletim sistemi kendini Tekel sanarak zibilyon tane gereksiz özellikleri kendine entegre ederse olacağı budur. Sistem çakışır durur.
Hele son gelen Recall özelliği de milleti iyice deli etti. Saniye saniye ekran görüntüsünü çekip kaydeden sistemi kimse kullanmak istemiyor sanırım. Artık niye kaydediyorsa?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,108
İsim
Yuzarsef
Win11 24H2 yi eski şekilde kurman lazım.

BYsimit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
BYsimiti
24h2 hataları windows 10a geri dön düzelmesi bir 4 ayı var w10 ltsc kur desteği uzun

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Berk Zirkale
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Win 11 24h2 sorunlarla birlikte geldi. Bilgisayar kullanıcıları isyan bayrağını çekti.

Edit- Bir işletim sistemi kendini Tekel sanarak zibilyon tane gereksiz özellikleri kendine entegre ederse olacağı budur. Sistem çakışır durur.
Hele son gelen Recall özelliği de milleti iyice deli etti. Saniye saniye ekran görüntüsünü çekip kaydeden sistemi kimse kullanmak istemiyor sanırım. Artık niye kaydediyorsa?

Format öncesi Windows sürümüm de 24H2 idi böyle şeyler yoktu ama.

Win11 24H2 yi eski şekilde kurman lazım.

O nasıl oluyor hocam, 23H2 kurup 24H2 ye mi güncellemem gerek ?

24h2 hataları windows 10a geri dön düzelmesi bir 4 ayı var w10 ltsc kur desteği uzun

Format öncesi Windows sürümüm 24H2 idi zaten hocam. Böyle şeyler yoktu ama.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Neden format attın peki.
eee zaten tıpış tıpış kullanıyordun sistemi

tenet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Berk Zirkale
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığın iso dosyasını yenidenmi indirdin siteden?

Küçük değişiklik yapmış olabilirler yeni İso`da

Windowsun yükleme sihirbazı var. Sen USB yi takıyorsun sadece sonra programı çalıştırıyorsun. O en güncel ISO indirip USB belleğe yazıyor ve hazır ediyor. Rufus a gerek kalmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,108
İsim
Yuzarsef
O nasıl oluyor hocam, 23H2 kurup 24H2 ye mi güncellemem gerek ?
Kurulum yaparken altta eski tip kurulum ile yap seçeneği var oraya girion oradan yapılıyor.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Peki o zaman ne yapmayı planlıyorsun? Eskiden yoktu diye şimdi olmayacak değil.
Sorunu nedir diye sordun genel olarak herkesin yaşadığı sıkıntıyı yazdım.

The Semih

80+ Gold

Standart windows kullanmayın, custom windows linuxtan daha iyi

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,521
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Standart windows kullanmayın, custom windows linuxtan daha iyi
Diğer SSD diskimde boşta 900mb ram kullanan Custom Win 10 22h2 var.
Bana lazım olan Oyun ve Programları sıkıntısız kullanmam için. Hem sistemi kurarken hemde Kullanırken Lan kablomu çekiyorum.

Windows`u zaten internetle kavuşturmak hata olur.

Linux İnternet için en güvenilir sistem şimdiki dönemde.
Ama bakıyorum Linux`un Windows`tan geri kalan yanı sadece Program ve Oyun çeşitliliğinin az olmasıdır.

Diğer tarftan her türlü ezer Microsoftu

Top Bottom