Format sonrası virüs hala pc de kalabilir mi ?

usbler kısa devre yaptırabilir buda sorun olur normal bir durum hiç bozuk usb kullanmadığın için bilmiyorsun :D
sorun olduğunu değil böyle bir duruma yol açacağını bilmiyordum. klavyeden 4 tuşa basılı kalarak belli tuşlara basturuyor sadece

Formatı nasıl attın, Rufus ile bildiğimiz formatmı yoksa windowstan sıfırlama olan mı?

Yanlış Bilgilendirme
Ek: dostlar ben bu işin içinden çıkamadım şimdi de kurtarma ekranı çoktı tavsiyesi olan var mı

merhaba dostlar. bilgisayarda garip bir sorun çıkıyor. sorunun ne olduğunu anlatmayacağım çünkü konu açmıştım bilen ya da yazan çıkmadı.
özetle: bilgisayarımda son olarak virüs olabileceğimi düşünerek pc de ne varsa yoksa kaldırıp temiz kurulum yaptım. ilk indirdiğim uygulama kaspersky. plus üyeliğim var ve tüm izinleri verdiğim için riskli hiçbir şey indirtmiyor. her şeye rağmen formatla gitmeyen bir virüs bulaşmış olabilir mi ? böyle bir şey var mı ? tam tarama yaptığımda kaspersky hiç bir sorun yok diyor.
kanka tabi kalır virüs mesela truva atı kalır (truva atınıda ne olduğunu anlatayım bilmeyenler için. truva atı bilgisayarın bütün bileşenlerine virüs bulaşıyor yani bilgisayarın ekran kartına, işlemcisine vs ne kadar format atsanızda virüs gitmez. ama düzeltmenin iki yolu var ya bilgisayarınızın bileşenlerini söküp yeni bileşenler almak veya yeni bir bilgisayar almak ki 1. işlem uğraştırır adamı)
umarım sorunun çözülür kral, saygılarla.

kanka tabi kalır virüs mesela truva atı kalır (truva atınıda ne olduğunu anlatayım bilmeyenler için. truva atı bilgisayarın bütün bileşenlerine virüs bulaşıyor yani bilgisayarın ekran kartına, işlemcisine vs ne kadar format atsanızda virüs gitmez. ama düzeltmenin iki yolu var ya bilgisayarınızın bileşenlerini söküp yeni bileşenler almak veya yeni bir bilgisayar almak ki 1. işlem uğraştırır adamı)
sorunu tespit edebilsek virüsü bulabilsek varsa bile. dediğinizi yaparım da hiç bir program bulamadı

Ne güzel sallıyorsun ya birde hepsini bold yazmış inşallah ceza alırsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sorunu tespit edebilsek virüsü bulabilsek varsa bile. dediğinizi yaparım da hiç bir program bulamadı
Derdin ne senin niye taktın ki bu konuya bu kadar?

Ne güzel sallıyorsun ya birde hepsini bold yazmış inşallah ceza alırsın

Derdin ne senin niye taktın ki bu konuya bu kadar?
nasıl derdim ne pc 1 saatte bir kitleniyor böyle mi kullanayyım

Muhtemelen sabit diskin bozulmuş. Durum böyleyse istediğin kadar format at, düzelmez.

Anakartın işlemcin Marka Modeli ne
Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms/LENOVO Legion R25i-30 165hz/2 MONİTÖR/GAİNWARD phoenix RTX 5070Tİ /ASUS PRIME B650M-A II AMD B650 Anakart/AMD Ryzen™ 5 7500F İşlemci/CORSAİR H150 RGB SIVI SOĞUTMA/GSKILL 32GB (2x16GB) S5 Siyah DDR5 6000MHz Ram/VERBATIM 1TB M.2 SSDx2/RAIJINTEK ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIE 5.0 FULL PSU/

Muhtemelen sabit diskin bozulmuş. Durum böyleyse istediğin kadar format at, düzelmez.
2 adet 2 tb ssd var birisini bios'ta görmüyor ancak windows ona kurulu ve açılabiliyor sebebi arızalı olduğundan mı görmüyordur

Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms/LENOVO Legion R25i-30 165hz/2 MONİTÖR/GAİNWARD phoenix RTX 5070Tİ /ASUS PRIME B650M-A II AMD B650 Anakart/AMD Ryzen™ 5 7500F İşlemci/CORSAİR H150 RGB SIVI SOĞUTMA/GSKILL 32GB (2x16GB) S5 Siyah DDR5 6000MHz Ram/VERBATIM 1TB M.2 SSDx2/RAIJINTEK ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIE 5.0 FULL PSU/

2 adet 2 tb ssd var birisini bios'ta görmüyor ancak windows ona kurulu ve açılabiliyor sebebi arızalı olduğundan mı görmüyordur
evet ssd ya da soket arızalı olabilir sorun bundan kaynaklanıyor olabilir

M2 ssdnin adını daha önce hiç duymadım görmüyor dediğin diski windows yapmandan kaynaklanıyor sorun sürekli kopma yaşanan diske OS kurulmaz teke düşür o görmüyor dediğin diski ana disk yap diğer diski sök sonra format at sorun devam ediyorsa disk ölüdür sisteminde hiçbir sorun yok birde 5070ti alacak paran vardı keşke işlemciye de biraz para ayırsaydın :)

M2 ssdnin adını daha önce hiç duymadım görmüyor dediğin diski windows yapmandan kaynaklanıyor sorun sürekli kopma yaşanan diske OS kurulmaz teke düşür o görmüyor dediğin diski ana disk yap diğer diski sök sonra format at sorun devam ediyorsa disk ölüdür sisteminde hiçbir sorun yok birde 5070ti alacak paran vardı keşke işlemciye de biraz para ayırsaydın :)
Hocam sistem 4 yıllık. Parçaları sırayla yükseltiyorum bütçem oldukça bundan ince 4070s ondan önce 4070 vardı. Şimdi 7800x3d kovalıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,533
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri