Formattan sonra bios güncelleme de erken gitti

Raspatr

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu söyleyeyim bu tür konulara hakim biri olarak sorunumu yazıyorum. Yeni işlemci aldım taktım oyuna girdim oynadım sonra temiz bir kurulum yaptım. Açıldı her şey normal oyunumu geri yükledim. Bios güncellemesi yapmaya karar verdim ve güncel bios update buldum. Asrock a620 mi pro wi-fi modeli. Biosu yüklerken yeniden başlattı ve başlama sırasında sadece kasa açıldı monitör ve ekran kartı açılmadı. Ekran kartı RX 9070 XT pure. Sadece RGB ışıkları yanıyor ekran kartının fanlar kapalı. Yaptığım işlemlere geleyim. Ramleri tek tek denetim 4x16 GB RAM var hepsini tek tek 4 slota birden denedim bios pilini defalarca kere çıkarıp taktım bekledim taktım gittim yemek yedim geldim taktım falan yine yok. Ekran kartını söktüm doğrudan anakarta taktım HDMI ve dpi girişlerini tek tek demedim iki monitörüm var ikisinde de aynı şeyleri denedim görüntü yok ramleri komple söktüm pili de söktüm o şekilde çalıştırdım ramler yokken anakart uyarı verir diye o da yok. İşlemciyi çıkardım ryzen 7 7800x3d yeni aldığım model tekrar kontrol ettim pinler vs her şey yerinde. PSU bozuk mu diye baktım oda sağlam akım korumalı özelliği var ondan mıdır dedim akfif olmamış. Bir türlü çözüm bulamadım. Format atmamin sebebi ise SSD son zamanlarda pcyi açınca biostan sonra hata düzeltme gibi şeyler yapıyor tarama yapıyordu PC sonra açılıyordu şimdi artık ekran yok geriye anakarti değişmek kaldı elimde yedek yok lütfen yardım

Anakartınız nedir? Farklı bir bilgisayarda güncel bios dosyasından Bios Flashback yapma şansınız var mı? Geçmiş olsun.

Bios güncellendi görüntü geldi mi yoksa güncelleme yarıda kaldı öyle mi yeniden başladı tam anlamadım ama anakartınıza baktığımda bios flashback tuşu var yazdıklarınızda bios flashback yaptığınızı görmediğimden soruyorum bunu denediniz mi . bence garanti olsun diye tekrardan flash diske bios dosyası atın bir alt sürüm de olabilir ve bios flashback ile yükleyin sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum

Anakartim asrock a620 mi pro wi-fi. Tam yarıda kaldı diyemem biostan USB ile güncelleme yaparken yüzde 5te reset attı ve bir daha görüntü gelmedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi anakart üzerinde flashback tuşu arıyorum

Anakartim asrock a620 mi pro wi-fi. Tam yarıda kaldı diyemem biostan USB ile güncelleme yaparken yüzde 5te reset attı ve bir daha görüntü gelmedi

Şimdi anakart üzerinde flashback tuşu arıyorum
Arkada görünüyor hocam . normalde 5dk kadar sürer ama siz yine 10 dk bekleyin garanti olsun genelde tuşa basıldığında bir ışık yanıp söner ve ışık sönğnce işlem tamamdır sizin anakartı bilmediğim için söylüyorum

Ekler

• A620M Pro RS WiFi(M6).webp
    A620M Pro RS WiFi(M6).webp
    26.4 KB · Hit: 11
Flashback tuşunu buldum PC açıkken mi basmam gerekiyor

Tamam bir tanesi farklı açık mavi renk 2 mavi renk var

Açık.maviye taktım 3 sn bastım şuan ışık yanıyor 2 dakikadir

Ekler

• 1000027410.webp
    1000027410.webp
    69.2 KB · Hit: 8
Tamam bir tanesi farklı açık mavi renk 2 mavi renk var

Açık.maviye taktım 3 sn bastım şuan ışık yanıyor 2 dakikadir
Şöyle bir video buldum genelde bir çok markada usb port üzerinde bios filan diye yazar ama bu anakartta yazmamışlar

Şöyle bir video buldum genelde bir çok markada usb port üzerinde bios filan diye yazar ama bu anakartta yazmamışlar
Size kolay gelsin hocam yatmam lazım neyse ki bios flashback tuşu var anakartınızda yoksa servislik maalesef bu tür durumlarda kurtarıcı oluyor minnacık tuş :)

Tamamdır hocam. Deneyip sonucu paylaşacağım çözüm olursa da başına gelenlere yardımcı olmuş olursun valla çok sağol hiç aklıma gelmemişti flash tuşu

Sorunu çözdüm bu tür durumlarda anakart tam anlamı ile ekran kartına ve diğer bileşenlere uyan komutu veremiyormuş tamamen çöken bios ile alakalı fakat bios flashback işe yaramadı ama cmos reset yaparak çözüldü anakart üzerinde cmos yada clrmos1 yazan 2 pinli bir yer var orayı bulup tornavida ile 10 sn kısa devre yaparak oluyor ( pc kapalı güç kablosu takılı olmayacak ve bios pilini çıkarınız.) bu şekilde kısa devre yaparak cmos resetten sonra 4 ram slotlu anakarttlarda a2 slotuna tek ram takarak bios pilini de takıp pcyi açınız ilk 10 saniye anakart modeline göre kırmızı ledler var sırasıyla yanıp söndükten sonra açılıyor. bu işlemden sonra pc açılıyor fakat bitloceriniz aktif ise bitlocer devereye giriyor. kodunu mailinizden alınız. cmos resetten önce mutlaka chatcpt yada gemini yapay zeka uygulamasından destek alınız chatcpt sorunu tarif etti uyguladım.

Sorunu çözdüm bu tür durumlarda anakart tam anlamı ile ekran kartına ve diğer bileşenlere uyan komutu veremiyormuş tamamen çöken bios ile alakalı fakat bios flashback işe yaramadı ama cmos reset yaparak çözüldü anakart üzerinde cmos yada clrmos1 yazan 2 pinli bir yer var orayı bulup tornavida ile 10 sn kısa devre yaparak oluyor ( pc kapalı güç kablosu takılı olmayacak ve bios pilini çıkarınız.) bu şekilde kısa devre yaparak cmos resetten sonra 4 ram slotlu anakarttlarda a2 slotuna tek ram takarak bios pilini de takıp pcyi açınız ilk 10 saniye anakart modeline göre kırmızı ledler var sırasıyla yanıp söndükten sonra açılıyor. bu işlemden sonra pc açılıyor fakat bitloceriniz aktif ise bitlocer devereye giriyor. kodunu mailinizden alınız. cmos resetten önce mutlaka chatcpt yada gemini yapay zeka uygulamasından destek alınız chatcpt sorunu tarif etti uyguladım.
Bazen pci x16 girişini bios dan gen 4 gen 5 şeklinde ayarlamak da çözüyor mesela bende riser kablo pci 4 anakart ve ekran kartı pci 5 bir kez görüntü gelmeme sorunu oldu işlemcide dahili gpu olduğu için görüntü kablosunu anakarta bağladım görüntü alıp bios dan gen 4 seçince düzeldi .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,372
Üyeler
186,186
Son üye
Fuva
Geri