Neler Yeni

Forumda Sokak Jargonu Kullanılması!

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Sen geçen gün "seni bir yumruğumla komadan komaya sokarım" diyen ve ban yiyen kişi değil misin? Böyle konu açman biraz ironik olmuş.
Klavye beyfendisi? demek?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilk 2 kelime yine neyse de agalar ve beyler kelimesine de takılmazsın be ikiside gayet normal kelimeler
Onlar da pek normal değil aga köyde diyebiliyorum :)

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Lakin bu fikri paylaşan sen yer ayırdığın cümlelerde "Kadın" yerine, yine sokak ağzında geçen "bayan" kelimesini kullanmışsın.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Klavye beyfendisi? demek?

Onlar da pek normal değil aga köyde diyebiliyorum :)
knk sen gerçek hayatta da böyle isen arkadaşlarına allah sabır versin.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda bayan kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
dostum en iyisi
lan değilde şaka niyetine la daha iyi olur

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Benim bildiğim "bayan" bir saygı sözcüğüdür, kadın ise cinsiyet.
TDK'da da kadın kelimesinin tanımı şu şekildedir: Erişkin, dişi insan.

Yani gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını doldurmuş her dişi birey, kadındır.

Bayan bir saygı sözcüğü değildir. Onun yerine 'kız arkadaşlar' veya 'hanımefendiler' kullanılabilir.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,559
İsim
Taha yücel
Bildiğiniz üzere konu açılırken ya da konuya cevap verilirken "gardaş, bilader, agalar, beyler, lan" gibi ifadeler kullanılıyor. Bu şahsen beni rahatsız ediyor, forumda kadın kullanıcılar da var, aynı zamanda bu dil pek hoş bir dil değil, bunun uyarı puanı verilmeden uyarılmasının iyi olacağını düşünüyorum.
bişey sorcam ben sivaslıyım ama istanbulda büyüdüm doğdum öyle konuşmuyorum ama eğer sivasda yaşasaydım konuşma tarzımda gardaş kelimesi olabilirdi buna ne demeli

ilk 2 kelime yine neyse de agalar ve beyler kelimesine de takılmazsın be ikiside gayet normal kelimeler
aynen

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Bu arada şunu da ekleyeyim, feminist bir yaklaşımım yok. Arkadaş sokak jargonundan rahatsız olduğu için yazdığı yazıda farkında olmadan - diye düşünüyorum- yine sokak jargonundan bir kelime kullanmış biraz ironik olmuş. Bu yüzden hatırlatayım dedim.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
bişey sorcam ben sivaslıyım ama istanbulda büyüdüm doğdum öyle konuşmuyorum ama eğer sivasda yaşasaydım konuşma tarzımda gardaş kelimesi olabilirdi buna ne demeli
Konuşmana kimse karışamaz zaten, sadece forumda gardaş hoş olmuyor. Ben de Hataylıyım lakin buraya gelip şive yapmıyorum.

Top Bottom