Neler Yeni

Format sonrası SSD sürücüm Bootable olmuyor

disorders

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Güdük
Selamlar.

Olayı şöyle özet geçeyim:
  • Recep Baltaş'ın "Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum" adlı başlığından Windows 10 ISO dosyasını indirdim.
  • Flash belleğimi bilgisayarıma taktım.
  • Rufus (version 3.14) programı aracılığıyla indirdiğim ISO dosyasını seçerek "Partition Scheme" kısmını MBR yaparak (GPT yaptığımda "BIOS/LEGACY BOOT OF UEFI-ONLY Media' hatası alıyorum.) Programı başlattım.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlatarak BIOS'a giriş yaptım ve Flash belleğimi BOOT Menüde ilk sıraya aldım.
  • Devam edip Windows 10 Home'u seçtikten sonra Windows'u kurmak istediğim diski sildim ve "Yeni" ye tıklayarak tekrar oluşturdum.
  • Oluşan üç adet bölümden en büyük boyutlu olanı seçtim ve kuruluma devam ettim.
  • Belli şeyler %100 olduktan sonra bilgisayarım yeniden başlatıldı.
Yeniden başladığında Windows kurulumun bir sonraki aşamasına geçmedi ve ileri ileri diyerek Windows 10 Home vs. seçeceğim kurulum tekrar karşıma geldi. Kısacası %100'ler dolduktan sonraki yeniden başlatmadan itibaren tekrar başa dönüldü.

Denediğim fakat işe yaramayan yollar:
  • Yeniden başlatma kısmında Flash belleği çıkardım. Bootable bir device olmadığını söyleyen hata veriyor.
  • Kurulum yapmak istediğim SSD'yi başka SATA girişine ve güç girişine bağladım.
  • BIOS ayarlarını sıfırladım.
  • BIOS'da Boot kısmında SSD'yi en üste aldım. Bir altına ise Windows Boot Manager'i koydum.
  • BIOS'da Boot kısmında Windows Boot Manager'ı en üste aldım. Bir altında ise SSD'yi koydum.
  • Farklı Windows 10 ISO dosyaları indirerek Rufus ile tekrar kurulum yaparak denedim.
  • SSD'min çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için daha önceden Windows yüklü olan bir başka SSD'yi de aynı anda takarak bilgisayarım'dan kontrol sağladım ve Windows kurmaya çalıştığım SSD çalışıyor.
  • Farklı Flash belleğe tekrar Rufus ile Windows kurulumu yaparak yeniden denemek.
  • SSD ve Flash belleği farklı bir bilgisayara takarak tekrar format atmayı denemek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,085,934
Üyeler
172,577
Son üye
ugurcantskn