Mavi Ekran Açıp kapatma anında mavi ekran

ErenErk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
281
Win11 de Mavi ekran aldığım için format attim ve win10 a geçtim, tüm driverları kurdum her şeyi hallettim, windows 10 güncellemelerini yaptım.

Ekte paylaştığım şekilde yaklaşık 1 1.5 saat açık bıraktım her şeyi tam performansta kullansın diye, testin sonucunda her
hangi bir kapanma mavi ekran vb olmadı.

Sadece pc yeni açılırken ve kapanırken mavi ekran alıyorum, nedeni ne olabilir

Edit: Sadece açma kapatma anında değil boştayken dahi mavi ekran alıyorum

Ekler

• 1000282399.webp
    1000282399.webp
    2 MB · Hit: 34
Son düzenleme:

Dmp dosyaları bu şekilde hocam
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerine gir. Girdikten sonra sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı kapatıp bilgisayarı kapatıp aç bakalım. Ondan sonra bak bakalım devam edecek mi mavi ekran vermeye?

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerine gir. Girdikten sonra sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmından Hızlı Başlatı kapatıp bilgisayarı kapatıp aç bakalım. Ondan sonra bak bakalım devam edecek mi mavi ekran vermeye?
Hocam şimdilik mavi ekran almadim fakat içim rahat etsin diye memtest yapmaya çalışıyorum şu anda

Böyle basit bir ayar mavi ekran gibi bir sorunu nasıl çözebiliyor acaba, günlerdir driver, format vb uğraşıyorum ama olmamıştı, bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın
Windows kaynaklı hocam. Açınca ve kapatılınca oluyor dediğin zaman %99 Hızlı Başlatma kaynaklı olduğunu düşündüm. Normal kullanımda bir sorun yaşamıyorsun çünkü.

Windows kaynaklı hocam. Açınca ve kapatılınca oluyor dediğin zaman %99 Hızlı Başlatma kaynaklı olduğunu düşündüm. Normal kullanımda bir sorun yaşamıyorsun çünkü.
Hocam tam yazıyordum, açma kapatma dışında da mavi ekran aldım şimdi

Son düzenleme:
Hocam hala devam ediyor ama yardım edebileceğiniz başka bir durum olabilir mi acaba

Açılışta mavi ekran verme gibi bir şey varsa ve sistem intelse anakart biostan vmd ayarını kapatmayı deneyebilirsin. Genelde açılışta mavi ekranların sorunu o oluyor. Kapanışta pek denk gelmedim ama her sistem aynı olmuyor tabi.

Açılışta mavi ekran verme gibi bir şey varsa ve sistem intelse anakart biostan vmd ayarını kapatmayı deneyebilirsin. Genelde açılışta mavi ekranların sorunu o oluyor. Kapanışta pek denk gelmedim ama her sistem aynı olmuyor tabi.
Sadece açılış kapanış değil hocam boştayken dahi kapaniyor ama dediğiniz ayara bakayım, konuyu güncellemeliyim tabi kusura bakmayın

Win11 de Mavi ekran aldığım için format attim ve win10 a geçtim, tüm driverları kurdum her şeyi hallettim, windows 10 güncellemelerini yaptım.

Ekte paylaştığım şekilde yaklaşık 1 1.5 saat açık bıraktım her şeyi tam performansta kullansın diye, testin sonucunda her

Neden ram ve CPU kullanımı %100 arka planda ne actinda bu kadar yüksek aşırı kullanımdan dolayı kapanıyor ve mavi ekran yiyorsun ram yetmiyor ayrıca ekran kartının kullanımı da çok yüksek boşta mi değil mi bilmiyorum ama boşta olsa en fazla %20 olurdu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapanmasının ve mavi ekranın tek sebebi senin bilgisayarı zorlaman çok fazla başlangıç uygulamasi olması

Neden ram ve CPU kullanımı %100 arka planda ne actinda bu kadar yüksek aşırı kullanımdan dolayı kapanıyor ve mavi ekran yiyorsun ram yetmiyor ayrıca ekran kartının kullanımı da çok yüksek boşta mi değil mi bilmiyorum ama boşta olsa en fazla %20 olurdu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapanmasının ve mavi ekranın tek sebebi senin bilgisayarı zorlaman çok fazla başlangıç uygulamasi olması
Hocam mavi ekran alacak mıyım diye stress testlerini açık bıraktım hepsinin, yoğun kullanımı bilerek yaptım yani, mavi ekranının bununla bi alakasi yok masaüstünde boşta dursa yine mavi ekran alıyordum

Geri