Forza Horizon 4 Açılmıyor

YavuzK0

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. 1 aydır çözemediğim bir durum var. Forza Horizon 4 oyunu açılış ekranında oyuna girmek için devam et butonuna basınca çöküyor.
Sistemi Windows 11'e yükselttim iso dosyası ile ssd'ye tam temizlik yaparak.
Yaklaşık 2 aydır sorunsuz bir şekilde oynarken Forza Horizon 4'ü bir anda çöktü oyun ve artık katiyen açılış ekranından devam butonuna basınca açılmıyor.

Sistem özelliklerim aşşağıda ki gibi:

GPU: XFX Radeon™ RX 7900 GRE

CPU: Amd Ryzen 7 7800X3D

RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5 (XMP kapalı 4200 mhz'de çalışıyor)

SSD: 2 TB Kingston KC3000 SSD

İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 / Arctic MX-6 Termal Macun sürülü üstünde

PSU: MSI MPG A1000G PCI5

Monitör: MSI G274QPX 27" 1 ms 2K IPS 240 Hz Display port kablosu ile kullanılıyor

Denediğim Çözümler:

* GPU driverlarını 1 yıl geriye uzanacak şekilde teker teker denedim (Windows 11 de en güncel ekran kartı sürücüsü ile çalışıyordu ama yinede bir deneyeyim dedim)

* Biosa varsayılan ayarlara geri döndürdüm

* Oyunu tamamen kaldırıp yeniden indirdim

* Yeni ramlar denedim, kendi ramlerimi ve ekran kartımı farklı sistemlere taktım sistemimde bulunan ramler ve ekran kartı diğer sistemlerde sorun yaratmadı ve FH4 oyununu açtı

* Sistemi ağır yüklerde 16-24 saat olarak 2 kez arka arkaya stres testine mağruz bıraktım.

* RDR 2 gibi ağır oyunlar indirip test ettim hiçbir sorun yok.

* Güç kaynağını test ettim ani ve yüksek voltaj değişimlerinde ve anlık olarak 1000 watın üzerine çıkıldığında dahi herhangi bir sorun çıkarmadı.

Muhtemelen donanımla alakalı bir sorun değil fakat benim gibi windows 10'dan 11'e geçince bu sorunu yaşamaya başlayan kimse var mı merak ettim. Belki bir çözüm çıkar.

Güncelleme: Tekrardan Windows 10'a clean install yaptım ve oyunu tekrar indirdim fakat halen aynı sorun devam etmekte.
Arkadaşlar sorunu parasını aldıktan sonra bu sorunların yaşanmasına göz yuman şirketlerin oyunlarını artık satın almamak ve tekrar indirmemekte buldum, sizlere de tavsiye ederim.

Selamlar arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. 1 aydır çözemediğim bir durum var. Forza Horizon 4 oyunu açılış ekranında oyuna girmek için devam et butonuna basınca çöküyor.
Sistemi Windows 11'e yükselttim iso dosyası ile ssd'ye tam temizlik yaparak.
Yaklaşık 2 aydır sorunsuz bir şekilde oynarken Forza Horizon 4'ü bir anda çöktü oyun ve artık katiyen açılış ekranından devam butonuna basınca açılmıyor.

Sistem özelliklerim aşşağıda ki gibi:

GPU: XFX Radeon™ RX 7900 GRE

CPU: Amd Ryzen 7 7800X3D

RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5 (XMP kapalı 4200 mhz'de çalışıyor)

SSD: 2 TB Kingston KC3000 SSD

İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 / Arctic MX-6 Termal Macun sürülü üstünde

PSU: MSI MPG A1000G PCI5

Monitör: MSI G274QPX 27" 1 ms 2K IPS 240 Hz Display port kablosu ile kullanılıyor

Denediğim Çözümler:

* GPU driverlarını 1 yıl geriye uzanacak şekilde teker teker denedim (Windows 11 de en güncel ekran kartı sürücüsü ile çalışıyordu ama yinede bir deneyeyim dedim)

* Biosa varsayılan ayarlara geri döndürdüm

* Oyunu tamamen kaldırıp yeniden indirdim

* Yeni ramlar denedim, kendi ramlerimi ve ekran kartımı farklı sistemlere taktım sistemimde bulunan ramler ve ekran kartı diğer sistemlerde sorun yaratmadı ve FH4 oyununu açtı

* Sistemi ağır yüklerde 16-24 saat olarak 2 kez arka arkaya stres testine mağruz bıraktım.

* RDR 2 gibi ağır oyunlar indirip test ettim hiçbir sorun yok.

* Güç kaynağını test ettim ani ve yüksek voltaj değişimlerinde ve anlık olarak 1000 watın üzerine çıkıldığında dahi herhangi bir sorun çıkarmadı.

Muhtemelen donanımla alakalı bir sorun değil fakat benim gibi windows 10'dan 11'e geçince bu sorunu yaşamaya başlayan kimse var mı merak ettim. Belki bir çözüm çıkar.
Sizin gibi her şeyi deneyip çözemeyen birisinde sorunun wifi kaynaklı olduğunu söylüyor. Siz ethernet kablosuyla mı bağlısınız yoksa wi-fi ile mi? Wifi kullanılsa bild LAN adapter in enable olarak kalması gerekiyor yazmış. Sizin LAN ve wi-fi driverlar güncel mi?

Bahsettiğim konuya bakmadıysanız diye budaya bırakıyorum:

Keza bir başka konuda da Bluetooth ile alakalı olduğunu söyleyen de var;

ben de bu arıza ile karşılaştım ve bende xboxun uygulaması yüzünden oldu. Oyuna girmek için her halükarda xbox hesabınıza bağlanıyor xbox uygulaması oyundan harici olarak çalıştırın ve o şekilde oyuna girin belki bu şekilde düzelir. Ben yaşadığımda xbox uygulamasına tekrardan giriş yapmam gerekmişti yaptım xbox uygulamasını çalıştırdım sonra oyunu açtım ve sorun düzelmişti

Çözüm önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla FH 5 oyununda sık yaşanan ve çoğu zaman çözümlenemeyen bir durum imiş. Küçük bir kesimin ise başına FH4 oyununda da gelmiş bu durum. @3uncubayezit hocamın çözümünü denemiştim daha önce fakat işe yaramamış idi. @Emre_kymk hocamın çözüm yöntemini, ne kadar bu sorun beni oyundan soğutmuş olsa da, bilim adına denemeyi isterdim fakat ne yazık ki kyk yurdunda kalıyorum ve superbox üzerinden internete erişimim oldukça kapasite sınırlı durumda. Yeterli imkanlar sağlandığında mümkün olan en yakın zamanda deneyip sizlere deneyimlerimi ve sonuçları aktaracağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,336
Üyeler
184,617
Son üye
batu112
Geri